De ce trebuie să adauge gospodinele o bucată de măr în ciorbă! Trucul genial care te scapă de o mare problemă

De ce trebuie să adauge gospodinele o bucată de măr în ciorbă! Trucul genial care te scapă de o mare problemă
De ce trebuie să adauge gospodinele o bucată de măr în ciorbă! Trucul genial care te scapă de o mare problemă

Descoperă din rândurile următoare un truc eficient care își va fi de folos atunci când gătești ciorbe sau supe.

Ciorbele și supele sunt unele dintre cele mai îndrăgite preparate, fiind adesea consumate la masa de prânz a românilor. Astfel, există o mulțime de rețete de ciorbe și de supe, care diferă în funcție de specificul zonei, al ingredientelor folosite și a preferințelor fiecăruia. Așadar, indiferent de rețeta pe care gospodinele o folosesc pentru prepararea ciorbelor și supelor, există un ingredient care este nelipsit din orice preparat. Acesta este sare, condimentul care oferă gust și savoare mâncării.

Cum poți să dregi mâncarea atunci când ai pus prea multă sare

Citește și: Ce trebuie să facă gospodinele pentru a obține cea mai bună fasole! Trucul neștiut al marilor bucătari

Cum poți să dregi mâncarea atunci când ai pus prea multă sare
Cum poți să dregi mâncarea atunci când ai pus prea multă sare[Sursa foto: freepik]

Deși este un condiment nelipsit din fiecare preparat, sarea poate reprezenta și o adevărată problemă pentru gospodinele care nu au așa de multă experiență în bucătărie, sau poate chiar pentru cele care, din neatenție, pun o cantitate prea mare în mâncare, iar apoi aceasta devine imposibil de consumat.

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

În acest caz, este foarte important ca toată lumea să cunoască un truc ce ne ajută să dregem mâncarea atunci când am pus prea multă sare.

Este vorba de o bucățică de măr pe care trebuie să o punem în supă sau ciorbă atunci când este mult prea sărată.

Adăugați mărul în timp ce supa sau ciorba încă fierbe, iar acesta va absorbi o parte din sare, astfel încât să salvați mâncarea și să nu fie nevoie să o aruncați. Un alt truc care funcționează presupune să puneți o bucată de cartof în ciorbă. Asemenea mărului, cartoful absoarbe sarea, iar rezultatul final va fi delicios.

Când trebuie să adaugi sare în mâncare

Când trebuie să adaugi sare în mâncare
Când trebuie să adaugi sare în mâncare[Sursa foto: freepik]

Un alt aspect care adesea le pune în dificultate pe gospodinele fără experiență este momentul în care trebuie să adauge sarea în mâncare. Bineînțeles că acest lucru depinde foarte mult de preparatul pe care îl gătim, dar, de obicei, sarea se adaugă în mod treptat, astfel încât să ne asigurăm că folosim cantitatea potrivită.

În cazul ciorbelor și al supelor clare, bucătarii recomandă să nu se adauge sare de la început, pentru că aceasta tulbură apa în care fierbe carnea sau legumele.

Atunci când trebuie să căliți legumele, adăugați sare încă de la început, pentru că aceasta ajută legumele să se înmoaie. Sarea trebuie adăugată și pe carne, înainte de a fi gătită, pentru că o ajută să se frăgezească.



Citește și:

Codițele împletite, de la tradiție la trend

Supă de pui cu tăiței. Un preparat ușor, perfect pentru masa de prânz!

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies