De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă!

De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă!
De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert. Trucul gospodinelor pentru o mâncare gustoasă

Gospodinele de pretutindeni folosesc tot felul de trucuri în bucătărie pentru a pregăti pentru cei dragi cele mai bune preparate. Unul dintre acestea este folosirea bicarbonatului de sodiu atunci când gătesc mâncarea de fasole. Ce presupune utilizarea bicarbonatului de sodiu în acest caz?

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit într-o multitudine de variante, chiar și în bucătărie și nu, nu este vorba despre curățarea suprafețelor, ci direct pentru prepararea felurilor de mâncare. Mâncarea de fasole, spre exemplu, poate căpăta o savoare deosebită dacă adăugăm o linguriță de bicarbonat atunci când fierbem boabele.

Citeste si: De ce se pune o minge de tenis în mașina de spălat. Trucul simplu și eficient pe care trebuie să îl încerci

De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert
De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert[Sursa foto: Unsplash]

De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert

Mâncarea de fasole, un preparat foarte des întâlnit la noi în țară, se poate găti într-o multitudine de feluri, rețetele fiind diferite de la o zonă la alta. Chiar dacă este foarte cunoscută, multe gospodine nu reușesc să dea o textură perfectă acestei mâncări.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Bicarbonatul de sodiu ajută fasolea să fiarbă mai repede și mai bine. Pentru început, trebuie să pui fasolea în apă pe foc, ca de obicei. După câteva clocote, prima apă se aruncă, iar conținutul se pune într-o nouă apă, unde se adaugă o linguriță de bicarbonat de sodiu și se lasă să clocotească de câteva ori. Ulterior apa se aruncă, iar bobele se clătesc cu apă caldă.

Citeste si: Cum poţi reutiliza dresurile rupte. Care sunt cele 7 trucuri pentru a le refolosi în casă

De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert
De ce se pune bicarbonat de sodiu în fasole la fiert[Sursa foto: Unsplash]

La ce mai poți folosi bicarbonatul de sodiu

Bicarbonatul de sodiu reprezintă cea mai bună soluție pentru a elimina acarienii din pernă și saltea. Lenjeria de pat și salteaua se curăță frecvent, cel puțin o dată pe săptămână.

Fața de pernă și cearceafurile trebuie spălate în apă fierbinte pentru a elimina pe cât posibil toate bacteriile existente.

Pentru saltea vei avea nevoie de un recipient de dimensiuni medii în care să amesteci ulei de eucalipt cu bicarbonat de sodiu. Substanța se pulverizează pe saltea și se curăță cu o perie moale. Lasă să acționeze minim două ore și îndepărtează, cu atenție, cu aspiratorul.

Odorizant pentru frigider cu lămâie și bicarbonat de sodiu. Poți folosi coaja de la o lămâie sau de la o portocală, după preferințe. Folosește o răzătoare pentru a obține ingredientul de bază. Coaja se amestecă împreună cu o cană de bicarbonat de sodiu până când se integrează, iar mai apoi se toarnă toată compoziția într-un recipient deschis și semiacoperit cu plastic autoadeziv sau folie, în care se fac doar câteva găuri.

Poți adăuga și câteva cuișoare, dacă își dorești o aromă mai puternică.



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Ce trebuie să mănânci pentru o piele tânără. 6 alimente pe care să le incluzi în dieta ta zilnică

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Pune praf de copt în cuptorul cu microunde. Trucul simplu care te va ajuta să scapi rapid de murdărie

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies