De ce se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței. Ce simbolizează această sărbatoare


Ziua Recunoștinței sau „Thanksgiving Day” este una dintre cele mai importante sărbători din America de Nord. Află, în acest articol, ce simbolizează și de ce se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței.


In articol:

Ziua Recunoștinței este o sărbătoare oficială în Statele Unite și Canada, aceasta având loc anual în ultima zi de joi a lunii noiembrie. La fel de importantă precum Crăciunul, Thanksgiving Day reprezintă o ocazie specială pentru americani de a se strânge în jurul mesei și de a petrece timp prețios cu rudele și prietenii. Află, în rândurile de mai jos, ce simbolizează această sărbătoare și de ce se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței.

Citeste si: La ce temperatură se coace CARNEA de PORC. Cum gătești carnea pentru a avea cea mai fragedă friptură

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

[Sursa foto: Pexels]

De ce se mănâncă curcan de Ziua Recunoștinței

Cu ocazia acestei sărbători, americanii îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru bogăția recoltei din anul respectiv, simbolul păstrat de sute de ani fiind curcanul, pasăre nativă de pe continentul nord-american.

Potrivit scrierilor istorice, Ziua Recunoștinței datează încă din anul 1621, însă abia în 1789 a fost declarată, de către primul președinte american George Washington, ca fiind sărbătoare națională.

În 1863, Abraham Lincoln a stabilit că Ziua Recunoștinței va fi sărbătorită în ultima zi de joi din luna noiembrie. Decretul președintelui Abraham Lincoln a fost întărit în anul 1941 printr-o rezoluție a Congresului Statelor Unite ale Americii.

„Mi s-a părut potrivit ca aceste daruri să fie recunoscute în mod solemn, venerat și recunoscător, cu o singură inimă și voce, de către întregul popor american; Prin urmare, îi invit pe concetățenii mei din fiecare parte a Statelor Unite, precum și pe cei care se află pe mare și pe cei care locuiesc în țări străine, să se separe și să respecte ultima joi din noiembrie, ca Ziua Ziua Recunoștinței și o Rugăciune către Tatăl nostru binefăcător care locuiește în ceruri”- Abraham Lincoln.

Citeste si: Cu ce se mănâncă BURGERUL. 'Nimic din ceea ce este comestibil nu este nici periculos, nici nesănătos.”

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

[Sursa foto: Pexels]

În fiecare an, de Ziua Recunoștinței, preşedintele SUA dă publicităţii o proclamaţie, cea de anul trecut a președintelui Joe Biden sunând în felul următor: „Este important să continuăm tradiţii ca aceasta, să ne reamintim că după întuneric există lumină, speranţă şi progres, iar, în opinia mea, aceasta reprezintă Ziua Recunoştinţei în acest an”.

Simboluri și curiozități despre Ziua Recunoștinței

Curcanul, porumbul, dovleceii și sosul de afine sunt simboluri care reprezintă Ziua Recunoștinței. Acestea sunt adesea folosite pe decorațiunile de sărbători și pe felicitări.

Consumul porumbului a însemnat supraviețuirea coloniilor, iar din acest motiv nu va lispsi niciodată de pe masa de Ziua Recunoștinței. Porumbul poate fi pus ca decor atât pe masă, cât și la ușă, reprezentând recolta și sezonul de toamnă.

Citeste si: Cât timp se fierbe ficatul de curcan. Pregătește cea mai fragedă carne de curcan

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

De ce se mananca curcan de Ziua Recunostintei

[Sursa foto: Pexels]

Sosul de afine dulce-acrișor, despre care unii istorici susțin că a fost inclus chiar de la prima sărbătoare de Ziua Recunoștinței, este servit și astăzi. Afinul crește în mlaștini sau zone noroioase din Massachusetts și alte state din New England.

Popoarele indigene foloseau afinele pentru tratarea infecțiilor, iar sucul îl utilizau frecvent la vopsirea și decorarea păturilor, covoarelor sau țesuturilor. De asemenea, aceste popoare au numit afinele „ibimi”, care înseamnă „fructe de pădure amare”.

În fiecare an de Ziua Recunoștinței, americanii adună bani, haine, alimente, mâncare gătită, jucării și obiecte casnice și le duc persoanelor cu nevoi speciale. De asemenea, organizează diferite evenimente și parade, cea mai spectaculoasă fiind Parada Macy. Primul eveniment de acest fel s-a desfășurat în anul 1924, la New York, în fața a 250.000 oameni.

Potrivit istoricilor, Ziua Recunoștinței ar fi fost planificată inițial de coloniști pentru a mulțumi popoarelor indigene care i-au învățat cum să pregătească toate aceste alimente . Fără ei, aceștia nu ar fi supraviețuit, mai arată cercetările.


Abonează-te pe

Citește și:

Când pică Rusaliile în 2022. Ce semnifică această tradiție?

Acum se bat, dar înainte se pozau nud! Poze interzise cu foștii soți Reghecampf

Alimente cu proprietati benefice asupra tenului

Cât timp se fierbe macroul. “Nicio masă fără pește”

Cât timp se fierb cartofii pentru salată orientală. Pregatește cea mai gustoasă salată

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Minodora, îngenuncheată de durere după moartea mamei sale „A fost bolnavă, nu a mai rezistat”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri