De ce pisicile simt că mor și vor să se ascundă


Pisicile simt când mor? Este o întrebare pe care și-au pus-o mulți stăpâni de animale. Ce se știe despre feline.


In articol:

Pentru iubitorii de pisici, momentul dispariției acestora dintre noi este cel mai dureros lucru. Acest moment este inevitabil, însă momentele fericite trăite alături de animalul de companie reușesc să îi aline pe stăpânii lor. Iată de ce pisicile simt când mor.

Pisica este cel mai cunoscut animal domestic în toată lumea, alături de câini și este alături de oameni de peste 9500 de ani.
Egiptenii au dezvoltat un adevărat cult pentru pisici. Faraonii credeau că animalele și oamenii trec împreună în viața de apoi, așa că își doreau să fie îngropați alături de animalele lor. De aceea, în multe dintre mormintele egiptene antice descoperite au fost găsite pisici mumificate, alături de proprietarii lor.

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce se tem pisicile de CASTRAVEȚI

Arheologii din Egipt au descoperit cel mai vechi cimitir de animale de companie documentat până acum. Mormintele au o vechime de aproape 2.000 de ani, iar specialiștii au dezvăluit că animalele de companie erau extrem de iubite și îngrijite, mai ales că rămășițele purtau încă zgărzi împodobite cu sticlă, dar și cu mărgele, scoici ori alte metale prețioase.

Animalele descoperite nu prezentau semne că ar fi fost ucise de oameni, fiind vorba despre animale bătrâne și care au fost îngrijite ani întregi de către stăpânii lor.

Pisicile simt cand mor

De ce pisicile simt cand mor

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: DESCOPERĂ: De ce pisicilor le plac cutiile. Află secretul minunatelor feline

„Descoperirea noastră arată că noi oamenii avem o dorință profundă de conviețuire cu animale. Era un loc gol și ostil al lumii. Negustorii veneau aici pentru a aduce bunuri imperiului. Și ce aduceau cu ei pentru călătoriile lungi și dificile? Un câine iubit, o maimuță din India sau pisici ”, a precizat cercetătoarea Marta Osypińska, cercetător coordonator și arheolog de la Academia de Științe din Varșovia, care s-a ocupat de acest cimitir, potrivit Live Science.

Pisicile mor cu ochii deschiși. La fel ca în cazul oamenilor, este nevoie de control muscular activ și de o presiune din afară pentru a li se închide ochii. Atunci când sunt bolnave, pisicile preferă să se ascundă. Acest lucru este un mecanism defensiv care îi împiedică pe prădători să le vadă într-o stare vulnerabilă și să le atace.

Pisicile simt când mor și pleacă

Același lucru se întâmplă și în cazul în care pisica moare. Mulți stăpâni de pisici au dezvăluit că pisicile lor au plecat de acasă ca să moară și au crezut că a fost vorba despre o moarte liniștită. Ei bine, de cele mai multe ori, nu este așa, căci uneori stau în agonie zile întregi înainte de a muri.

Pisicile simt oamenii buni

Pisicile simt oamenii buni sau oamenii in pericol

[Sursa foto: PixaBay]


Se spune că, la fel ca la oameni, primul simț care dispare atunci când o pisică moare este văzul și ultimul este auzul.

Unii proprietari cred că animalul de companie pleacă de acasă pentru a muri deoarece îi pasă foarte mult de sentimentele proprietarului său. Într-adevăr, există multe cazuri în care animalele grav bolnave au sărit pentru ultima dată în brațele stăpânilor, s-au lăsat mângâiate și au mieunat înainte de a pleca de acasă.

Însă, în cele mai multe dintre cazuri, pisica este ghidată de instinct și nu de rațiune. Este vorba de instinctul care ghidează reproducerea și îngrijirea puilor și nu despre iubire, așa că este puțin probabil ca animalul să se gândească la ceea ce simte proprietarul și să plece atunci când se apropie momentul morții.

Pisicile simt oamenii buni sau oamenii în pericol

În Anglia se crede că este un semn de rău augur dacă pisica moare în casă. În Egiptul Antic, atunci când pisicile mureau, proprietarii își rădeau sprâncenele, își tundeau părul și stăteau în doliu timp de 70 de zile.

Se crede că dacă pisicile părăsesc locuința înainte de a muri, iau cu sine toată energia negativă acumulată în casă. Dacă simte că o persoană este în pericol de moarte, se spune că o pisică se poate arunca deliberat în fața unei mașini și moare, ca să își dea viața la schimb.


Abonează-te pe

Citește și:

De ce frământă pisicile locul cu lăbuțele. Acesta este semnalul prin care ele cer atenție și afecțiune din partea stăpânilor

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

De ce le plac pisicilor măslinele

CITEȘTE: De ce mănâncă pisicile iarbă

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri