James Martin, un bucătar celebru, a sfătuit toate gospodinele să nu mai păstreze ouăle în frigider. Prezentatorul TV a spus și care este motivul, iar totul este legat de coajă.
In articol:
James Martin le-a transmis tuturor gospodinelor să nu mai țină ouăle în frigider și a explicat care sunt diferențele dintre ouăle de rață și cele de găină. El le-a folosit pe amândouă, în momentul în care a copt o prăjitură în timpul emisiunii pe care o moderează.
Citește și: Rețeta tradițională de Babka cu ciocolată, asemănătoare cu un cozonac!
De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider
James Martin a spus că ouăle sunt poroase și pot absorbi multe dintre aromele din frigider, iar acesta este motivul pentru care le recomandă tuturor gospodinelor să le nu le păstreze în acest loc.
Frigiderul nu este locul potrivit pentru a ține ouăle, mai ales dacă este plin cu diferite preparate. Pe lângă aceste lucruri, ouăle reci nu sunt potrivite pentru a fi folosite în rețele, pentru că ele ar trebui ținute la temperatura camerei, atunci când sunt folosite.
Dacă vă doriți să le depozitați în continuare în frigider, trebuie să le scoateți cu 30 de minute înainte de a face un preparat.
Timpul de gătire poate fi diferit dacă le folosești în momentul în care l-ai scos din frigider.Citeste si: Mărturisirea făcută de o copilă lui Sorin Bontea: „Cere-i pensie alimentară”- wowbiz.ro
Citește și: Uleiul potrivit pentru prăjirea şniţelelor sau chiftelelor. Multe gospodine au făcut o greşeală până acum
De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider
Unde trebuie să păstrezi ouăle
Este important să știți că ouăle se păstrează într-o cămară mai răcoroasă care nu se încălzește în momentul în care temperatura din bucătărie crește.
Temperatura trebuie să fie una constantă și să nu aibă mai mult de 20 de grade Celsius.
Cel mai important aspect atunci când păstrați ouăle în propria lor cutie este că vor rămâne proaspete pentru mult timp. Cojile ouălor au pori foarte mici prin care bacteriile din alte alimente și mirosurile se pot infiltra, iar procesul de alterare al alimentului se poate accelera.
Dacă veți ține cont de aceste sfaturi, veți observa o schimbare foarte mare, atât în calitatea ouălor, dar și în preparatele pe care veți decide să le preparați.
De ce nu trebuie să ții ouăle în frigider