Quesadilla de vită cu sos guacamole reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de quesadilla de vită cu sos guacamole. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cea mai gustoasă quesadilla de vită cu sos guacamole, preparate exact pe gustul vostru.
Rețetă de Quesadilla de vită cu sos guacamole
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de quesadilla de vită cu sos guacamole, absolut delicioasă, în doar 6 pași simpli!
Timp de pregătire – 30 minute
Timp de preparare – 30 minute
Timp total – o oră
Porții – 6 persoane
Ingrediente – Quesadilla de vită cu sos guacamole
Ingrediente pentru quesadilla
- 2 linguri de ulei
- o ceapă galbenă
- 2 căței de usturoi
- 700 g carne tocată de vită
- 2 linguri de pastă de tomate
- sare (după gust)
- piper negru măcinat (după gust)
- un sfert de linguriță de fulgi de chili
- o lingură de paprika
- o jumătate de linguriță de chimion
- o lingură de oregano
- 3 linguri de apă
- 6 tortilla
- câteva rondele de ceapă verde
- sos dulce acrișor (opțional)
Ingrediente pentru sosul de guacamole
- o jumătate de ceapă galbenă
- 3 avocado
- o jumătate de lime
- o roșie
- o jumătate de linguriță de chimen măcinat
- sare (după gust)
De menționat este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 6 persoane.
Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Rețetă de Supă cremă de ciuperci. Gustul aromat este mai presus de orice!
Mod de preparare - Quesadilla de vită cu sos guacamole
Pasul 1. În primul și-n primul rând, vom avea nevoie de o tigaie de dimensiuni mai mari, în care vom adăuga, pentru început, 2 linguri de ulei. Între timp, vom toca mărunt o ceapă galbenă, de dimensiuni potrivite, pe care ulterior o vom adăuga în tigaia de pe aragaz.
Pasul 2. Până când trec cele 5 minute, putem zdrobi și 2 căței de usturoi, pe care ulterior îi vom adăuga peste ceapă. Amestecăm timp de 3 minute, iar imediat apoi, vom adăuga în tigaie și 700 de grame de carne tocată de vită, pe care o vom sfărâma din loc în loc, pentru
Pasul 3. În momentul în care carnea noastră se va schimba la culoare și se va rumeni, vom adăuga și 2 linguri de pastă de tomate, sare (după gust), piper negru măcinat (după gust), un sfert de linguriță de fulgi de chili, o lingură de paprika, o jumătate de linguriță de chimion, alături de o lingură de oregano. Amestecăm bine
condimentele noastre cu carnea din tigaie și mai gătim pentru încă 3 minute, moment în care vom adăuga și 3 linguri de apă, iar apoi mai gătim doar pentru alte 3 minute. După acest interval de timp, transferăm carnea din tigaie, într-un bol de dimensiuni mai mari.Citește și: Rețetă de Empanadas cu carne de vită. Un gust de-a dreptul savuros!
Pasul 4. Acum a venit timpul să ne ocupăm de prepararea sosului nostru delicios de guacamole, cu care vom servi quesadilla cu vită. Așadar, vom începe prin a tăia mărunt o jumătate de ceapă galbenă, pe care o vom așeza într-un bol de dimensiuni mai mici. În continuare, vom avea nevoie de 3 avocado, pe care îi vom tăia în jumătate, îi vom răsuci, pentru a le scoate sâmburele cu ajutorul unei linguri, iar imediat apoi, vom scoate și miezul într-un alt bol.
Pasul 5. Într-un alt bol mai mic, vom stoarce zeama de la o jumătate de lime. Zeama se va pune, treptat, peste avocado, în timp ce îl zdrobim cu o furculiță. În continuare, vom avea nevoie de o roșie, pe care o vom toca mărunt, însă nu înainte de a-i îndepărta miezul, pentru ca ulterior să o adăugăm peste avocado, alături de ceapa din bol. Este necesar să adăugăm și o jumătate de linguriță de chimen măcinat și sare (după gust). Toate ingredientele se amestecă iar sosul este gata.
Pasul 6. În continuare, vom avea nevoie de 6 tortilla, pe care rând pe rând vom pune, cu ajutorul unei linguri mai mari, din compoziția de carne preparată. Deasupra vom adăuga și câteva rondele de ceapă verde, puțin sos dulce acrișor (opțional) și se poate servi cu sosul guacamole pregătit, iar rețeta este gata!
Quesadilla de vită cu sos guacamole este gata și se poate servi caldă. Poftă bună!
Citește și: Rețeta de Pui cu unt cremos, usturoi și cartofi, ușor de preparat!