De ce mortalitatea de COVID-19 este ridicată în România? Nelu Tătaru, primele declarații: „Raportăm efectiv la tot”

Nelu tataru decese covid
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, declarații despre numărul mare de decese covid.

După ce foarte multe persoane s-au întrebat de ce mortalitatea de produsă de COVID-19 este ridicată în România, Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a decis să clarifice această situație.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a răspuns pe data de 23 octombrie la întrebarea prezentă pe buzele multor români: „De ce mortalitatea provocată de COVID-19 este atât de ridicată în România?”. Astfel, Nelu tătaru a precizat că autoritățile raportează toate decesele cauzate de îmbolnăvirea cu noul coronavirus, precum și prin decompensarea patologiilor concomitente cu infectarea cu SARS-CoV-2.

Citeste si: Nelu Tătaru vorbește despre lockdown: "Nu se impune acest lucru."

"Mortalitatea este dată de cazurile grave, cazurile cu comorbidităţi, după o îndelungă, să spunem, suferinţă şi luptă cu boala în terapiile intensive. Există patologii concomitente, există patologii decompensate în aceste şapte luni şi există în acelaşi timp şi resurse limitate în această boală. Discutăm de o mortalitate efectivă dată SARS-CoV-2, dar există şi o mortalitate dată de decompensările acestor boli cronice.

Citeste si: Nelu Tătaru, anunț: „Avem în lucru o ordonanță de urgență”

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Dacă v-aţi uitat în raportările noastre, sunt tocmai aceste decompensări ale bolilor cronice, care se află în tratament cronic de o perioadă îndelungată sau unii dintre ei, să spunem, în ultima perioadă chiar nu au mai verificat aceste boli.", a explicat Nelu Tătaru.

Nelu tataru mortalitate covid romania
Nelu Tătaru, primele declarații despre mortalitatea ridicată, provocată de noul coronavirus.[Sursa foto: Hepta]

Nelu Tătaru a explicat de ce românia ocupă locul doi ca mortalitate în Europa

"Raportăm efectiv la tot ce înseamnă comorbidităţi. Noi am văzut şi celelalte raportări. De exemplu, sunt unele ţări care dau acea raportare pentru cazurile decedate de SARS-COV-2, fără comorbidităţi sau decesul prin decompensarea acestor comorbidităţi. Noi am ales să raportăm toate decesele care au avut, o dată, cauză SARS-CoV-2, dar şi decompensarea patologiilor concomitente prin prezenţa SARS-CoV-2 şi decesul fiind din acele cauze.”, a declarat ministrul Sănătății Nelu tătaru.

Citeste si: Ministrul Sănătății a făcut anunțul! Regulile care trebuie respectate de toată lumea

Mai mult, acesta a explicat, cu privire la posibilitatea instituirii caratinei, că această decizie se adoptă la nivel local, nicidecum la nivel național.

"Nu se merge pe o stare de urgenţă, se merge pe acele măsuri luate local pentru fiecare localitate, în funcţie de evoluţie, în funcţie de focarele existente sau focarele care sunt deja izolate.”,

a mai adăugat ministrul Sănătății.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Cum vor funcționa școlile după cele 14 zile? Ludovic Orban vine cu răspunsuri

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Românii vor primi bani în decembrie. Ce decizie a luat Guvernul

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies