De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji. Acest truc te va cuceri


O friptură reușită înseamnă că aceasta este întotdeauna fragedă și suculentă, rumenă, fără să fie uscată la exterior.


In articol:

Pentru a obține această friptură perfectă este nevoie să ții cont de câteva trucuri, iar aliatul tău esențial poate fi chiar bicarbonatul de sodiu.

Iată ce se întâmplă dacă îl presari peste carne înainte de a o găti.

Citește și: Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

De ce să pui bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o găti

Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai comune ingrediente din locuința cuiva. Acesta poate fi utilizat ca remediu casnic și ca soluție de curățare, dar și la gătit, la numeroase rețete culinare.

Bicarbonatul de sodiu poate face aluatul să crească atunci când este folosit la prăjituri, dar poate ajuta și alimentele să se gătească mai repede.

Atunci când vine vorba de carne, atât cea de vită cât și cea de porc au nevoie de un timp îndelungat să se gătească și pentru a fi fragede. Se întâmplă însă, ca în unele cazuri, rezultatul să nu fie cel așteptat. Dacă vei folosi bicarbonat de sodiu, acest lucru se va schimba.

Tot ce trebuie să faci este să presari bicarbonat pe bucata de carne pe care urmează să o gătești și să o lași la frigider pentru cel puțin două ore. Acesta are rolul de a frăgezi carnea, iar tu vei obține o friptură mai suculentă și fragedă. Înainte de a prăji carnea, va trebui să îndepărtezi bicarbonatul rămas cu un jet de apă rece, iar apoi vei putea găti carnea în tigaie sau la cuptor.

Citește și: Rețeta delicioasă de clătite pufoase a emisiunii „Păzea, Creața gătește!”. Un desert simplu și ușor de preparat cu doar 4 ingrediente!

De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji

De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji

[Sursa foto: pexels]

Carnea nu trebuie să fie rece atunci când o gătești

De cele mai multe ori, carnea iese tare și uscată deoarece este luată direct din frigider. Indiferent că este de pui, curcan, vită sau porc, carnea trebuie să fie la temperatura camerei înainte de a o găti. Dacă gătești carnea rece, fibrele acesteia se vor contracta din cauza diferenței de temperatură și friptura va fi tare și imposibil de mâncat.

Și sarea ajută la frăgezirea cărnii și îi potențează gustul. Poți presăra sare din belșug peste bucățile de carne înainte de a le găti dar și după ce acestea sunt gata. De exemplu, o friptură de vită va fi mult mai gustoasă dacă presari niște sare granuloasă peste ea după ce o iei de pe foc.

Bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul tău de nădejde și în ceea ce privește carnea pe care o fierbi pentru supă sau ciorbă. Fie ca faci supă sau ciorbă din carne de pasăre, de porc sau vită, o linguriță de bicarbonat în apa în care fierbe carnea va grăbi procesul termic.

De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji

De ce ar trebui să presari mereu bicarbonat de sodiu peste carne înainte de a o prăji

[Sursa foto: pexels]

Citește și: Câte ouă avem voie să consumăm într-o zi


Abonează-te pe

Citește și:

Friptură fragedă pentru masa de Crăciun

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Soția lui Bordea, mărturisiri dureroase: 'Când ai prefera să mori. Când nu ai motiv să...'

Ce se întâmplă dacă pui săpun în toaletă. Instalatorii pricepuți știu secretul

Rețetă de Mousse de ciocolată cu afine. Un desert simplu și gustos

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei
Anunț despre pensii pentru cinci milioane de români. Ce a declarat Marius Budăi, ministrul Muncii
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri