Cutremure în România, în prima zi de Crăciun


Ce magnitudine au avut seismele.

România a fost zguduită chiar în prima zi de Crăciun. Mai multe cutremure au avut loc astăzi într-o zonă mai puțin obișnuită.

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului, un seism a avut loc în dimineața zilei de 25 decembrie, în zona Vaslui, județul Moldova, la ora 7:56. Seismul s-a produs la adâncimea de doar 3 kilometri și a avut magnitudinea 2,2 pe scara Richter. La 07:05:55  a mai avut loc un cutremur, de 3.1 grade pe scara Richter, iar la 09:05:50 un seism de 2.1 grade pe scara Richter.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 41km S de Iasi, 49km NE de Bacau, 108km V de Chisinau, 157km N de Galati, 165km V de Tiraspol, 176km N de Braila, 192km NE de Brasov, 200km SE de Chernivtsi, 235km NE de Ploiesti, 252km V de Odessa, conform INFP.

Citeste si: Baba Vanga, cea mai înfricoșătoare previziune despre România, în 2020

Citeste si: Gheorghe Mărmureanu, avertisment după cutremurul din Albania: „Se rupe în două...”

Citeste si: Gheorghe Mărmureanu, despre viitorul cutremur care va lovi România. "O cantitate de energie va fi dirijată"

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, directorul Institutului Național pentru Fizica Pământului, a vorbit în urmă cu ceva timp despre posibilitatea producerii unui cutremur major la noi în țară.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Primul caz de coronavirus în România! Cine este persoana infectată

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Informatiile zilei

Parteneri