Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă

dieta de slabire cu arpacas
Cură de slăbire cu arpacaș. Slăbește 5 kilograme în 5 zile utilizând această dietă

Printre nenumăratele cure de slăbire, se află și cura de slăbire cu arpacaș. Însă știați că puteți slăbi câte un kilogram pe zi datorită acesteia?

Aflați din rândurile următoare care sunt mai exact beneficiile arpacașului, cât poate dura o astfel de cură, dar și cum se ține mai exact, pentru a avea parte de rezultatele dorite. În plus, descoperiți și câte kilograme puteți slabi în această perioadă.

 

Beneficiile arpacașului pentru organism

Arpacașul reprezintă un aliment care se obține prin intermediul decorticării boabelor de grâu, orz sau mei.

Acesta este totodată o sursă bogată de fibre, proteine, acizi grași (Omega-3 și Omega-6), vitamine, dar și minerale.

Acesta poate să fie consumat în mai multe moduri, pentru că reprezintă o alegere sănătoasă, datorită nenumăratelor beneficii pe care le poate oferi organismului. Dacă vorbim despre cel mai mic indice glicemic, acesta se regăsește în arpacașul din orz decorticat, astfel încât poate să fie cea mai bună alegere, atunci când dorește să fie consumat de către persoanele care suferă de diabet sau cele care se află la dietă.

Fibrele dețin proprietăți nutritive valoroase, iar datorită arpacașului din orz, acesta nu conține grăsimi săturate sau colesterol. În schimb, conține cu până la 16% niacin, din doza zilnică recomandată, dar și 6% din doză recomandată de folat.

Pe lângă toate acestea, persoanele care aleg să consume arpacaș, află treptat de vitaminele pe care le conține (colină, tiamină, riboflavina, acid pantotenic, vitaminele A, K, B6 și B12.

În plus, acest aliment conține și minerale (calciu mangan, magneziu, fosfor, potasiu, seleniu, fier, cupru și zinc).

Toate aceste beneficii sunt datorate faptului că arpacașul deține cel mai mic indice glicemic dintre toate cerealele, care poate stimula totodată și digestia. În același timp, datorită fibrelor multiple care se află în compoziția acestui aliment, este scăzut și riscul apariției cancerului de colon.

cum se tine cura de slabire cu arpacas

Citeste si: 5 legume care distrug grăsimea de pe burtă. Adaugă-le în dieta ta zilnică și scapă de kilogramele în plus

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

 

Cât durează o cură de slăbire cu arpacaș

Cura de slăbire cu arpacaș reprezintă o cură pe bază de grâu sau cereale, care este foarte simplă, dar și foarte ieftină.

Important este ca această cură dă rezultate și este extrem de eficientă. Puteți consuma arpacaș fiert, sub formă de ceai, decoct de arpacaș sau chiar terci.

În ceea ce privește durata acestei cure de slăbire, trebuie să țineți cont și de rezistența organismului. Prin urmare, se recomandă să țineți această cură timp de 5 zile, în general, însă dacă puteți și mai mult, o puteți face, însă nu depășiți o săptămână.

cat dureaza cura de slabire cu arpacas

Citeste si: Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

 

Cum se ține cura de slăbire cu arpacaș

Cura de slăbire cu arpacaș este destul de ușor de urmat și nu vă va schimba stilul de viață într-un mod radical.

Tot ce trebuie să faceți este să puneți la înmuiat arpacașul cu o seară înainte de a-l prepara. A doua zi îl veți fierbe timp de aproximativ o oră, doar în apă simplă.  NU  adăugați sare, zahăr sau alte ingrediente de acest fel. Trebui să țineți cont și de faptul că boabele de arpacaș pot crește cu până la 5 ori mai mult, în momentul în care ajung în stadiul de fierbere.

Acesta este modul în care veți prepara mereu când veți consuma, arpacașul. Se recomandă să consumați de aproximativ 3-4 ori pe zi, câte o porție moderată de arpacaș. Pe durata acestei cure este foarte bine să consumați apă semi-minerală. Bineînțeles că puteți consuma și alte cereale, precum: grâu, orez, ovăz, hrișcă sau mei, indiferent de formă sau cantitatea acestora. Le puteți consuma sub formă de turte sau batoane (cu susan, semințe de floarea-soarelui, mac etc.).

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

cate kilograme poti sa slabesti prin cura cu arpacas

Citeste si: Cine a inventat papanașii. „A salvat generații întregi de gospodine de la coacerea miezului problematic”

 

Câte kilograme poți să slăbești în perioada curei

Această dietă de slăbire care are la bază arpacașul, durează aproximativ 5 zile, în care veți slăbi aproximativ 5 kilograme. În plus, această cură vă va ajuta și la normalizarea tractului gastro-intestinal și vă va scăpa de problemele de constipație.

Veți reuși să scăpați de câte un kilogram pe zi, datorită faptului că în primele zile ale curei se va curăța tractul gastro-intestinal, iar în următoarele zile, organismul va consuma propria grăsime, scopul fiind chiar acela de a scăpa de celulele de grăsime.

beneficiile arpacasului

Citeste si: Cât timp se fierbe pieptul de pui. Care este secretul gospodinelor?



Citește și:

Tendințele de manichiură pentru 2024

Beneficiile ovăzului. Ce cantitate de fulgi de ovăz se mănâncă pe zi

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Cine este „Regele mezelurilor”, presupusul nou iubit al Simonei Halep. Primele imagini cu cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies