Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni: Anuntul de ultima ora al meteorologilor


Cum va fi vremea in urmatoarele trei luni: Anuntul de ultima ora al meteorologilor

Meteorologii estimeaza pentru urmatoarele trei luni o vreme ce se va incadra, in general, in limitele normale ale perioadei, in timp ce la nivelul precipitatiilor acestea se anunta excedentare, raportat la media multianuala a fiecarei luni, releva prognoza de specialitate, valabila pentru intervalul octombrie - decembrie 2017, publicata de Administratia Nationala de Meteorologie (ANM).

In octombrie, temperatura medie va avea valori peste normalul climatologic al perioadei, in sud, sud-est si local in vest, dar si apropiate de normal in restul tarii. Masuratorile de specialitate releva o medie multianuala lunara pentru a doua luna de toamna de 9,6 grade Celsius, fiind luati in calcul parametrii monitorizati in intervalul 1981 — 2010. in ceea ce priveste valorile termice medii, specialistii ANM estimeaza, in perioada analizata, valori medii de temperatura de pana la 14 grade Celsius in Dobrogea, de pana la 13 grade in Banat, respectiv de pana la 12 grade in Oltenia, Muntenia si Moldova.

De asemenea, la nivelul aceleiasi luni, precipitatiile totale vor fi, in general, apropiate de mediile multianuale, cu exceptia regiunilor centrale, vestice si estice, unde local acestea vor avea o tendinta spre excedent. Media multianuala a precipitatiilor pentru luna octombrie este stabilita la 43,5 litri/metrul patrat. Cele mai mari cantitati de precipitatii sunt estimate in Oltenia (pana la 70 l/mp) si Maramures (pana la 68 l/mp), iar cele mai scazute in Dobrogea si Moldova (pana la 41 l/mp).

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Abonează-te pe

Citește și:

Horoscop complet AstroCafe pentru saptamana 25 septembrie - 01 octombrie 2017! Necazuri, neintelegeri si despartiri

Este DIVORȚUL ANULUI în România! Au de împărțit o avere colosală

Horoscop Mihai Voropchievici 25 septembrie – 1 octombrie 2017! Doua zodii sunt sub protectie divina

Horoscop Urania 23 - 29 septembrie 2017: O săptămână cu supărări, reacţii de orgoliu şi cumpene în căsnicie

Horoscop Minerva 24-30 septembrie 2017: O saptamana cu multe schimbari, cumpene, probleme in amor si castiguri neasteptate

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop

Horoscop zilnic sâmbătă, 6 martie 2021! Află ce zodie descoperă o greșeală mare la locul de muncă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri