Cum ținem corect postul negru


Aflați din rândurile următoare ce presupune postul negru și care sunt beneficiile acestuia aduse asupra sănătății.


In articol:

Creștinii de pretutindeni se află în perioada postului Crăciunului. Această perioadă este cuprinsă atât de rugăciune și fapte bune, cât și de anumite restricții în ceea ce privește alimentația.

Aflați din rândurile următoare ce presupune postul negru, care sunt lucrurile de care trebuie să ținem cont atunci când recurgem la o astfel de decizie și care sunt beneficiile pe care postul negru le aduce asupra sănătății.

În cadrul unei emisiuni, doctorul Anca Hâncu, medicină generală și doctor în nutriție, a vorbit despre cât de sănătos este să ținem post negru și care sunt teoriile dezvoltate din punct de vedere alimentar care se bazează pe principiul postului.

Ce presupune postul negru

Citește și: Ce semnifică postul Crăciunului

Cum ținem corect postul negru

Postul negru este acea zi în care nu consumăm niciun aliment și doar ne hidratăm. Înainte cu 2-3 zile de a ține post negru, specialistul în domeniu ne recomandă să consumăm alimente lejere ca supe vegetariene sau salate cu fructe și legume.

De asemenea, este foarte important de specificat faptul că postul negru nu are niciun efect negativ asupra noastră, dacă avem un corp sănătos.

Corpul nostru va avea rezerve. Puțin țesut adipos va fi peste tot și se va descurca. Vorbim aici de persoane sănătoase. Orice persoană care are o afecțiune din aceasta nu ar trebui să țină post negru .”, spune specialistul în domeniu.

Care sunt persoanele cărora nu le este recomandat să țină post negru

Potrivit specialistului în domeniu, atunci când știm că suferim de o anumită afecțiune este foarte important să consultăm sfatul unui specialist în domeniu înainte de a hotărî să ținem post negru, pentru că, în caz contrat, acesta ar putea avea efecte negative asupra sănătății noastre.

Printre persoanele cărora nu le este recomandat să țină post negru se numără cele diagnosticate cu afecțiuni cardiovasculare, diabet, ulcer, gastrită sau sindromul intestinului iritat.

Care sunt beneficiile pe care postul negru le aduce asupra sănătății

Citește și: Cum slăbești 5 kilograme în 14 zile ţinând dieta cu avocado

Cum ținem corect postul negru

Postul negru are numeroase efecte pozitive asupra sănătății. De asemenea, este foarte util pentru persoanele care vor să se mențină în formă sau să scape de câteva kilograme în plus printr-un deficit caloric.

Postul are rol și în tratamentul obezității, dar are rol și în longevitate. Pentru cei care doresc să trăiască mai mult și mai bine, o restricție calorică odată la 10 ani ne ajută să îmbătrânim frumos.

Postul negru   este ceva care ține de atitudinea noastră. Este bine să fie firesc și să vină de la sine .”, spune specialistul în domeniu.

Postul intermitent

Citește și: Ce se întâmplă in corp dacă nu mănânci o săptămână. 3 Efecte ale postului negru pentru organism

Cum ținem corect postul negru

Pornind de la conceptul de post negru, a fost introdus cel de intermitent fasting sau post intermitent. Acesta este o variantă bună dacă nu putem renunța la hrană pentru o zi întreagă.

 „ Postul intermitent este flexibil. Există varianta 5 cu 2, adică 5 zile pe săptămână mănânci, desigur cât se poate de corect și echilibrat și două zile pe săptămână poți mânca mai puțin, chiar restricție calorică la 500 kcal pe zi pentru cei care vor să-și mențină greutatea, dar și să aibă acest repaus alimentar.

De asemenea există și varianta intermitent fasting 16 cu 8 – 16 ore de pauză și se mănâncă într-o fereastră de obicei de la ora 10 dimineața până la ora 18.

Totodată, există și restricționarea alimentației într-o fereastră de 12-13 ore – mănânci până în ora 8 seara și mai mănânci dimineața între 7:30 și 8:00 .”, spune specialistul în domeniu cu precizarea că ultima este cea mai sănătoasă variantă.

De asemenea, specialistul pune accent și pe echilibru și calitate atunci când alegem să ținem post, indiferent de tipul acestuia.

Secretul este ca în perioada în care mâncăm, să mâncăm totuși echilibrat, să mâncăm ceea ce este corect pentru că dacă noi nu mâncăm 16 ore, dar mâncăm complet incorect și hiper caloric în perioada următoare, tot nu va fi bine. Este bine să ținem cont și de calitate. Degeaba mâncăm restricționat cantitativ pentru că și calitatea contează foarte mult .”, explică specialistul în domeniu.  


Abonează-te pe

Citește și:

Cum reușești să slăbești în timp record 8 kg în 10 zile, ţinând dieta cu broccoli

Adda, surprinsă de mărturisirile făcute de fiul său. Micuțul i-a spus artistei că este bătrână. Reacția surprinzătoare a Addei

Diana Bulimar, demnă de OnlyFans! Fotografii fără sutien și cu părțile intime la vedere

Ce înseamnă post aspru. Care sunt alimentele acceptate?

Când poți să te împărtășești de Paște și care este semnificația acestui ritual

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac 30 ianuarie 2023. Află ce zodie va discuta cu un specialist
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri