Se poate intampla ca schimbarea mediului sa determine modificari, ori sa se insoteasca de scaune mai moi ori de constipație. Cel mai frecvent si mai deranjant este partea de enterocolita.
In articol:
Acele infecții virale, de cele mai multe ori, însoțite de febra mai mare sau mai mica si scaune moi, pana la apoase.
Citește și: Rețetă de Brioșe Red Velvet de Crăciun. Vei impresiona toți invitații!
Cum sunt tratate tulburările digestive la copii
Citește și: Care sunt alimentele toxice pentru ficat
Cum sunt tratate tulburările digestive la copii
Ilinca Tranulis, doctor, a vorbit în cadrul unei emisiuni TV, despre cum sunt tratate tulburările digestive l a copii. Ea a spus că dacă apar și vărsături este vorba de gastroenterocolită, iar toate acestea sunt date de viruși.
„Daca apar si vărsături este vorba de gastroenterocolita, toate acestea sunt date de viruși dar pot apărea si infecții bacteriene care sunt mai severe cu manifestări putin mai zgomotoase. Acești viruși pot fi luați de pe obiecte de la un copil la altul, de la mâncat mâncăruri in medii care nu respecta întocmai regulile de igiena, de exemplu mâncărurile de pe plaja, toate acestea pot reprezenta un pericol”, a
mai spus specialistul.Copilul se întâlnește prima oară cu germenii, iar corpul reacționează mai sever, pe când adultul s-a mai întâlnit cu microbii de acest tip și au deja o apărare formată.
Citeste si: A murit legendarul designer Paco Rabanne la vârstă de 88 de ani. Care a fost cauza morții- radioimpuls.ro
„Copilul se întâlnește prima oara cu acești germeni, iar corpul reacționează mai sever, pe când adultul s-a mai întâlnit cu acești microbi si are deja o apărare gata formata, deci nu are manifestări atât de zgomotoase. Copilul cu cat este mai mic cu atât respecta mai greu regulile de igiena, iar de aici tot felul de pericole”, a mai spus ea.
Citește și: Obiceiuri esențiale care îți asigură o imunitate de fier
Cum sunt tratate tulburările digestive la copii
Citește și: Rețetă de post pentru mujdeiul de usturoi. Care este ingredientul secret care va schimba gustul peștelui
Cum tratăm febra
Febra poate fi tratată cu antitermice, sub formă de sirop sau sub formă de supozitor. Dacă apar scaunele moi este bine să schimbăm alimentația.
„Febra o tratam cu antitermice, fie sub forma de sirop fie sub forma de supozitor. Daca apar scaunele moi poate este bine sa schimbam puțin alimentația, nu se mai recomanda regimuri drastice. Ne concentram sa hidratam copilul, sa ii oferim cat mai multe lichide. Daca este un copil hrănit cu lapte praf acesta trebuie înlocuit cu un lapte fără lactoza, dar daca este vorba de un copil alăptat, laptele poate creste într-o oarecare măsura numărul de scaune, dar are mult mai multe beneficii si atunci este recomandat sa se continue. Exista tot felul de pulberi sau pastile care încetinesc tranzitul, ajuta la legarea scaunelor si majoritatea sunt ok de administrat la vârste foarte mici. La cei ce poarta scutece trebuie sa avem grija sa-i spălam foarte repede deoarece pielea se irita, scaunele sunt acide si pot afecta pielea fina a copiilor”, a mai spus specialistul.
Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă vărsăturile, care duc la o deshidratare foarte rapidă. După una sau două vărsături, copilul va simți o sete din ce în ce mai puternică și va trebui să îi înfrânăm dorința de bea apă, deoarece există posibilitatea să verse din nou.
„Problema cea mai mare sunt, de fapt, vărsăturile care duc la o deshidratare foarte rapida. Copilul după una, doua vărsături va simți sete din ce in ce mai puternic, si va trebui sa ne înfrânam dorința de a-i da sa bea pentru ca cel mai probabil va varsa din nou. După o vărsătura facem o pauza de aproximativ o ora si apoi începem sa-i dam lichide, fie ca-i vorba de apa, de ceai sau de săruri de rehidratare, înghițitura cu înghițitura, la câteva minute distanta testând toleranta tubului digestiv. Daca nu reușește sa tina in stomac absolut nimic este cazul sa îl ducem la spital sa ii fie băgata o perfuzie. Daca nu are pofta de mâncare nu insistam cu mâncarea, dar trebuie sa îl hidratam. După 2-3 zile partea cea mai grea a trecut, important este sa treacă vărsăturile, întrucât cu scaunele este mai ușor de gestionat situația. Este bine sa avem cu noi peste tot medicamentele si sa fim pregătiți cu informații pentru orice situație”, a mai adăugat specialistul.
Citește și: Tusea la bebeluși. Cum o putem ameliora?
Cum sunt tratate tulburările digestive la copii
Citește și: Care sunt beneficiile cărnii de pește?