Cum se prepara placinta cu branza la tigaie


O reteta romaneasca de placinta traditionala este reteta de placinta la tigaie. Placinta preparata la tigaie, sau placinta in tigaie (placinte la tigaie) cum se mai numeste, este o reteta de placinta rapida care se prepara foarte simplu si usor in maxim 45 minute.

Cum placintele sunt intotdeauna preferatele noastre fiind foarte bune si gustoase preparate cu diverse umpluturi: branza, carne, varza, mere, dovleac, acestea se prepara mai rapid la tigaie fiind o reteta traditionala din zona Ardealului.

 

Eu o sa fac placinta cu branza, iar pentru a prepara 4 placinte delicioase cu branza la tigaie am nevoie de 300g faina, ½ cub mic de drojdie, ½ lingurita sare, 1 lingurita zahar, 2 linguri ulei, 100g branza telemea de vaca sau oaie sarata, 200ml apa calduta.

 

Intr-un castron punem drojdia faramitata cu putin zahar iar cand aceasta s-a inmuiat turnam peste ea apa calduta, uleiul si sarea dupa care amestecam bine pana cand drojdia s-a dizolvat complet. Adaugam faina si amestecam pana cand obtinem un aluat elastic care nu se mai lipeste de maini asemanator cu cel de scovergi. Acoperim aluatul cu un servet si-l lasam sa creasca timp de 30 minute la loc calduros.

 

Citeste continuarea pe pagina urmatoare >>>


Citește și:

O reteta chinezeasca simpla si rapida - Pui cu sos de portocale

Placinta turnata cu mere - reteta delicioasa si usoara

Reteta Prajitura Albinuta - Clasica, gustoasa si delicioasa

Reteta delicioasa: prajitura cu mere, pentru lenesi, gata in doar cateva minute

Chiara Ferragni este însărcinată pentru a doua oară

Clipul zilei pe KFETELE.RO

DISTRIBUIE
acest articol

Informatiile zilei

Restaurantele se pot închide! Anunțul de ultimă oră al premierului Orban

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri