Piureul de cartofi este una dintre garniturile preferate ale românilor, având multe avantaje, Pe lângă faptul că dacă îl combinăm cu carne sau pește, vom avea o masă foarte bună, piureul este ușor de gătit.
Cu toate că acest preparat este gătit de majoritatea gospodinelor, nu toată lumea știe să facă un piure de cartofi cremos.
Trucul pentru un piure de cartofi perfect
Care este secretul pentru un piure pufos
Citeste si: De ce se țin cartofii prăjiți în apă, înainte de prăjire. Ce truc util trebuie să urmați
Citește și: „O veste atât de frumoasă” Deei Maxer nu i-a venit să creadă când a văzut rezultatul- wowbiz.ro
Acest preparat are o mulțime de avantaje. Piureul de cartofi are un gust excelent, se gătește rapid și fără prea multe ingrediente, fiind și foarte puțin costisitor. Chiar dacă urmăm o rețetă pas cu pas, la final putem constata că preparatul nostru nu a ieșit așa cum ne dormeam. Și în cazul mâncărurilor puțin complicate, cum este piureul, există câteva reguli de urmat. Piureul gătit la restaurant, de către bucătari pricepuți, este foarte cremos.
Pentru a avea un piure gătit perfect, nu ai nevoie de ustensile speciale sau de abilități de profesionist O primă regulă constă în alegerea cartofilor. Aceștia trebuie să fie albi, deoarece sunt mai puțin fermi, au o cantitate mai mare de amidon. Astfel, aceștia se sfărâmă ușor și ne ajută să avem un preparat mai cremos. După ce au fost spalați și curățați, este foarte important să îi tăiem în bucățele egale, pentru a fi la fel de fierte. Cu toate că s-ar crede că bucățile trebuie tăiate foarte mici, acest lucru este fals, deoarece s-ar sfărâma prea rapid, în apa în care fierb. Apa în care vor fierbe va trebui să fie rece la început. După ce se adaugă sare după gust, cartofii vor fierbe timp de 25 de minute. Ulterior, după ce s-au fiert, se lasă la scurs câteva minute. În acest fel, laptele și untul se vor simți mai bine în piure.De ce ingredient are nevoie un piure de cartofi cremos
Cum se gătește corect piureul
Citeste si: Cât timp fierbe năutul. Care este secretul pentru acestă leguminoasă?
Un piure gătit corect nu trebuie să aibă cocoloașe. Pentru a evita această situație, putem folosi un zdrobitor sau un mixer pentru amestecare. În compoziție se vor folosi unt și lapte. Însă, este foarte important sortimentul acestor produse, deoarece trebuie să fie cât mai grase. Pentru un piure gustos, puteți folosi lapte cu 3,5% grăsime și unt cu minim 80% grăsime. Laptele fierbinte se adaugă peste cartofi și se amestecă. Ulterior, vom incorpora untul rece, care va avea 120 de g. După ce am amestecat toate ingredientele, se adaugă sare și piper. La final, vom folosi un truc la care apelează mulți bucătari. Mai exact, vom turna în piure o lingută de oțet iar apoi vom amesteca totul.
Citeste si: „Nu există ceva mai crunt” Fiul lui Dani și al Gabrielei Oțil are probleme de sănătate