Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu

oua de paste vopsite cu bicarbonat de sodiu

Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu

Pentru a vopsi mai ușor ouăle de Paste, puteți folosi bicarbonat de sodiu. Însă știați cum puteți face asta mai ușor?

Aflați din rândurile următoare cum puteți vopsi ouăle de Paște, utilizând de această dată, și bicarbonat de sodiu.

 

Cunoașteți trusa de vopsire a ouălor de Paște pe care ați găsit-o în magazin: adăugați vopsea în căni de oțet, înmuiați câteva ouă fierte tari, apoi lăsați-le să se usuce pe o tavă. Există o altă modalitate de a vopsi ouăle de Paște, dar nu vom renunța la această metodă.

Încercați să faceți ouăle de Paște mai colorate de acest Paște. Totul ce aveți nevoie pentru a face ouăle de Paște frumoase sunt ouăle înmuiate, cu oțet, bicarbonat de sodiu și colorant alimentar gel. Sunt puțin mai rafinate decât ouăle normale. Colorantul alimentar este distribuit într-un model grafic de această combinație de bicarbonat de sodiu și oțet. Cu toate acestea, în cazul în care preferați să utilizați o variantă mai sănătoasă, puteți apela la sfecla roșie.
O varietate de nuanțe de roșu variază de la roz la vișiniu atunci când ouăle sunt vopsite cu sfeclă roșie. Colorarea ouălor depinde de concentrația de sirop de sfeclă sau suc de sfeclă roșie, de culoarea cojii ouălor și de timpul petrecut în el.

Amintiți-vă, înainte de a începe, că dacă intenționați să mâncați ouăle fierte, ar trebui să fie scoase din frigider timp de două ore.

Este absolut sigur să mănânci ouă vopsite cu bicarbonat de sodiu și oțet. Astfel, pentru că Paștele se apropie, vă oferim un truc pentru o masă uimitoare. O combinație de bicarbonat de sodiu, oțet și colorant alimentar poate fi folosită pentru a vopsea ouăle într-un mod ușor și eficient. Deși este uimitor, puține gospodine știu despre rezultat.

Citește și: Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

oua vopsite de paste
Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Citește și: Cum va sărbători Oana Lis Paștele? Vedeta a făcut mărturisiri emoționante „Pentru mine este o sărbătoare tristă.”

Ce vei avea nevoie

  • Bol de sticlă
  • Linguriță de metal
  • Forme de brioșe
  • Pensule
  • Linguri de măsurare
  • Ouă
  • Bicarbonat de sodiu
  • Apă
  • Mănuși de cauciuc
  • Oţet
  • Colorant alimentar

Mod de vopsire

1. Pregătiți ouăle

În primul rând, fierbeți ouăle. Apoi, puneți ouăle deoparte să se răcească. Când sunteți gata să le vopsiți și ouăle sunt complet răcite, puteți trece la pasul următor.

bicarbonat de sodiu pentru ouale de paste
Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: freepik]

2. Creați un amestec de vopsea

Folosind o lingură pentru a amesteca o treime de cană de bicarbonat de sodiu cu o lingură de apă, apoi adaugă trei picături de colorant alimentar pentru a obține culoarea pe care o doriți.

Se amestecă până când amestecul are o consistență de paste. Pentru a pregăti orice număr de culori de vopsea doriți, repetați acest proces.

cum sa vopsesti ouale de paste
Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: freepik]

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

3. Pregătiți amestecul pe ouă

Puteți pune câte un ou în fiecare parte a unei forme de brioșe metalice după ce ați amestecat pastele în recipiente. Aplicați diferite culori de pastă pe fiecare ou cu o pensulă. Purtați mănuși de cauciuc de protecție în acest sens. Adăugați culoare ouălor vopsiți cu pasta de bicarbonat de sodiu, dar pentru a le face mai vibrante, adăugați un pic de colorant alimentar cu gel pe ouă.

oua de paste
Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: freepik]

4. Adăugați oțet

Scufundați fiecare ou în apă după ce tot bicarbonatul de sodiu s-a dizolvat. Afișați decorațiunile de ouă de Paște finalizate ca parte a unei piese centrale de primăvară festive sau folosiți-le în timpul vânătorii de ouă de Paște și, desigur, la ciocnit! După ce am folosit bicarbonatul de sodiu, colorantul alimentar și oțetul, putem pune ulei pe un șervețel de bucătărie și să ungem ouăle pentru a le face mai lucioase și frumoase. Multe femei doresc să vopsească ouăle, dar puține știu cum să folosească bicarbonatul de sodiu pentru a face acest lucru. Acest produs creează o culoare mai strălucitoare și mai intensă. Toate gospodinele trebuie să folosească acest proces și să respecte fiecare pas de mai sus.

Cum să vopsești ouăle de Paște cu bicarbonat de sodiu[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Ce afecţiuni pot ascunde pleoapele umflate

Cum va sărbători Oana Lis Paștele? Vedeta a făcut mărturisiri emoționante „Pentru mine este o sărbătoare tristă.”

Unica IMAGINE care a scăpat pe net cu Carmen Iohannis în costum de baie! Toți au rămas uluiți

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Ce răspuns a primit Florin Piersic de la Carmen Harra când a întrebat-o: "Carmen, eu cât trăiesc?"

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi a dat cărțile pe față și a recunoscut că este gelos pe Patrick! Concurentul a chemat-o pe Virginia în camera roșie și a întâmpinat-o cu un buchet de bujori! Iată ce mărturisiri neașteptate și-au făcut cei doi

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies