Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac, perfectă pentru sărbătorile pascale ce urmează.
Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac de Paște, foarte ușor de făcut, care nu necesită mult timp de preparare, astfel că aceasta a dezvăluit ingredientele pe care ea le folosește.
Care sunt ingredientele necesare cozonacului realizat de Geta Sterp
Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro
Listă ingrediente:
•Pentru aluat:
- 1 kg făină
- 65 g drojdie
- 200 g zahăr
- 5 gălbenușuri
- 250 g margarină pentru copt și prăjituri
- 300 ml lapte o esență de vanilie
•Pentru umplutură:
Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro
- 300 g nucă
- 5 albușuri
- 100 g zahăr
- 50 g cacao
- 150 g stafide
- o esență de rom
Cum pregătește Geta Sterp cozonacul de Paște
Geta Sterp a prezentat, pas cu pas, cum prepară aluatul și care sunt cantitățile exacte pe care le adaugă, dar și cât timp trebuie să stea acesta la dospit. Între timp, fiica cea mica a mamei Geta s-a ocupat și de umplutura cozonacului, unde, de asemenea, a prezentat cum adaugă fiecare ingredient în parte și cum asamblează totul.
“Urmează sărbătorile Pascale, iar toate gospodinele fac cozonaci. Eu am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă. Într-un bol, punem laptele cu zahărul, sarea și esența de vanilie și amestecăm până se omogenizează. Apoi, tăiem 250 de grame de margarină pentru copt și prăjituri în cubulețe și topim la cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Adăugăm și restul ingredientelor: făina, gălbenușurile, drojdia. Le punem în bolul mixerului, iar în aproximativ 10 minute aluatul este gata și îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră.