Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”
Cozonac pentru Paște, rețeta pregătită de Geta Sterp. “Am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă.”

Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac, perfectă pentru sărbătorile pascale ce urmează.

Geta Sterp a dezvăluit rețeta de cozonac de Paște, foarte ușor de făcut, care nu necesită mult timp de preparare, astfel că aceasta a dezvăluit ingredientele pe care ea le folosește.

Care sunt ingredientele necesare cozonacului realizat de Geta Sterp

Citește și: Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei bunică „Când mă gândesc că a dat naștere la 12 copii, asta mă înfioară.”

Citește și: Geta Sterp a izbucnit în lacrimi. Ileana Sterp este alături de ea în momentele emoționante. “Ne luăm rămas-bun.”

Citește și: Informatii despre pulsul normal in functie de varsta- catena.ro

Listă ingrediente:

•Pentru aluat:

  • 1 kg făină
  • 65 g drojdie
  • 200 g zahăr
  • 5 gălbenușuri
  • 250 g margarină pentru copt și prăjituri
  • 300 ml lapte o esență de vanilie

•Pentru umplutură:

Citește și: Cât costă o noapte de cazare la mare de la 1 iunie! Prețurile în Mamaia ajung la 750 de lei pe noapte- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

  • 300 g nucă
  • 5 albușuri
  • 100 g zahăr
  • 50 g cacao
  • 150 g stafide
  • o esență de rom

Cum pregătește Geta Sterp cozonacul de Paște

Geta Sterp a prezentat, pas cu pas, cum prepară aluatul și care sunt cantitățile exacte pe care le adaugă, dar și cât timp trebuie să stea acesta la dospit. Între timp, fiica cea mica a mamei Geta s-a ocupat și de umplutura cozonacului, unde, de asemenea, a prezentat cum adaugă fiecare ingredient în parte și cum asamblează totul.

“Urmează sărbătorile Pascale, iar toate gospodinele fac cozonaci. Eu am o rețetă foarte simplă și tare delicioasă. Într-un bol, punem laptele cu zahărul, sarea și esența de vanilie și amestecăm până se omogenizează. Apoi, tăiem 250 de grame de margarină pentru copt și prăjituri în cubulețe și topim la cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Adăugăm și restul ingredientelor: făina, gălbenușurile, drojdia. Le punem în bolul mixerului, iar în aproximativ 10 minute aluatul este gata și îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră.
Cât timp acesta stă la crescut, ne ocupăm și de umplutură. Cu mixerul, batem albușurile spumă, peste care adăugăm treptat și zahărul, esența de rom, nuca, cacao și stafidele. Împărțim aluatul în 4 părți egale, în cazul în care faceți doi cozonaci, la fel ca mine, iar în cazul în care faceți unul mare, îl împărțiți doar în două părți. La final, întindem fiecare parte, peste care punem umplutură, rulăm și împletim cozonacul. Îl punem, pe fiecare într-o tavă unsă cu Rama pentru copt și prăjituri, ungem cu gălbenuș de ou și punem la cuptorul preîncălzit, la 160 grade,
pentru aproximativ 50 de minute! Rezultatul vă asigur că este unul deosebit!”,
a povestit Geta Sterp pe rețelele de socializare.

Cozonac Geta Sterp
Cozonac Geta Sterp[Sursa foto: Facebook]



Citește și:

Durerea de cap localizată pe partea stângă: ce poate semnala?

Ce anunț a făcut Getuța Sterp pe rețelele de socializare și de ce anume are nevoie de ajutor. “Dacă am prin listă un băiat care se pricepe, aștept mesaj în privat.”

Loredana Groza, apariție ȘOC! GOALĂ la 53 de ani. Imaginile au scăpat pe net, fanii sunt în delir

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

Cum au fost întâmpinați fiii vrăjitoarei Sidonia după ce au ieșit din închisoare. Autorii crimei din Padina, așteptați cu muzică și șampanie

Sonia a pierit fulgerător, chiar în Săptămâna Mare! Avea doar 19 ani

Război în casa fetelor! Un alt mesaj postat de Roberta a iscat haosul! Julia o acuză pe colega ei că a publicat intenționat mesajul! Iată cum a reacționat Sebastian

Subiectele la Evaluare Națională 2024 clasa a 2-a pentru Română citit


Cookies