Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Cafea boabe
Cum sa savurezi cele mai bune arome de cafea boabe: 3 retete usor de preparat

Cafeaua este una dintre cele mai populare bauturi si este servita in intreaga lume in sute si sute de feluri.

Aceasta are un gust specific, iubit de foarte multe persoane si se poate prepara in functie de gusturi si preferinte. In plus, are o multime de beneficii pentru sanatate, de la efectul energizant si pana la imbunatatirea memoriei si a capacitatilor cognitive. Desigur, cafeaua nu trebuie consumata in exces, ci intotdeauna cu moderatie. Daca iubesti aceasta bautura si iti doresti sa inveti cum sa prepari cafea boabe in mai multe feluri, pentru a te bucura de gustul aromelor preferate, am pregatit pentru tine cateva retete ce pornesc de la boabe de cafea si ajung la o bautura plina de savoare.

Descopera 3 retete de cafea usor de preparat

Cafea turceasca cu cardamom

Cafeaua turceasca are o aroma aparte, iar cardamomul este un condiment ce merge de minune cu aceasta. Pentru a prepara aceasta reteta vei avea nevoie de 150-170 de ml de apa, 2 lingurite de cafea proaspat macinata, zahar intre 1 si 2 lingurite, dupa gust si un strop de pudra de cardamom. De asemenea, vei avea nevoie de un ibric pentru preparare. Incepe prin a pune apa in ibric, iar ulterior adauga cafeaua si zaharul. Va trebui sa amesteci cu o lingurita pana ingredientele se mixeaza bine. Pune ibricul la foc mediu si asteapta pana cand cafeaua incepe sa se ridice la suprafata si sa faca spuma. In acel moment, trebuie sa iei ibricul de pe foc si poti turna cafeaua in ceasca. Adauga un strop de cardamom si amesteca bine.

Cafea cu lapte frantuzeasca

Pentru aceasta reteta vei avea nevoie de o parte cafea tare, preparata din boabe proaspat rasnite si o parte lapte la aburi, pe care il poti prepara cu ajutorul unui espressor cu aceasta functie sau la microunde, incalzindu-l 20-30 de secunde. Toarna intr-o ceasca parti egale de lapte si cafea, iar apoi amesteca bine. Pentru a decora cafeaua, spumeaza o cantitate mica de lapte, fie cu ajutorul unui tel, fie cu ajutorul unui espressor si adauga-l ca decor deasupra cafelei preparate.

Frappuccino

Poti prepara un Frappuccino delicious acasa, cu doar cateva ingrediente. Pentru 4 portii vei avea nevoie de 350ml de cafea tare, insa care va trebui sa fie rece, de 100 ml lapte condensate indulcit, 120 ml lapte integral, 2 lingurite de extract de vanilie pura si 800 de grame de gheata. Pune cafeaua, laptele integral si laptele condensat intr-un blender si mixeaza bine. Ulterior, va trebui sa adaugi extractul de vanilie si gheata si sa mixezi din nou. Serveste bauturile cu frisca deasupra si adauga sirop de ciocolata daca iti doresti un extra strop de dulce.

Bauturile pe baza de cafea se pot mula pe cele mai exigente gusturi, insa este important sa alegi boabele potrivite si sa le rasnesti cat mai bine. Daca iti doresti sa incerci o reteta de diferita de clasicul espresso, testeaza una dintre cele de mai sus si descopera noi gusturi pe care cafeaua preferata le poate avea.

Sursa foto: Pexels.com



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Horoscop 31 iulie 2024. O zodie va merge într-o destinație nouă!

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România!”, Stațiunea Costinești, ”Saint-Tropez-ul” litoralului românesc

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Te-ar putea interesa și...
Cookies