Cum sa mananci de Craciun ca sa nu ti se faca rau!


De Sarbatori suntem tentate sa mancam mai mult decat intr-o zi obisnuita. Ca sa nu ai probleme digestive ar fi indicat sa respecti sase reguli de baza.

 

1. Respecta pe cat posibil orarul celor 5 mese pe zi
Este de preferat sa ai 3 mese principale si doua gustari pe parcursul unei zile, insa nu manca mai tarziu de orele 21.
2. Nu manca niciodata desertul dupa masa principala
Considera desertul ca o gustare pe care trebuie sa o iei intre mesele principale. Nu-l manca niciodata imediat dupa masa, ci lasa sa treaca macar 1-2 ore.
3. Alege portiile mici
Daca vrei sa mananci sarmale, chiftele, friptura de porc, carnati, rulade cu carne, slanina sau alte mancaruri consistente si grase, alege o portie moderata. Evita sa mananci cantitati exagerate si sa le combini pe toate la o singura masa.
4. Nu combina cartofii, painea si carnea
Iti va fi mult mai bine si vei putea sa mananci o portie mai mare daca eviti aceasta combinatie pe care o facem cel mai des. Incearca sa mananci carnea cu salate, muraturi sau alte legume preparate simplu, iar painea consum-o doar atunci cand preparatul este mult prea gras si simti nevoia de paine.
5. Consuma alcool in cantitati mici
De regula, bauturile alcoolice influenteaza in mod negativ procesul de digestie, astfel ca nu este foarte recomandat sa le consumi in timpul meselor.
Sursa

1. Respecta pe cat posibil orarul celor 5 mese pe zi

Este de preferat sa ai 3 mese principale si doua gustari pe parcursul unei zile, insa nu manca mai tarziu de orele 21.

2. Nu manca niciodata desertul dupa masa principala

Considera desertul ca o gustare pe care trebuie sa o iei intre mesele principale. Nu-l manca niciodata imediat dupa masa, ci lasa sa treaca macar 1-2 ore.

3. Alege portiile mici

Daca vrei sa mananci sarmale, chiftele, friptura de porc, carnati, rulade cu carne, slanina sau alte mancaruri consistente si grase, alege o portie moderata. Evita sa mananci cantitati exagerate si sa le combini pe toate la o singura masa.

4. Nu combina cartofii, painea si carnea


Iti va fi mult mai bine si vei putea sa mananci o portie mai mare daca eviti aceasta combinatie pe care o facem cel mai des. Incearca sa mananci carnea cu salate, muraturi sau alte legume preparate simplu, iar painea consum-o doar atunci cand preparatul este mult prea gras si simti nevoia de paine.

5. Consuma alcool in cantitati mici


De regula, bauturile alcoolice influenteaza in mod negativ procesul de digestie, astfel ca nu este foarte recomandat sa le consumi in timpul meselor.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Divertisment

Burak Serdar Sanal, alias Pilot, din “Dragoste si secrete”, cu pasi repezi spre culmile succesului

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri