Cum să înveți pentru examen într-o noapte. 7 sfaturi ca să iei notă mare


Pentru a lua o notă cât mai mare la un examen este nevoie de o pregătire suplimentară. Însă știați cum puteți învăța doar într-o noapte?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cum puteți reuși să învățați doar într-o noapte pentru un examen, dar și cum vă puteți organiza mai bine timpul. În plus, descoperiți și cele 7 sfaturi pe care le puteți urma, pentru a lua o notă mare.

 

Cum să înveți pentru examen într-o noapte

Pregătește mediul de lucru și elimină elementele care-ți distrag atenția

Atât mediul de lucru, cât și elementele din jur, vă pot distrage atenția și vă pot influența gradul de productivitate. De exemplu, dacă vă veți așeza toate lucrurile de care aveți nevoie, în apropiere, nu veți mai pierde timp pentru a le căuta atunci când aveți nevoie de ele. Prin urmare, organizarea lucrurilor (caiete, pixuri și agende) reprezintă o metodă eficientă de a vă economisi timpul și energia.

Astfel, toate energia și resursele se vor axa strict pe   învățat.

Totodată, ar trebui să vă asigurați că veți păstra în zona de lucru, doar obiectele de care chiar aveți nevoie pentru a studia. De aceea, se recomandă ca telefonul mobil să stea la distanță în acest proces, pentru că altfel, vă va distrage cu siguranță. Veți avea constant curiozitatea de a verifica fiecare notificare primită, iar toate acestea se vor transforma în minute sau chiar ore, petrecute pe rețelele de socializare și nu doar atât.

Dacă simți că te ajută, învață în alt loc decât acasă

În anumite momente este posibil să simțiți nevoia de a vă deplasa într-un alt loc, diferit de locuința voastră, pentru a învăța mai eficient. Astfel, puteți merge să învățați la bibliotecă sau într-o cafenea liniștită. Ar trebui să țineți cont de faptul ca zona aleasă trebuie să vă ofere liniștea de care aveți nevoie, pentru a vă putea concentra cât mai bine cu putință.

cum sa te pregatesti mai bine pentru un examen

Citeste si: Cum să mergi corect pe tocuri înalte. Trucuri și sfaturi pentru a rezista ore în șir încălțată în pantofi

Ia notițe, schematizează, fă legături între concepte 

Nu întotdeauna este suficient să citiți și recitiți cursurile, pentru a le reține, fie că o faceți în liniște sau cu voce tare. Tocmai de aceea, se recomandă să vă luați notițe și să realizați anumite scheme, pentru a vă ajuta să învățați mai ușor. Astfel, veți avea și mai multă claritate asupra informațiilor pe care le notați, dar legăturile dintre concepte se vor face mult mai ușor. Pentru a reuși să luați o notă bună, se recomandă totuși să începeți să învățați măcar cu o săptămână înainte de examen.

Studiază pe cont propriu sau împreună cu un prieten

În funcție de fiecare persoană în parte, se poate să vă fie de folos să învățați individual, iar în egală măsură se poate să învățați mai eficient alături de un prieten. Astfel, informațiile se vor asimila mai ușor și vor rămâne mai mult timp în mintea noastră, pentru a ne ajuta la examen. Dacă optați pentru varianta a doua, astfel de întâlniri vă pot ajuta să împărtășiți reciproc ideile descoperite și vă veți ajuta în egală măsură. Fie că prietenul vostru se descurcă mai bine la un anumit subiect sau invers, vă puteți ajuta reciproc pentru a înțelege anumite concepte care nu sunt tocmai clare la prima vedere. Pentru a simplifica procesul de învățare, puteți chiar să vă puneți întrebări de tip test, reciproc, pentru a verifica totodată și unde mai aveți de lucrat.

cum reusesc sa invat toata materia intr-o noapte

Citeste si: Cum aplici corect anticearcănul. 5 Greșeli frecvente

 

Cum să te pregătești mai bine pentru un examen

Apucă-te de învățat din timp

Cu toate că puteți avea rezultate acceptabile și dacă vă apucați de învățat cu o noapte înainte de examen, cel mai bine ar fi să începeți să învățați din timp. Acest sfat este în special pentru persoanele care se confruntă cu procrastinarea. Prin urmare, dacă aveți obiceiul de a lăsa învățatul pe ultima sută de metri, îți recomandăm să privești lucrurile și dintr-o altă perspectiva, deoarece învățatul în noaptea de dinaintea examenului, poate provoca, în cele mai multe cazuri, stres, care în general vă poate afecta sănătatea.

Acest „învățat din timp” poate face referire totodată și la aprofundarea materiei, imediat după ce ți-a fost predată, astfel o vei asimila mult mai repede. Dacă timpul nu vă permite, puteți relua cursul măcar la o săptămână distanță, după ce s-a predat. Astfel, în perioada în care se apropie examenul, nu va mai fi nevoie să reiei întreaga materie, ci doar să o repeți și să pui la punct anumite detalii.

Fă-ți un program, stabilește-ți prioritățile și obiective

Modul în care vă planificați studiul, poate reprezenta un exercițiu foarte bun de autodisciplină și de organizare, însă totodată poate să reprezinte și o adevărată provocare. Cel mai bine ar fi să vă setați anumite obiective, pentru a înțelege care sunt prioritățile și cum vă veți împărți sarcinile mai bine. Astfel, în funcție de cât de dificile sunt anumite materii, îți vei da seama că va trebui să depui mai mult efort și timp pentru a învăța.  

De exemplu, dacă vă veți propune să recapitulați întreaga materie în doar două ore, pentru un examen dificil, s-ar putea să nu fie o idee tocmai bună și realistă. Prin urmare, nu veți avea parte nici de rezultatele pe care vi le doriți. Pe de altă parte, dacă veți alege să aprofundați câte un capitol pe săptămână, totul va fi mult mai ușor.

Din când în când, ia pauze

Dacă veți alege să învățați zilnic, de dimineață până seară, poate reprezenta o metodă eficientă de creștere a productivității, însă cu toate acestea, nu este recomandat să învățați fără să luați din când în când o pauză. Momentele de relaxare sunt absolut necesare. De exemplu, ai putea lua o pauză de 10 minute, la fiecare 50 de minute sau o altă astfel de variantă. De asemenea, pe durata pauzelor, se recomandă să nu petreceți timp pe telefon, ci mai degrabă să faceți o plimbare în aer liber sau, pur și simplu, să nu faceți nimic.

ma ajuta mai mult daca invat cu un prieten

Citeste si: Cum să te machiezi în funcție de culoarea ochilor. Învață ce tipuri de machiaj ți se potrivesc cel mai bine


Abonează-te pe

Citește și:

Gabriela Cristea, criticată dur de urmăritori pe Instagram! Ce au observat fanii în poza prezentatoarei: „Te îngrași văzând cu ochii!”

A sărit la bătaie în trafic! Bianca Drăgușanu avea arme albe la ea!

Horoscop 17 MAI 2022. Află ce zodie reușește să își atingă obiectivul

Cine este ANTONIO PICAN, iubitul cântăreței Bibi. "Persoana care mă motivează 24/7 din ziua în care cunoscut-o, este iubita mea, Bibi"

Cum a luat naștere mămăliga. La început era preparată cu o specie de grâu măcinată

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle

Cum a luat naștere cafeaua. Boabele au fost mâncate pentru prima dată, crude

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri