Cum sa imbatranesti frumos! Urmeaza aceste sfaturi!


În urma mai multor călătorii şi cursuri iniţiatice pe care le-a avut în diverse colţuri ale lumii, cunoscutul profesor român de yoga Dana Ţupa, a întâlnit foarte mulţi maeştri care, deşi depăşeau vârsta de 60 de ani, se aflau într-o condiţie fizică excepţională.

Întrebaţi care este secretul longevităţii lor, cei mai mulţi au avut o reţetă aproape identică, formată din câteva principii de bază.

Continuă să înveţi toată viaţa! “Educaţia disciplinează, oferind mai multă ordine în viaţă. Un om lipsit de educaţie va avea tendinţa de a acţiona în general haotic, iar haosul îi va deveni o sursă de stres. Lipsa de cunoaştere într-un domeniu în care cineva doreşte să evolueze, provoacă anxietate, depresie, stres, însă atunci când o persoana deţine cunoasterea, se va simţi mai relaxată de-a lungul drumului parcurs pâna la atingerea scopului. E natural să fie aşa!”.

Nu fuma! “Un crez comun al celor întâlniţi, este cel legat de fumat. Chiar dacă mulţi oameni fumează pentru a se relaxa, în realitate fumatul a contribuit cel mai mult la boli fatale, scăzând speranţa de viaţă în ultimele decenii. Este şi aşa destul de greu de acceptat faptul că trăim într-un mediu poluat, pentru a adăuga şi fumul ţigării, mai ales că nu reprezintă ceva vital sau cu alte cuvinte, ceva absolut necesar menţinerii vieţii”, spune profesorul de yoga.

Citeste continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Informatiile zilei

Află acum ce au spus specialiștii ANM! Cum va fi vremea de 1 și 8 Martie?

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Lifestyle

Parteneri