Cum sa faci cea mai gustoasa reteta de placinta cu branza sarata!


Cum sa faci cea mai gustoasa reteta de placinta cu branza sarata!

Daca vrei sa mananci ceva gustos, aceasta reteta este perfecta pentru tine.

 

Ingrediente
500 g faina
250 g telemea de vaca
250 g branza dulce de vaca
4 galbenusuri de ou
2 linguri ulei
o lingura zahar
2 lingurite drojdie uscata
o lingurita sare
300 ml apa
Mod de preparare
In primul rand pregatim aluatul pentru placinta cu branza, mai precis pentru foi.
Intr-un vas amestecam cele doua lingurite de drojdie uscata, o lingura de zahar, 1-2 linguri de faina si 2-3 linguri de apa calduta,rezultand astfel maiaua. Aceasta se lasa la crescut 10-15 minute. Intr-un alt vas punem faina in care facem o adancitura, apoi adaugam sarea, uleiul si apa. Incepem sa framantam, dupa care adaugam si maiaua crescuta. Framantam aluatul 10 minute, dupa care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.
Umplutura pentru placinta cu branza este usor de realizat, trebuie decat sa faramam branza telemea cu o furculita, dupa care o amestecam si o omogenizam cu branza dulce si cu trei galbenusuri de ou care au fost batute in prealabil.
Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in doua si am intins doua foi pe o suprafata de lucru pe care am pus putina faina inainte.
Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus prima foaie pentru placinta cu branza, am adaugat umplutura si am distribuit-o uniform, dupa care am pus deasupra cea de-a doua foaie de aluat.
Am ridicat usor marginile foii de jos si le-am presat peste cea de deasupra pentru ca umplutura de branza din placinta sa nu iasa in timpul coacerii.
Pentru a obtine o crusta aurie am uns placinta cu un galbenus batut, dupa care am dat-o la cuptor timp de 25-30 de minute.
Noi am pus tava pe gratarul de sus al cuptorului la foc intre minim si mediu pentru ca placinta cu branza sa nu se arda. Iata ce a iesit!
Sursa

Ingrediente

500 g faina
250 g telemea de vaca
250 g branza dulce de vaca
4 galbenusuri de ou
2 linguri ulei
o lingura zahar
2 lingurite drojdie uscata
o lingurita sare
300 ml apa

Mod de preparare

In primul rand pregatim aluatul pentru placinta cu branza, mai precis pentru foi. Intr-un vas amestecam cele doua lingurite de drojdie uscata, o lingura de zahar, 1-2 linguri de faina si 2-3 linguri de apa calduta,rezultand astfel maiaua. Aceasta se lasa la crescut 10-15 minute. Intr-un alt vas punem faina in care facem o adancitura, apoi adaugam sarea, uleiul si apa. Incepem sa framantam, dupa care adaugam si maiaua crescuta. Framantam aluatul 10 minute, dupa care il lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Umplutura pentru placinta cu branza este usor de realizat, trebuie decat sa faramam branza telemea cu o furculita, dupa care o amestecam si o omogenizam cu branza dulce si cu trei galbenusuri de ou care au fost batute in prealabil.Dupa ce aluatul a crescut, l-am impartit in doua si am intins doua foi pe o suprafata de lucru pe care am pus putina faina inainte. Am tapetat o tava cu hartie de copt, am pus prima foaie pentru placinta cu branza, am adaugat umplutura si am distribuit-o uniform, dupa care am pus deasupra cea de-a doua foaie de aluat.

Am ridicat usor marginile foii de jos si le-am presat peste cea de deasupra pentru ca umplutura de branza din placinta sa nu iasa in timpul coacerii.

Pentru a obtine o crusta aurie am uns placinta cu un galbenus batut, dupa care am dat-o la cuptor timp de 25-30 de minute. Noi am pus tava pe gratarul de sus al cuptorului la foc intre minim si mediu pentru ca placinta cu branza sa nu se arda. Iata ce a iesit!

Sursa

 


Abonează-te pe

Citește și:

DESCOPERĂ: De ce se poartă verigheta pe mâna stângă

Bătaie la Asia Express! Mihai Petre și-a ieșit din minți, iar soția a încercat să-l oprească

Horoscop BALANȚĂ Noiembrie 2021. Nativii BALANȚĂ

DESCOPERĂ: Câte operații estetice are Loredana Chivu

CITEȘTE: Ponturi pentru o relație minunată. Dacă faceţi aceste lucruri, veţi fi fericiţi!

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

ELIZA NATANTICU: Cine este, cu ce se ocupă și ce vârstă are soția lui Cosmin Natanticu

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri