Naftalina ajută deseori să elimine moliile din dulapuri, însă lasă totodată și un miros neplăcut.
Există nenumărate ori când oamenii apelează la naftalină pentru a distruge moliile nedorite din casă, în special din dulapul hainelor. Astfel, deși bilele de naftalină sunt destul de eficiente pentru a le împiedica să distrugă hainele, ele pot totodată să lase în urmă un miros nu tocmai plăcut, în timp ce fac acest lucru.
Cum să elimini mirosul de naftalină în doar câteva minute
Citește și: Ce ingrediente trebuie să folosești pentru ca rezervorul de toaletă să fie impecabil
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Citește și: Secretul pentru a pune castraveții la murat în 5 minute și care sunt ingredientele de care ai nevoie
O primă modalitate de a scăpa de mirosul neplăcut de naftalină este să aerisești casa, astfel încât, prin această modalitate, aerul proaspăt este cel care automat circulă în toată casa și mirosul iese cu ușurință. Dacă această modalitate simplă nu a funcționat, iar mirosul persistă, poți apela la un alt truc. Alege să folosești bicarbonat de sodiu, iar tot ce trebuie să faci este să-l presari într-o cantitate destul de mare, pe zona afectată, iar ulterior trebuie lăsat să acționeze minim 5 ore.
După acest interval de timp, bicarbonatul de sodiu trebuie aspirat și îndepărtat.În cazul în care nici bicarbonatul de sodiu nu te-a ajutat în eliminarea mirosului, poți face o soluție formată din apă și oțet alb, cantitățile din cele două fiind egale, pe care o torni într-un recipient cu pulverizator. Imediat apoi, împrăștiați soluția pe zona afectată și lăsați un timp, cât să se aerisească. Chiar și cărbunele activ poate ajuta în acest sens, atunci când îl folosești sub formă de pliculețe sau filtre.
Nu în ultimul rând, dacă absolut nicio variantă nu funcționează, poți să bagi direct la spălat hainele afectate, pentru că vei scăpa 100% de mirosul de naftalină. O altă alternativă este și cea în care achiziționați câteva pliculețe și le adaugi anumite materiale naturale, pentru a obține rezultatele dorite. Printre aceste materiale naturale, se află și lavanda, lemnul de cedru și rozmarinul, cimbrul sau cuișoarele. În cazul lavandei, tot ce trebuie să faceți este să folosiți pliculețe de lavandă uscată, în cazul lemnului de cedru, folosiți așchii sau blocuri de lemn de cedru.