Cum sa ai grija de muscate ca sa fie pline de flori toata vara

Muscatele sunt unele dintre cele mai usor de ingrijit plante de apartament, insa cu toate acestea, daca vrei sa te bucuri de flori superbe inteaga vara, trebuie sa tii cont de cateva trucuri simple, la care apeleaza gradinarii profesionisti. Iata care sunt acestea:

Asigura-le solul de care au nevoie
Pentru a te bucura de flori suberbe trebuie sa le asiguri muscatelor tale nutrientii de care au nevoie. Acestia se gasesc in sol. Asadar, schimba-le pamantul cu un amestec format din: mranita, pamant de frunze, pamant de gradina si nisip, in proportii egale.

Daca nu vrei sa depui efortul de a prepara tu solul pentru muscate, il poti cumpara gata preparat din magazinele de specialitate.
Atenţie! Toate speciile de muşcate sunt foarte sensibile la umezeală mare şi pot putrezi la bază din cauza excesului de apă. De asemenea, trebuie să vă asiguraţi că ghiveciul este destul de încăpător pentru specia de muşcată pe care vreţi să o plantaţi şi nu este de culoare neagră pentru cele plantate la exterior (ghivecele negre se supraîncălzesc la soare).

Citeste continuarea pe andreilaslau.ro.

viewscnt

Pentru tine

Parteneri