Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca

Iată 5 remedii prin care poți scăpa ușor de durerile menstruale și pe care le poți încerca chiar la tine acasă.

Durerile menstruale pot deveni o adevărată problemă, mai ales în lunile în care disconfortul nu ne permite să ne desfășurăm normal activitățile pe care le avem de făcut.

În funcție de fiecare organism, femeile pot simți diferit intensitatea durerilor menstruale, iar în timp ce unele se confruntă cu dureri abdominale foarte puternice, altele resimt aceste zile ca pe un disconfort la nivel emoțional.

Dacă te afli printre persoanele care se confruntă cu dureri la menstruație, încearcă și tu 5 remedii care te vor ajuta să scapi ușor de disconfortul acelor zile din lună.

Remedii care te vor ajuta să scapi rapid de durerile menstruale

Citește și: 5 lucruri despre menstruație pe care aș fi vrut să le știu la 14 ani

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]

Citește și: 8 mituri comune despre menopauză pe care femeile ar trebui să știe dacă sunt adevărate sau false

Te confrunți cu dureri menstruale puternice și ai încercat până acum toate medicamentele, însă rezultatul nu a fost cel dorit?

Iată cum poți reduce durerile abdominale în 5 pași, folosindu-te de elemente pe care le ai la îndemână.

Baie fierbinte

Băile fierbinți reduc intensitatea și frecvența crampelor menstruale, mai ales dacă îți oferi destul timp cât să rămâi în cadă pentru mai multe minute.

Apa caldă reduce crampele abdominale, dar și durerea picioarelor, pentru femeile care se confruntă cu dureri în partea superioară a acestora.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

O sticlă cu apă caldă

Apa caldă are același remediu ca băile cu apă fierbinte. Dacă timpul nu îți permite să stai mai mult timp în cadă și trebuie să lucrezi la un birou sau să faci curățenie prin casă, folosește-te de o sticlă cu apă caldă, special

pentru durerile menstruale, pe care o poți purta pe sub îmbrăcăminte.

Plasturii menstruali

Plasturii menstruali conțin analgezice care intră direct în piele, iar senzația de căldură pe care o emană pe abdomen te ajută să scapi de durerile menstruale.

Plasturii menstruali sunt folosiți în dureri puternice, asemenea plasturilor folosiți pe spate sau în diferite părți ale corpului.

Un plus pentru plasturii menstruali, față de sticla cu apă călduță, este că aceștia pot fi purtați și atunci când părăsiți locuința.

Ceaiurile naturale

Dacă ești la menstruație și te confrunți cu dureri puternice, mai bine eviți să consumi cafea pentru a nu te agita și mai mult, așa că mai bine te îndrepți către ceaiurile naturale, cum ar fi ceaiul de mușețel, de ghimbir sau de mentă.

Alimentația

Alimentația contribuie la creșterea sau scăderea durerilor menstruale, așa că în perioada în care te confrunți cu dureri puternice mai bine te îndrepți către alimente bogate în calciu, cum ar fi legumele, iaurtul sau laptele și eviți, pe cât posibil, consumul de zahăr.

Citește și: Apar modificări la noua lege a pensiilor care intră în vigoare de la 1 septembrie 2024: Pensionarii români stabiliți în străinătate vor trebui să trimită certificatul de viață semestrial- kanald.ro

Citește și: A uitat că e în timpul programului și a mers la întâlnire! Un jandarm a fost prins în timp ce se săruta cu o minoră, chiar de fostul iubit al acesteia- stirilekanald.ro

Ce să nu faci atunci când te confrunți cu dureri menstruale?

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]

Femeile care se confruntă cu dureri puternice la menstruație sau care au stări pe care nu le înțeleg, încearcă să facă tot mai multe activități care să le distragă atenția de la disconfortul creat.

Pentru a evita să contribui nesănătos la starea ta, ar fi bine să eviți să faci anumite lucruri atunci când te simți vulnerabilă.

Puțină ciocolată te va ajuta să te simți mai bine atunci când vrei să mănânci tot ce este dulce în jurul tău, însă cantitățile mari de ciocolată îți pot face mai mult rău.

Dacă adormi deja greu din cauza durerilor provocate, ciocolata nu va face decât să te agite și mai mult.

Treburile casei mai pot aștepta în momentul în care durerile au pus stăpânire pe tine. Încearcă să te odihnești și oferă-ți atenția de care ai nevoie.

Mâncarea tip fast-foos ar putea să îți facă mai mult rău și să accentueze stările pe care le ai. Evită să ai o alimentație necorespunzătoare măcar pentru câteva zile.

Durerile menstruale pot deveni o problemă reală, însă poți pune în aplicare câteva remedii pe care le ai la îndemână sau poți să îți schimbi stilul de viață pentru câteva zile pentru a vedea îmbunătățiri.

Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca
Cum poți scăpa ușor de durerile menstruale. 5 remedii pe care le poți încerca[Sursa foto: freepik]Citește și:

Parodontoza. Cauze. Simptome și tratament

Ce este endometrioza. Boala tăcută care afectează femeile

IMAGINILE HOT cu Nicoleta Luciu care au ridicat pulsul bărbaților! Vedeta arăta TOT cândva!

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

De ce s-au certat, de fapt, Adda și CRBL: ”M-a durut foarte tare, am suferit mult”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Meserii căutate fără Bac. Ce joburi poți face, în 2024, dacă nu ai luat diploma de Bacalaureat

Închis pentru viol, un elev a luat 10 la BAC. Povestea tânărului care visează să dea la Drept după ce își ispășește pedeapsa: „Viitorul meu merită mai mult efort”


Cookies