Cum poți crește imunitatea copilului. „Vaccinarea este un scut!”


Atunci când vine vorba despre imunitatea copilului, fiecare părinte își dorește să o protejeze cât mai bine. Însă știați cum puteți face asta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare care sunt principalele cauze care duc la scăderea imunității copilului, dar și cum puteți crește, mai exact, imunitatea acestuia. În plus, descoperiți și alte aspecte la fel de interesante, chiar de la unul dintre cei mai buni pediatrii de la noi din țară, Irina Costache, invitată la emisiunea “Teo Show”, de la Kanal D.

 

emisiunea teo show

Cum poți crește imunitatea copilului

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

 

Care sunt principalele cauze care duc la scăderea imunității copilului

Deși majoritatea părinților afirmă faptul că imunitatea copiilor este scăzută, acest aspect nu este în totalitate adevărat.

Pediatrul Irina Costache, invitată la emisiunea „Teo Show”, declară faptul că cei mici își creează imunitatea tocmai prin trei modalități: trecerea prin diverse boli, alimentația dezechilibrata și tulburările de somn, aspecte care duc totodată și la scăderea imunității celui mic.

Copiii n-au imunitate scăzută, copiii își creează imunitatea prin  trecerea prin boli repetate  și sigur că atunci când sunt mai mici, au nevoie să treacă prin mai multe boli ca să se întâlnească cu mai multe virusuri și noi, cei din jurul lor, nu de fiecare dată ne îmbolnăvim, uneori și noi, dar nu întotdeauna,

fiindcă suntem mai rezistenți.

Deci nu e propriu-zis o scădere a imunității, dar într-adevăr după viroze repetate, după virozele acelea arhi-cunoscute care erau dintotdeauna, varicela (boala cu imuno-depresie după), ei iau mai ușor altă boală, pentru că organismul e ocupat să se refacă, să lupte cu virusul inițial și iată că după aceea imediat, dacă se întâmplă să se ducă la grădiniță repede, iau altceva.

Dacă copilul respectiv  nu este foarte bine alimentat. Copilul acela nefiind alimentat corect, neavând toți nutrienții, nemâncând ce trebuie, el este mai predispus la a se îmbolnăvi foarte repede. Comunitățile foarte mari sau copilul care se duce la creșă sau la grădiniță foarte devreme. Ducem copiii de la bun început, de la un an, gata la creșă. Eu nu zic că este neapărat rău, dar trebuie să ne așteptăm la faptul că se vor îmbolnăvi foarte repede(...) pentru că este o perioadă în care nu s-a dezvoltat complet, sistemul imun abia trece de la toți anticorpii pe care i-a primit de la alăptare, prin naștere de la mamă și ajunge după aceea să-i construiască și pe ai lui. ”, a dezvăluit pediatrul Irina Costache.

ce factori scad imunitatea copilului

Cum poți crește imunitatea copilului

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

 

Cum poți crește imunitatea copilului

Prin urmare, tot ceea ce trebuie să facem pentru a ne asigura cât de cât, de faptul că imunitatea copilului crește, constă exact în opusul factorilor care duc la scădere imunității acestuia. Mai exact, pentru a trece prin anumite boli, mai ușor, trebuie să ne asigurăm că deține toate vaccinurile necesare, pentru ca alimentația să nu fie dezechilibrată, trebuie să ne asigurăm că acesta consumă atât fructe, cât și legume, iar pentru ca somnul să nu fie unul tulburat, copilul trebuie să aibă un program bine stabilit, de somn.

Putem să prevenim complicații. Să răcească, nu putem în totalitate să prevenim, dar, dacă avem copiii vaccinați, una e să facă gripă vaccinat și alta e să facă gripă nevaccinat, și nu numai de gripă. Sunt vaccinurile obligatorii, care ne protejează de bolile acestea de care am povestit, varicela, rujeola, pneumonia dată de pneumococ etc..  Vaccinarea  este un scut, ne ajută, chiar dacă trece prin boala respectivă, să facă o formă ușoară.

Să  hrănim  copilul cum trebuie, fructe și legume, să nu ne mai îndreptăm numai către proteină. Trebuie să mai mâncăm și legume și fructe și dacă se poate și în stare crudă. Copiii trebuie expuși la așa ceva.

Copiii să doarmă, să aibă  un program de somn. Dacă noi suntem păsări de noapte și ne culcăm târziu, asta nu înseamnă că ai noștri copii trebuie să aibă tot programul nostru de viață. Trebuie să respectăm programul, să respectăm igiena aceasta, alimentația, somnul, ca să avem niște copii care cât de cât să fie mai puțini expuși, dacă au orele de somn corespunzătoare și imunitatea va fi cumva mai bună.”, a explicat Irina Costache, la emisiunea „Teo Show ”., a explicat Irina Costache, la emisiunea „ Teo Show ”. 

cum putem ajuta copilul sa aiba un stil de viata sanatos

Cum poți crește imunitatea copilului

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”


Abonează-te pe

Citește și:

Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
“Să nu mai pozăm în ceea ce nu suntem.” Fosta concurentă de la Bravo, ai stil! a trecut printr-o întorsătură de situație, după ce a spus despre Alexandra Stan că i-a furat partenerul de viață
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri