Cum putem să impunem un lucru unui copil. „Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli dintr-o carte, decât de la noi, părinții!”


Există anumite momente în care cel mic nu dorește să facă absolut deloc un lucru pe care părintele l-a rugat. Însă știați cum îl puteți convinge?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact Tehnica 1 2 3, dar și cum puteți să impuneți un anumit lucru, copilului, astfel încât acesta să-l și realizeze. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

 

Ce reprezintă Tehnica 1 2 3

Se pare că de această dată în emisiunea „Consilier de Vedete”, de pe canalul de Youtube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o altă întrebare de interes general, chiar de la  Alina Laufer, mama Karinei, în vârstă de 14 ani și a gemenilor Davina și Nathaniel, în vârstă de un an.

Mi-aș dori să știu cum poți să îți „pedepsești”, în ghilimele, pentru că nu sunt de acord cu acest subiect, dar să știe copilul că nu a făcut ceva bun și să le impui un lucru, fără ca ei să simtă un aspect negativ și o autoritate care să-i submineze? Copiii noștri au o personalitate deosebită, toți trei și atunci încercăm să le impunem autoritatea într-un mod cât mai blând și aș dori să primesc sfaturi în acest sens.”,

a fost curiozitatea Alinei Laufer.

emisiunea consilier de vedete

Cum putem să impunem un lucru unui copil

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Deși pot exista momente în care copilul nu pare că dorește să ne asculte, gazda emisiunii „Consilier de Vedete”, psihologul Felicia Akkaya, ne prezintă o tehnică perfectă de gestionare a acestei situații, astfel încât copilul să asculte și să facă ceea ce părinții i-au cerut, fără să se abandoneze misiunea.

Vin aici cu o tehnică. E o tehnică de lucru foarte frumoasă care cu siguranță o știți. Ea se numește 1 2 3 Magic. Există o carte pentru copii, dar și o carte pentru părinți. Vă recomand să luați cartea pentru copii și să o citiți împreună, pentru că tehnica respectivă are câteva lucruri esențiale, și anume, îi ajută pe copii să treacă peste, acum, aici, că urmează să faci lucrul respectiv. La 1 2 3, tu practic îi dai timp să analizeze ce urmează să facă, astfel:

  • La unu- îi dai timp, de exemplu, să meargă la masă, el urmează să se pregătească mental și știe că își întrerupe activitatea ca să vină la masă
  • La doi- pune jucăriile deoparte, se ridică, să vină la masă
  • La trei- acel lucru trebuie să se întâmple

N-o să fie magic, de la început, el va trebui să treacă printr-o etapă de acomodare, știind că, la trei, i se ia desertul, nu mai primește jocul preferat, nu mai are voie să se joace cu prietenii, lucruri pe care le stabiliți împreună.”, a explicat psihologul Felicia Akkaya.

ce reprezinta tehnica 1 2 3

Cum putem să impunem un lucru unui copil

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

 

Cum putem să impunem un lucru unui copil

Dacă ne dorim ca cel mic să ne asculte atunci când îl rugăm să facă un anumit lucru, putem să abordăm și într-o altă manieră situația, și anume, să-ți însușești chiar tu „ premiul ” său, pentru a vedea ce putea să câștige dacă desfășura chiar el activitatea care îi era dedicată.

Dacă de exemplu, îi ceri să facă curat în cameră și nu face, poți s-o faci tu în locul lui, dar tot tu vei primi alocația lui sau desertul lui, de ce nu, ceva ce ar fi trebuit să i se cuvină, dar pentru că nu și-a îndeplinit sarcina, poți să ți-l însușești.

Ce este bun în această tehnică, ce-mi place mie atât de mult la această tehnică este că în momentul în care și-a ispășit „ pedeapsa ” și a fost pedepsit pentru ce nu a făcut, nu i se mai reproșează acel lucru. De aceea spuneam să luați cartea și să o citiți împreună, pentru că ea este foarte frumos ilustrată și cumva sunt două fetițe, care sunt prietene în viața de zi cu zi și una o întreba pe cealaltă, de ce nu se ceartă niciodată cu mama ei, de ce ea pare să se înțeleagă cu ea, deși fac cam aceleași lucruri, de ce nu i se reproșează niciodată nimic.

Și-atunci această fetiță, a doua, povestește de fapt cum decurge tot procesul, primind informația nu de la noi părinții, ci dintr-o carte. Copiii sunt mult mai dispuși să accepte aceste reguli, pentru că de ce nu, dacă ei sunt dispuși să accepte regulile de la jocuri, ăsta este un alt joc, deci haideți să-l jucăm!”, a declarat Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”.

felicia akkaya

Cum putem să impunem un lucru unui copil

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”


Abonează-te pe

Citește și:

Ce facem când copilul nostru este afectat de bullying. „De cele mai multe ori, cei care fac aceste lucruri sunt copii neînțeleși!”

Magda Pălimariu, pentru prima dată în România de când a născut. Vedeta a făcut dezvăluiri emoționante din viața de mămică

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Câte sporturi este bine să facă un copil mic. „Cu cât va ajunge să stăpânească mai multe lucruri, cu atât îi va fi mai bine!”

Ce putem face dacă copilul trece printr-o perioadă dificilă. „Încrederea și iubirea necondiționată, rămân întotdeauna esențiale pentru ei!”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Sanatate
Care sunt urmările excesului de portocale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri