Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul. „Traumele din copilărie sunt dificile!”


Fobia de zbor cu avionul poate deveni destul de accentuată, mai ales la copii. Însă știați cum îi puteți ajuta să scape de aceasta?


In articol:

Aflați din rândurile următoare cum puteți scăpa mai exact de fobia zborului cu avionul, chiar dacă sunteți adulți sau copii. În plus, descoperiți și ce alte amănunte a dezvăluit psihologul Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”, de pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

 

fobie de zbor cu avionul

Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Ce nu se poate lua în bagajul de mână

 

Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul

Se pare că de această dată în emisiunea „Consilier de Vedete”, de pe canalul de Youtube WOWnews, Kanal D, gazda emisiunii, Felicia Akkaya, a primit o întrebare de interes general, chiar de la Simona Pătruleasa, mama unei frumoase fetițe, Ingrid, în vârstă de 10 ani.

 „ Cum putem să ne ajutăm copilul să scape de fobia de a zbura cu avionul? Nu este valabil doar pentru copil, ci și pentru mine..”, a fost întrebarea Simonei Pătruleasa.

Astfel încât, răspunsurile de mai jos sunt bune de luat în seamă atât în cazul adulților, cât și în cazul copiilor, datorită faptului că prin intermediul soluției expuse, putem diminua sau chiar înlătura complet, frica pe care o avem în legătură cu fobia zborului cu avionul.

Esențial este să fim lângă copii noștri în fiecare etapă, esențial este să înțelegem care le sunt temerile ca să îi putem ajuta să le înțeleagă. Felul în care ei reacționează e diferit, felul în care pot trece peste aceste frici, e diferit.

Frica de avion este una din cele mai dificile de înfrânt, prin necunoscutul și prin faptul că ne depășește puțin ca modalitate de percepție. Este ceva grandios, ceva ce ne înconjoară și nu știm cum să reacționăm. Modul în care tu ai putea să-i povestești lui Ingrid aceste lucruri, diferă de la felul în care ea a căpătat această temere.”, a explicat psihologul Felicia Akkaya.

cum ajutam copiii sa scape de fobia zborului cu avionul

Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum să faci o reclamație unei companii aeriene pentru zbor

 

Cum ne ajutăm copilul să scape de fobia zborului cu avionul

Așa cum ne-a dezvăluit și psihologul Felicia Akkaya, în primul rând, trebuie să descoperim de unde provine temerea copilului, pentru ca mai apoi să încercăm să o diminuăm sau să o înlăturăm printr-o anumită modalitate, explicată în rândurile de mai jos.

Dacă temerea vine de la un zbor mai neplăcut cu turbulențe și cu o teamă strofocată, atunci ea are nevoie de mai multe ședințe și poate chiar de un ajutor specializat al unui psiholog care cumva să ajungă să neutralizeze trauma, dacă nu, să o facă un experiment pozitiv: «Ai depășit momentul, ești o învingătoare și de acum vei putea trăi fericită, până la adânci bătrâneți!».

De ce spun asta? Pentru că, creierul nostru, în subconștient este preocupat cu un singur lucru, să ne țină în siguranță. În momentul în care tu ai avut parte de o experiență traumatică, el va înregistra acel lucru și de fiecare dată când tu te regăsești în apropierea unui lucru similar, care declanșează memoria acelui lucru, el se manifestă și face orice ca tu să nu treci prin aceeași traumă.(...) Ți se va accelera pulsul, îți vei simți sângele pompând mai repede, transpirând palmele, pentru că este cumva o reacție a organismului tău, să te pună în gardă, ca nu care cumva să se mai întâmple același lucru.”, a dezvăluit Felicia Akkaya, la „Consilier de Vedete”.

cum ne efacteaza traumele din copilarie

Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Cum sa ai o vacanta de vis, fara probleme?

 

Cum ne afectează traumele din copilărie

Se pare că deși anumite temeri pot apărea în perioada în care suntem deja adulți, majoritatea provin din timpul copilăriei, iar pentru a nu ne confrunta cu ele și când suntem mai mari, ar trebui să le facem să dispară cât mai repede cu putință.

Traumele din copilărie sunt dificile pentru că nu ai control, nu ai posibilitatea de a stăpâni situația respectivă. Ca să urci într-un avion, cumva, au probleme și cei mari, nu doar cei mici. Pentru cei mari sunt sesiuni de hipnoză, în care, ajung să experimenteze zborul, în așa fel încât să nu aibă acea reacție frica, împotriva lui.

De asemenea, îi învață pe cei mari să ia un tranchilizant, dar până la urmă, copii reacționează mult mai bine la test, la jocuri. Încearcă prin a-i spune o poveste despre un băiețel, care avea această temere și care și-a dorit să ajungă la Disney, dar nu putea să facă acest lucru pentru că îi era îngrozitor de frică de avion. Însă după ce a experimentat câteva întâmplări, ca eroul din poveste și din 2-3 etape a reușit să ajungă la acea destinație extraordinară și a reușit sa fie destul de curajos și a făcut acel drum, a reușit să se bucure de premiul pe care și-l dorea la final, s-ar putea ca și ea să fie interesată să experimenteze acea poveste, să vadă că nu este atât de grav .”, a susținut Felicia Akkaya, pe canalul de YouTube WOWnews, Kanal D.

cum scapam de fobii

Cum scăpăm de fobia zborului cu avionul

[Sursa foto: Captură YouTube]

Citeste si: Unde îți faci vacanța asta? Santorini sau Corfu?


Abonează-te pe

Citește și:

De ce este important să-ți faci anual analizele și cum te pot ajuta abonamentele medicale private

Cum să te epilezi acasă?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cu ce se mănâncă peștele. Alimentul este adesea recomandat de medicii specialiști

Ce nu se poate lua în bagajul de mână

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Mesaje de Sfântul Andrei 2022. "Din mici crenguțe de brad, din flori şi din iubire ţi-am împletit un “La mulți ani” aducător de fericire! La mulți ani Andrei!"
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri