De ce este important să-ți faci anual analizele și cum te pot ajuta abonamentele medicale private


Când vine vorba de sanătatea noastră, trebuie mereu să ne luăm măsuri de prevenție. Nu de cele mai multe ori bolile pot manifesta simptome, iar un set de analize efectuat periodic este esențial în monitorizarea stării tale de sănătate.


In articol:

Pentru identificarea anumitor afecțiuni este necesar să-ți faci anual un set de analize. Efectuarea acestor teste îi ajuta pe doctori să pună mai ușor un diagnostic.


De ce sunt atât de necesare analizele medicale

abonamente medicale

Analize medicale

[Sursa foto: Freepick]

Analizele de laborator sunt cele mai esențiale teste medicale în investigarea problemelor tale de sănătate. În funcție de istoricul tău medical și vârstă, medicul îți va recomanda ce teste să faci. Conform unor statistici, unu din cinci români este dependent de tutun, peste trei sferturi dintre adulți nu consumă niciun fruct pe zi, iar obezitatea a crescut în rândul adolescenților.

Astfel, în 2019 jumătate din decesele înregistrate în România au fost rezultatul unui comportament de risc, precum consumul de alcool, tutun, implicit alimentația nesănătoasă.

De asemenea, poluarea atmosferică este unul dintre factorii ce contribuie la creșterea deceselor cauzate de bolile cardiovasculare și respiratorii. Este mai mult decât evident că analizele de rutină încă nu fac parte din comportamentul obișnuit al românilor.

Deoarece, 43% dintre români nu își programează nici măcar o consultație de-a lungul întregului an, iar 24% dintre ei consideră că, dacă nu prezintă niciun simptom nu este cazul să consulte medicul.„Pentru verificarea stării de sănătate, este recomandată efectuarea unui set de analize anual, pentru toată lumea – femei, bărbați, copii. Principalele analize sunt similare pentru toate categoriile, dar se pot efectua și analize specifice. Pe lângă analizele la sânge, se recomandă, de asemenea, efectuarea unui sumar de urină, și un examen din materii fecale, în cazul în care există anumite suspiciuni. Criteriile după care se efectuează analizele vizează atât ceea ce urmărim în cazul fiecărui pacient, precum și momentul în care acesta se află. Dacă este cazul, pe lângă analizele generale, se pot recomanda și analize specifice, în funcție de patologie, sau pe sexe. Spre exemplu, la bărbații de peste 40 de ani, se poate adăuga PSA-ul, iar la femei partea de markeri tumorali specifici, pentru sân și ovar", a declarat doctorul specialist în medicină generală, Florin Ceaușu.

Ce analize de sânge ne recomandă medicii

analize medicale

Analize medicale

[Sursa foto: Freepick]

Pentru tratarea afecțiunilor hematologice, se recomandă hemoleucograma cu rol în măsurarea celulelor de sânge. Sau testarea glicemiei, colesterolului și trigliceridelor, extrem de importante în depistarea diabetului și a bolilor cardiovasculare. VSH-ul, care indică diferite infecții sau chiar anemia și pneumonia. Important de reținut este că, testele de sânge ajută la depistarea diferitelor acțiuni ale rinichilor și glandelor endocrine. În plus, cu ajutorul acestora putem verifica nivelul de minerale( Na, K, Fe, Ca) și vitamine(B12, B6, D3) din sânge.

Deși, majoritatea serviciilor spitalicești și ambulatorii sunt acoperite de casa națională de sănătate, mulți români nu se folosesc de aceste servicii medicale. Unul dintre motive fiind chiar lipsa banilor sau a locurilor unde analizele pot fi decontate.

Abonamentele medicale private pot fi soluția

afectiuni medicale

Analize medicale

[Sursa foto: Freepick]

Sistemul medical privat vine cu o soluție favorabilă românilor. Abonamentele medicale private pot oferii un discount sau chiar acces gratuit la analizele de laborator anuale. Un alt avantaj este accesul mai rapid în cabinetele medicilor. Unu din trei angajați din sistemul privat are grijă de sănătatea lui prin acest abonament. Iar serviciile pe care acești abonați le accesează cel mai des sunt analizele de laborator. Pe parcursul unui an, ei efectuează în jur de 600.000 astfel de analize, în cuantumul a aproape 90 milioane RON.


Abonează-te pe

Citește și:

Cum îți dai seama că ai făcut apendicită. "Apendicita se descoperă doar când mergem la doctor”

Sarah Prodan, despre suferința Anamariei Prodan după divorț: Am văzut-o pe mama mea plângând în...

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

„Avea deja o afecțiunea și nu a fost tratată corespunzător”. Ce tratament primește Elena Udrea în penitenciar pe timp de carantină

Dana Budeanu susține că seceta nu există în România. Ce replică i-a dat Petre Daea

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Pentru tine
Siropul de brad si beneficiile sale
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri