Cum îi responsabilizează pe tineri, job-urile pe timp de vară?


Vara reprezintă cel mai așteptat anotimp dintre toate, în care anumiți tineri aleg să lucreze. Însă știați cum îi responsabilizează mai exact aceste job-uri?


In articol:

Aflați din rândurile următoare ce reprezintă mai exact un lucrător sezonier, dar și care este modalitatea prin care tinerii devin responsabili, odată cu job-urile pe timp de vară. În plus, descoperiți și alte aspecte interesante și poate neștiute, legate de acest subiect, chiar de la Ioana Petrea, specialist în resurse umane, invitată în cadrul emisiunii „Dimineața cu Noi!”, de la Kanal D.

 

Ce este un lucrător sezonier

Atunci când vine vorba despre un lucrător sezonier, acesta reprezintă persoana care obișnuiește să muncească maxim 3 luni de zile pe an, în mod normal, iar de când a apărut pandemia, se pare că această perioadă s-a schimbat și a ajuns cu până la 5 luni pe

an. De menționat este faptul că toate orele, inclusiv cele suplimentare, trebuie să fie bineînțeles, plătite.

joburi sezoniere ce inseamna

Joburile pe timp de vara ii fac pe tineri sa fie mai responsabili

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Cine este Jo. „Am muncit toată viața pentru asta și mi-am dorit foarte mult”

 

Cum îi responsabilizează pe tineri, job-urile pe timp de var ă

Se pare că această tematică a fost abordată și în cadrul emisiunii „Dimineața cu Noi!”, de la Kanal D, atunci când invitatul special a fost Ioana Petrea, specialist în resurse umane.

Astfel, prin intermediul întrebărilor adresate, aceasta a dezvăluit aspecte importante legate de modul în care job-urile de vară îi responsabilizează pe tineri și nu numai.

 „ Îi sfătuim să-și găsească un job încă din facultate dacă s-ar putea, chiar din liceu, pentru că ei sunt într-o perioadă în care, din păcate, nu ne ajută foarte tare studiile, încât să diversificăm și să aflăm ce se întâmplă într-o companie de IT, într-o firmă de contabilitate și e important să testeze și să vadă cum e în mai multe industrii.

Cred că este foarte important ca în momentul în care tinerii termină o facultate, ei testând, recomand schimbarea în perioada asta de 18-21 de ani, 6 luni acolo, 6 luni acolo, internship-uri plătite și voluntariate, de ce nu? Însă în momentul în care te implici într-o varietate de proiecte, tu poți să vezi unde ești foarte bun, ce competențe ai și unde ai putea să faci realmente „a perfect match ”.”, a susținut Ioana Petrea, specialist în resurse umane.”,  a zis Ioana Petrea, specialist în resurse umane.

care este salariul la un job de vara

Joburile pe timp de vara ii fac pe tineri sa fie mai responsabili

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: Motivul pentru care Gina Pistol a plecat în prima vacanță alături de Josephine, fără Smiley. Ce a declarat prezentatoarea TV

 

Care sunt aspectele care îi interesează cel mai mult pe tineri, la un loc de muncă

Partea financiară ar trebui să se afle pe primul sau al doilea loc

Bineînțeles că tinerii sunt orientați mai mult către planul financiar decât orice altceva, atunci când vine vorba despre un loc de muncă, însă oare acesta să fie cel mai important aspect?

Cred că răspunsul corect este: echilibru. Nu mai promovez angajatul pe doi lei, numai ca să înveți, cred că mai ales generația Z are foarte multe competențe, sunt extrem de digitalizați și învață foarte rapid lucruri noi, și atunci cred că balanța este cheia. ”, a adăugat Ioana Petrea.

Câte niveluri de carieră există

Este cunoscut deja faptul că atunci când vine vorba despre o angajare, angajatorul este cel care afișează în anunț, pe lângă alte aspecte importante legate de locul respectiv de muncă, inclusiv și nivelul de carieră care este cerut. Însă ce semnificație au oare acestea?

Există trei niveluri de carieră și este foarte important, mai ales tinerii, să se poziționeze corect în momentul în care au acea discuție neplăcută despre salariu. Principala problemă cu care se confruntă angajatorii  în discuția asta cu angajații este că de multe ori angajații nu știu să se auto-poziționeze corect.

Există aceste trei niveluri: nivelul I (Junior), cu experiență profesională între 0-2 ani, adică un student care vine de la 0, este clar că se încadrează în categoria asta, dacă ai lucrat șase luni sau un an, nivelul II (Middle), cu experiență profesională între 2,1-5 ani și nivelul III (Seniori), cu experiență profesională între 5 ani sau mai mult. O mențiune importantă este că dacă tu vi cu 5 ani de experiență în Horeca, dar ai un an de experiență în televiziune, pe raportul de televiziune vei fi încadrat la nivelul de Junior. ”, a precizat specialistul în resurse umane, invitată la „Dimineața cu Noi!”, de la Kanal D.

În ce domenii ar putea tinerii să se angajeze pe timpul verii

Deseori, tinerii au tendința ca primul loc de muncă pe care îl găsesc, să-l și păstreze pentru o perioadă bună de timp. Cu toate acestea, specialistul în resurse umane, Ioana Petrea este de părere că domeniul cel mai propice pentru început, este cel Horeca.

Eu susțin zona Horeca (cafenele, restaurante, hoteluri și absolut tot) pentru că în esență, îți dezvoltă skill-urile de a comunica cu clienții, care știm cumva că empatia, tehnicile de negociere și multe altele, sunt utile aproximativ în orice job. Horeca este un start foarte potrivit. ”, a declarat Ioana Petrea, specialist în resurse umane.

ce sunt nivelurile de cariera

Joburile pe timp de vara ii fac pe tineri sa fie mai responsabili

[Sursa foto: unsplash]

Citeste si: 3 sfaturi pentru un bronz perfect la solar


Abonează-te pe

Citește și:

Motivul pentru care Gina Pistol a plecat în prima vacanță alături de Josephine, fără Smiley. Ce a declarat prezentatoarea TV

Celebra bucătăreasă Gina Bradea este internată la Institutul Oncologic din Cluj.Urmăritorii sunt îndemnați să se roage pentru ea

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Ce este pielea intolerantă și cum trebuie îngrijită? 3 recomandări

3 Sfaturi pentru un bronz perfect la solar

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cine este Laurențiu Duță. „Eram la panoul de onoare al şcolii. Îmi spunea că din când în când mai trecea să-mi vadă poza."
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Specialisti
Parteneri