Principala cauză pentru care se strică alimentele în frigider, vara, este reprezentată de temperaturile foarte ridice. În ciuda faptului că sunt puse la rece, există totuși un aliment care face mâncarea să se strice foarte repede, chiar și la o zi distanță.
Vara, când temperaturile sunt caniculare, oamenii sunt obișnuiți să consume foarte multe lichide, printre acestea numărându-se și supele sau ciorbele. Pe lista ingredientelor care dau aromă și gust acestor preparate sunt, în mod evident, mirodeniile.
Citeste si: De ce să pui ceapa în congelator înainte de a o găti. Trucul pe care trebuie să îl încerci
Ingredientul care strică mâncarea în frigider
Mărarul oferă mâncărurilor un gust aparte, toate gospodinele știu acest lucru, însă poate fi ingredientul care îți strică mâncarea în frigider, chiar și după o singură zi.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
O bloggeriță româncă a povestit cum, într-o conversație cu mama sa, a realizat că, de fapt, motivul pentru care mâncarea din frigider se strica după doar o zi avea de-a face cu mărarul.
Gospodina la care am făcut referire punea în ciorbă, la final, mărar, însă fără a-l fierbe. Întotdeauna, verdeața trebuie fiartă înainte de a stinge mâncarea, potrivit playtech.ro.
Citeste si: Ce se întâmplă dacă pui orez în ghivecele cu flori. Cum să folosești acest truc
De ce să pui pliculețe de ceai în frigider
Fiecare gospodărie se confruntă cu o mare problemă atunci când vine vorba despre frigider: mirosurile neplăcute le pot da mari bătăi de cap tuturor. De vină pentru această problemă este depozitarea incorectă a alimentelor. În primul rând, este total contraindicat să lași alimente neacoperite în frigider, deoarece în contact cu aerul rece din frigider, pot apărea mirosuri neplăcute.
Pentru a neutraliza mirosurile neplăcute, tot ce trebuie să faci, este să pui câteva pliculețe de ceai în frigider, așezate într-o farfuriuță. Aceste pliculețe vor reuși să neutralizeze mirosurile neplăcute și să absoarbă orice miros. În plus, ceaiul are efect antimicrobian. Așadar, pune un plic nou de ceai în frigider sau un plic deja folosit, dar pe care trebuie să îl lași la uscat mai întâi.