Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Trucuri eficiente cu ingrediente simple din bucătărie

cu ce se curata vopseaua de oua de pe maini

Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini

În procesul de a vopsi ouăle pentru Paște, vopseaua poate ajunge și pe mâinile noastre. Însă știați cum o puteți îndepărta?

Aflați din rândurile următoare cu ce se curăță mai exact vopseaua de ouă de pe mâini.

 

Bicarbonat de sodiu, ingredientul care curăță vopseaua de ouă de pe mâini

Bicarbonatul de sodiu este un agent de curățare blând care vă poate ajuta să eliminați petele de coloranți de ouă de pe piele. După ce faceți o pastă cu bicarbonat de sodiu și apă, aplicați-o pe locul care este murdar.

Clătiți cu apă călduță după ce l-ați masat ușor.

O combinație de bicarbonat de sodiu și apă oxigenată: Utilizați apă oxigenată și bicarbonat de sodiu pentru a face o pastă și aplicați-o pe partea care este murdară. Clătiți cu apă călduță și uscați bine după ce l-ați lăsat să funcționeze timp de câteva minute.

Citește și: Ce nu se face în Săptămâna Mare. Știai că e interzis să mănânci sau să bei oțet în Vinerea Mare?

cum se indeparteaza vopseaua de pe haine
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini[Sursa foto: freepik]

Citește și: La ce temperatură se păstrează ouăle fierte ca să nu se strice. Modul corect de depozitare

Citește și: Ghid complet valori glicemie. Valorile normale ale glicemiei- catena.ro

Alte metode prin care se curăță vopseaua de ouă de pe piele

Spălare cu săpun și apă: Spălarea zonei afectate cu apă călduță și săpun este cel mai simplu și eficient mod de a elimina petele de colorant de ouă de pe piele.

Spălați bine pielea, insistând pe zonele pătate cu săpun lichid sau săpun solid. Uscați-vă cu un prosop curat după ce l-ați clătit cu apă călduță.

Suc de lămâie: proprietățile acide ale sucului de lămâie pot ajuta la îndepărtarea petelor de colorant pentru ouă de pe piele. Aplicați suc de lămâie pe zona care este murdară. Spălați cu apă călduță și săpun după ce l-ați lăsat să funcționeze timp de câteva minute.

De obicei, urmele de spălare dispar imediat după spălare, dar dacă doriți să vă curățați mâinile mai repede. Cel mai simplu mod este să folosiți săpun și apă caldă imediat ce vă veți da seama că există pete. Pentru a elimina vopseaua, spălați zona colorată cu săpun și frecați mâinile sub apă caldă. O combinație de zahăr și ulei de măsline sau de cocos este o metodă mai bună.

Veți primi o pastă pe care o puteți folosi ca exfoliant pentru mâini, masând ușor zonele colorate ale mâinilor. Zahărul va elimina vopseaua, iar uleiul va hidrata pielea. O metodă mai blândă este să frecați vopsea de ouă cu suc de lămâie proaspăt stors pe zona afectată.

Pentru a face vopseaua de ouă mai rezistentă, poți încerca să pulverizați acetona sau alcoolul izopropilic pe o dischetă de bumbac.

Șterge ușor zona care a fost colorată folosind o dischetă, astfel încât să nu irite pielea. Gelurile de curățare pe bază de alcool funcționează la fel de bine. După ce ai îndepărtat vopseaua de ouă, clătește bine mâinile cu apă caldă și aplică o cremă hidratantă pentru a menține pielea catifelată.

vopsea de oua pe maini
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini[Sursa foto: freepik]

Se poate curăța vopseaua de ouă de pe haine?

Hârtie absorbantă: Dacă petele de vopsea de ouă sunt noi, încercați să le spălați cu hârtie absorbantă sau un prosop curat.

Pentru a absorbi cât mai multă vopsea posibil, împingeți ușor hârtia sau prosopul în pete.

Citește și: Salariul minim se va calcula diferit! Directiva care explică noua formulă: Pot include 60% din salariul median brut- kanald.ro

Citește și: Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news- stirilekanald.ro

Pentru spălare, folosiți apă rece: Clătiți zona cu apă rece pentru a îndepărta cât mai multă vopsea. Vopseaua poate fi fixată în țesături dacă folosiți apă caldă.

Soluție de curățare sau detergent: Puteți folosi un detergent blând diluat în apă sau o soluție specială de curățare pentru țesături pentru a acoperi zona care a fost pătată. Spălați zona cu grijă folosind o lavetă curată după ce citiți instrucțiunile de pe eticheta produsului.

Înălbitor în amestec: Puteți folosi o soluție diluată de înălbitor pentru a elimina petele de vopsea de ouă dacă țesătura permite. Testați întotdeauna înălbitorul pe o zonă ascunsă a țesăturii și respectați instrucțiunile de utilizare.

Folosește apă rece imediat pentru a elimina parțial vopseaua înainte ca aceasta să ajungă adânc în fibrele materialului. Aplicați săpun lichid sau detergent direct pe petele de vopsea și masează-le ușor. Clătește din nou după ce a stat câteva minute. Adăugați alcool izopropilic în cazul în care apa și detergentul de rufe nu pot rezolva problema. Acesta elimină vopseaua de ouă cu succes.

vopsea de oua pe haine
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

La ce temperatură se păstrează ouăle fierte ca să nu se strice. Modul corect de depozitare

Cum arăta Gina Pistol până să își facă 4 operații la nas. Imagini ȘOC, e de nerecunoscut!

Cum a fost suprins Florin Piersic în ambulanță?! Starea lui este clară

"Pe moment am crezut că dă de pământ cu acordeonul". Marian Cozma, show de zile mari! Gestul la care nimeni nu s-ar fi așteptat - VIDEO

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Bogdan a dat cărțile pe față și a recunoscut ce intenții are în privința Rebeccăi! „Nu scapi de mine! Nici tu de mine nici eu de tine!” Iată cum a reacționat concurenta

"Fata mea putrezește în mormânt, el..." - Mărturiile șocante ale mamei Monicăi, fata moartă în accidentul din Timiș


Cookies