Cu ce se curăță parchetul laminat. Care sunt pașii pentru întreținerea parchetului laminat


Vezi mai jos cele mai bune metode de curățare parchet murdar, dar și cu ce se curăță parchetul laminat, în doar câteva minute.


In articol:

Atunci când vine vorba despre parchetul laminat, pe piață există o mulțime de soluții pentru curățarea acestuia, așa că este o decizie grea să afli care este cel mai bun produs. Iată cu ce se curăță parchetul laminat.

Parchetul laminat este cea mai utilizată soluție de amenajare a pardoselii. Acesta reușește să îmbine numeroase avantaje: are un preț redus, se montează ușor, se poate asorta cu ușile de interior și este calitativ. Multe persoane aleg, în general, nuanța stejarului, deoarece oferă încăperii un aer primitor și cald și, în plus, acest parchet se curăță ușor.

curatare parchet laminat forum

curatare parchet laminat forum

[Sursa foto: PixaBay]

Parchetul laminat este format din patru straturi, de aceea se și recomandă atenție maximă atunci când vine vorba despre curățare.
Primul strat, numit stratul superior, asigură durabilitatea pardoselii, rezistența la uzură, la pete și la rupere. Cel de-al doilea strat, stratul decorativ, se face din hârtie imprimată și confetă aspectul final al parchetului. Al treilea strat, numit stratul de suport, constă în fibre de lemn de înaltă densitate și atinge fermitatea maximă. Nu în ultimul rând, cel de-al patrulea strat, stratul de echilibrare, se ocupă de protejarea pardoselii de pătrunderea umidității.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță lavabila de pe gresie

Cea mai mare problemă atunci când vine vorba de curățarea parchetului este folosirea apei în exces. Atunci când este curățată pardoseala laminată cu multă apă, există riscul ca apa să pătrundă în crăpături, acolo unde se îmbină parchetul și să se formeze umiditate sau mucegai.

În timp, dacă umiditatea intră în placa de bază, aceasta se poate deforma în timp și trebuie schimbată.

Când umeziți podeaua, nu trebuie înmuiat mopul din microfibră, ci doar umezit. Prea multă apă dăunează, așa cum am precizat mai sus. În cazul în care se observă pete de apă pe parchetul laminat, se recomandă curățarea rapidă cu un burete, cu un prosop de hârtie sau cu o cârpă uscată. Nu lăsați apa să băltească pentru o perioadă lungă de timp, deoarece poate provoca deformări iremediabile.

cu ce se curata parchetul laminat dupa zugravit

Cu ce se curata parchetul laminat dupa zugravit, pentru a nu se zgaria

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot petele de grăsime de pe haine

Cu ce se curăță parchetul laminat

Pentru că podeaua din parchet laminat nu este lemn real, nu trebuie lustruit. Verificați înainte de a cumpăra parchetul laminat dacă are un sistem de închidere etanșă sau are margini cerate înainte de a curăța suprafața cu mopul cu șnur sau cu mopul clasic.

Specialiștii în curățenie recomandă aspirarea foarte bine a suprafeței înainte de a curăța parchetul laminat. Așadar, folosiți aspiratorul cu peria specială pentru parchet și aspirați tot praful care se strânge, insistând în colțuri.

Cu ce se curata parchetul laminat

Cu ce se curata parchetul laminat, in cativa pasi simpli

[Sursa foto: PixaBay]

Următorul pas este folosirea unui mop de microfibră, moale și stors foarte bine de apă ori folosind o soluție specială de curățat. Se recomandă ștergerea ușor în lungimea plăcilor pentru a curăța cât mai bine și pentru a nu rămâne dâre. În acest fel, se previne deteriorarea plăcilor.

Pentru parchetul laminat de uz casnic, se poate pregăti o soluție excelentă de curățat, prietenoasă cu mediul înconjurător.
Așadar, aveți nevoie de:
3 părți apă la o parte de oțet- la 3 căni de apă, se folosește o cană de oțet
1/2 parte de detergent lichid de vase, adică o jumătate de cană de detergent lichid.
1/2 parte de alcool sanitar. Acesta ajută ca soluția să se evapore foarte repede și să nu rămână urme după spălare.

Toate ingredientele se amestecă într-o sticlă cu pulverizare, se agită bine și se dă pe mop, nu pe podea direct.

Așadar, curățarea parchetului nu este greu de realizat, iar pentru a-l menține lucios și curat pentru o bună perioadă de timp, țineți cont de sfaturile specialiștilor și nu aplicați soluții puternice care să agreseze materialul. Citiți înainte eticheta produselor folosite.


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se curăță vopseaua lavabilă uscată de pe haine

Mesaje de la mulți ani: Fă aniversarea cuiva mai frumoasă cu un mesaj sincer!

ULTIMĂ ORĂ: Rică Răducanu, conectat la aparate la un spital din București

Cu ce se albește cada. Care este secretul?

Cum se poate curăța mucegaiul de pe pereți

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
Este bine sau nu să îi cunoști amanta? „Pentru un bărbat este o sancțiune”
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri