Cu ce se albesc icrele. Care este secretul?


Vezi mai jos cum se pregătesc pas cu pas icrele și de ce ingredient secret ai nevoie pentru a le albi.


In articol:

Atunci când vine vorba de icre, multe persoane se feresc să le prepare, mai ales că trebuie puțină atenție pentru a ieși albe și pufoase. Iată în materialul de mai jos cu ce se albesc icrele.

Salata de icre este un aperitiv clasic pe mesele de sărbători ale multor români. Fie că este vorba despre o aniversare, de masa de Paște ori de Crăciun, multe persoane adoră acest aperitiv.

În cazul în care dorești o salată de icre extrem de gustoasă, trebuie să ții cont de câțiva pași. Dacă vrei ca icrele să nu se taie, nu folosi icre proaspete.

Ai grijă să le ții câteva zile la sare înainte de a le prepara. Icrele proaspete se freacă puțin o lingură de lemn, pentru a se curăța de pielițe. Se amestecă ușor cu o linguriță de sare neiodată (o linguriță la 100 de grame de icre) și se pun într-un borcănel cu capac. Deasupra se toarnă puțin ulei pentru a nu se usca. Se țin la frigider sau la congelator timp de câteva zile înainte de a fi preparate.

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se mănâncă icrele

Cu ce se albesc icrele

Icrele de pește  s e pot prepara cu mixerul sau cu o lingură de lemn, în funcție de preferință. La fel ca la maioneză, se recomandă amestecarea într-un singur sens, iar uleiul trebuie turnat puțin câte puțin pentru a se încorpora foarte bine.

Pentru o rețetă simplă de icre, ai nevoie de: icre de crap, știucă ori caras, ulei, sare și lămâie. De asemenea, se poate folosi puțină apă minerală pentru ca icrele bătute să fie și mai cremoase.

Satala de icre cu gris

Mod de preparare salata de icre

[Sursa foto: PixaBay]

Citeste si: CITEȘTE: De ce e păcat să mănânci pește în post

Rețetă icre de pește

100 de grame de icre
200 de ml de ulei
zeama de la o jumătate de lămâie
sare după gust
2 linguri de apă minerală rece
1 ceapă mică opțional.

Se desfac ușor icrele cu o furculiță, se curăță membranele. Se pornește mixerul la viteză medie și se mixează de câteva ori, fără a adăuga ulei. Se începe apoi adăugarea uleiului, puțin câte puțin și se amestecă într-un singur sens, înainte de a adăuga alt ulei. Se așteaptă de fiecare dată încorporarea uleiului înainte de a adăuga o altă lingură de ulei.

Se procedează la fel până când se încorporează tot uleiul. Se toarnă suc de lămâie puțin câte puțin, după gust. Se adaugă o lingură de apă minerală și se continuă mixarea. În acest moment, icrele se albesc și devin ferme. Consistența trebuie să fie ca cea a maionezei sau a unei creme.

La final, pentru mai mult gust, se poate adăuga ceapă tocată foarte fin. Salata de icre se servește pe felii de pâine prăjite și se pot consuma cu măsline, castraveți, ardei gras. Se păstrează la frigider în cutii sau borcane cu capac etanș și se consumă cât mai repede. 

În cazul în care este prima oară când pregătești icre, le poți amesteca folosind o lingură de lemn, respectând pașii de mai sus. Dacă icrele sunt prea sărate, înainte de a fi preparate, se pun într-un tifon nou, și se trec sub un jet de apă rece. Apoi se lasă la scurs și se poate prepara salata. 


Abonează-te pe

Citește și:

Cu ce se mănâncă icrele. Care este cea mai bună combinație culinară pentru icre

Bănel Nicoliță suferă ca un câine! Ce a pățit după ce și-a abandonat familia

Idei de mâncare rapidă. Ce să gătești în câteva minute

3 meniuri de Crăciun pentru toate gusturile

Cum sa prepari icre de canepa

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Lifestyle
„E ziua ta, Maria, un nume frumos și simplu, la fel de pur ca tine și la fel de gingaș. La mulți, ani!” Mesaje de Sfânta Maria 2022
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri