Cu ce înlocuim FOLIA DE ALUMINIU. "Aluminiul din hârtia de staniol alimentară este toxic pentru organism"

 Cu ce înlocuim folia de aluminiu
Cu ce înlocuim FOLIA DE ALUMINIU. "Aluminiul din hârtia de staniol alimentară este toxic pentru organism"

Iată cu ce putem înlocui folia de aluminiu și de ce nu este recomandată în cazul conservării alimentelor calde.

Adesea, gospodinele folosesc hârtia de staniol pentru a acoperi tava cu preparate, pe care o introduc în cuptor, în speranța că prăjitura sau friptura în cauză se va rumeni mai repede, fără a fi conștiente de faptul că aluminiul din această hârtie poate fi extrem de toxic pentru organism.

„Este cât se poate de incorect – atenționează nutriționistul, întrucât este favorizat transferul de substanțe nocive sub puterea căldurii. Aluminiul din

hârtia de staniol alimentară este toxic pentru organism, această substanță fiind incriminată în multe boli ale civilizației contemporane dintre care Alzheimerul este un adevărat flagel.

Folosind hârtia de copt obții aproximativ aceleași rezultate și înlături pericolul de transfer al acestui element chimic dăunător’’, conchide aceasta.

Citeste si: DECOPERĂ: 4 Reţete cu AVOCADO pentru slăbit. Ce beneficii are acest fruct în diete şi nu numai

Cu ce înlocuim folia de aluminiu

Iată cu ce puteți înlocui folia de aluminiu în bucătărie:

-Nu încălzi sau depozita alimentele calde într-o folie de aluminiu, aceasta poate fi utilă numai în cazul alimentelor reci. Înlocuiți folia de aluminiu cu vasele din sticlă sau cu acele caserole care se găsesc la tot pasul, mai ales în supermarketuri.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

- Nu depozita roșii, citrice sau condimente în folia de aluminiu

-Înlocuiește folia de aluminiu cu hârtia pergament în cazul alimentelor preparate la cuptor și astfel vei fi sigur că alimentele nu vor fi contaminate cu particule de aluminiu în timpul coacerii.

-Nu folosi vase din aluminiu pentru a găti diverse preparate. Specialiștii recomandă vasele din oțel inoxidabil, care rezistă în timp.

de ce este toxica folia de aluminiu

Citeste si: DESCOPERĂ: Cu ce se mănâncă untul de arahide

De ce este toxică folia de aluminiu

Studiul intitulat „Evaluarea riscului utilizării foliei de aluminiu în prepararea alimentelor”, care a fost inițiat în anul 2012, demonstrează faptul că, sub influența căldurii pe care o degajă preparatele, folia de aluminiu formează anumite particule care pot ajunge în alimente, dăunând grav sănătății.

Citește și: Ea este Sara, tânăra de 19 ani care a murit după ce a fost lovită de o mașină în timpul unui antrenament. Ce mesaj emoționant a transmis antrenorul sportivei: "Era o tânără care nu se temea de provocări!”- kanald.ro

Citește și: Adevărata cauză a morții asistentei din Iași. Carmen a fost găsită fără suflare în casa vecinului, iar necropsia a scos la iveală motivul decesului: "Am găsit-o moartă la mine"- stirilekanald.ro

Cercetătorii Fathia Saleh Mohammed și Essam Zubaidy au descoperit particule de aluminiu în alimentele preparate cu acest tip de folie. Îngrijorarea este legată de faptul că, odată ce aluminiul a fost ingerat, poate duce la apariția unor boli grave ca Alzheimerul sau osteoporoza.

Citeste si: DECOPERĂ: Cum se mănâncă avocado și ce proprietăți nutritive are

„Cu cât temperatura de preparare a alimentelor este mai ridicată cu atât procesul de levigare este mai accentuat. Procesul de levigare înseamnă transportul particulelor de aluminiu de pe suprafața foliei în alimente cu ajutorul aburului creat în vasul de gătit. Folia nu este potrivită pentru gătit, mai ales dacă la cuptor avem preparate care conțin, printre alte ingrediente roșii, citrice sau condimente. Nu recomandăm nici depozitarea în frigider a sucurilor de roșii sau a salatelor de fructe acoperite cu folie de aluminiu. Este interzisă acoperirea cu această folie a legumelor și fructelor care au o aciditate ridicată”, a declarat doctorul Essam Al. Zubaidy, din cadrul Universității Americane din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, unul dintre autorii studiului.

Citeste si: CITEȘTE: Reguli de etichetă și bune maniere la masă. Ce nu trebuie să faci niciodată când te afli la restaurant



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Cu ce se poate înlocui apa minerală din clătite. "Așa că nu vă simțiți vinovați dacă desertul vostru este o clătită"

Imaginile cu Daciana Sârbu de nerecunoscut! Cum arăta înainte să îl cunoască pe Victor Ponta

Tezaurul dacic românesc, furat de la un muzeu din Olanda! Autoritățile, prima reacție după jaf

Primele declarații ale lui Beni! Ce a spus când a aflat de bărbatul misterios din viața Danei Roba

Rețetă de Gulaș unguresc. Mod de preparare și ingrediente

Vreme mohorâtă astăzi! Meteorologii anunță PLOI și temperaturi scăzute

De ce a murit, de fapt, Anda, tânăra de 34 de ani mușcată de câinii flămânzi. Cauza morții, confirmată


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies