Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală


Cât orez trebuie să pui, de fapt, la sarmale. Cantitatea ideală

Știți cât orez trebuie să puneți în compoziția de sarmale? Iată care este cantitatea ideală, pentru cele mai gustoase sarmale.


In articol:

Orezul este unul dintre ingredientele de bază ale sarmalelor, pe lângă carne și condimente. Dacă vreți să preparați sarmalele perfecte, trebuie să nu exagerați însă cu orezul.

Cât orez se pune în sarmale

Dacă sunteți la început în arta gătitului, cu siguranță sunt mai multe preparate pe care nu v-ați încumetat să le faceți singure.

Dintre mâncărurile tradiționale românești, care se prepară mai greu, fac parte, fără îndoială, și celebrele sarmale. Adevărul este că, de fapt, acest preparat nu se face chiar atât de greu, dar trebuie să țineți cont de câteva reguli sau mai bine zis, de câteva trucuri, ca să vă iasă ca la carte.

Un aspect important este cantitatea de orez pe care o puneți în compoziția de sarmale. Ca o regulă, țineți cont de faptul că orezul trebuie să reprezinte 10% din cantitatea de carne pe care o folosiți.

Mai exact, la un kilogram de carne tocată, puneți 100 de grame de orez. Simplu, nu-i așa? Nu exagerați niciodată cu orezul în sarmale, pentru că preparatul final va fi prea tare.

Aveți grijă să căliți puțin orezul, înainte de a-l pune în compoziție. Faceți acest lucru împreună cu ceapa. Sarmalele vor avea un gust mult mai bun.

Trucuri pentru cele mai bune sarmale

Pe lângă cantitatea de orez, trebuie să fiți atente și la alte aspecte, atunci când faceți sarmale. De exemplu, nu puneți ouă în compoziție, pentru că sarmalele vor fi tari.

De asemenea, aveți grijă cu varza murată. Aceasta nu trebuie să fie foarte sărată sau foarte acră, pentru că va strica gustul sarmalelor.

Dacă totuși este sărată, lăsați varza într-un lighean cu apă rece, ca să scăpați de excesul de sare. Nu folosiți pentru sarmale carne foarte slabă. Este ideal ca aceasta să aibă și puțină grăsime, pentru că în acest fel, sarmalele vor deveni mai fragede.

Folosiți condimente după gustul dumneavoastră. Nu puneți nici prea multe, dar nici prea puține. Cele mai bune condimente pentru sarmale sunt, bineînțeles, sarea, piperul, cimbrul uscat și boiaua dulce. De asemenea, puteți adăuga mărar și pătrunjel verde, tocate cât mai mărunt.

Unele persoane folosesc și bulion sau suc de roșii. Daca vă place gustul de roșii în sarmale, puneți cu încredere.
Înainte să așezați sarmalele în oală, puneți un strat de varză acră tocată, câteva crengi de cimbru uscat și ceapă tocată.

Nu îngrămădiți sarmalele în oală, pentru că ele își vor mări volumul după ce se fierb. Puneți și deasupra sarmalelor un alt strat de varză tocată și crenguțe de cimbru. Puteți adăuga și foi de dafin. Lichidul în care fierb sarmalele trebuie să fie alcătuit din apă și zeamă de varză.

Sarmalele se fierb într-o oală acoperită, iar focul trebuie să fie mic. Pentru a ieși mult mai gustoase, preparați-le la cuptor. În acest caz însă, va dura mai mult de 3 ore până vor fi gata.

Sarmalele se servesc fierbinți, cu mămăliguță, cu smântână și cu ardei iute.


Abonează-te pe

Citește și:

Braunwyn Windham-Burke s-a despărțit de iubita ei la scurt timp după ce a recunoscut că este atrasă de femei! „Au rămas prietene…”

Nelu Ploieșteanu, BATJOCORIT pe patul de moarte! Se va lăsa cu demisii

Vești bune pentru agricultori! Vor primi sume mari de bani, în curând!

Horoscop zilnic joi, 15 aprilie 2021! Află ce zodie are surprize plăcute din parte superiorilor de la locul de muncă!

Cozmin Gușă, în această seară, la “40 de întrebări cu Denise Rifai”: “Adrian Năstase m-a trădat!… Eu eram la supraviețuire, mi se născuse al doilea copil”

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete

Oana Lis este în doliu! Tatăl ei a murit în Spania și acum încearcă să-l readucă acasă

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri