Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă


Află cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă și care este secretul pentru a le păstra proprietățile după fierbere.


In articol:

Cele mai sănătoase metode prin care puteți prepara legumele sunt fierberea la abur și fierberea clasică, folosind cantități mici de apă( 1 cm deasupra legumelor).

Pentru a vă bucura de multitudinea de vitamine din conținutul legumelor și după ce le-ați gătit, trebuie să turnați în apa clocotită porții mici.
Legumele congelate, în schimb, se vor arunca în apa clocotită fără a fi decongelate în prealabil.

Cât timp trebuie să fierbi legumele pentru ciorbă

Citeste si: Cât timp se fierbe carnea de vită la oala sub presiune

Trebuie să știți un secret important. Pentru a-și păstra proprietățile, legumele trebuie puse la fiert întregi sau în bucăți mari. Dacă le veți toca mărunt, substanțele hrănitoare vor dispărea odată după ce legumele vor fierbe.

În general, legumele trebuie fierte în apă sărată, singurele excepții fiind sfecla, care își va pierde gustul dacă adăugați sare la fiert și mazărea, care se va fierbe mai greu în apă sărată.

Trebuie să știți că vasele în care fierbeți legumele trebuie să fie cu capac, emailate.
Dacă veți fierbe mai multe tipuri de legume în aceeași oală, trebuie să știți că se aruncă mai întâi în apă legumele care se fierb mai greu(varza 30-50 minute, cartoful intreg 25-30 minute, morcovul 20-30 minute, spanacul 10 minute).

Citeste si: Rețeta pentru Ciorba de pește în 4 pași simpli!

Cât timp se fierb cele mai căutate legume

Morcovi
Prăjire: rondele, fâşii – 4,6 minute
La abur: rondele, cubuleţe – 10-13 min
Fierbere: rondele, cubuleţe – 8-10 min.; întregi – 20-30 min.
Coacere: felii mari – 40-45 min., 180°C

Sparanghel
Prăjire: 5-8 min. la o temperatură moderată
La abur: 8-12 min.
Fierbere: 7-10 min.
Coacere: 15-20 min., 200°C

Varză de Bruxelles
Prăjire: Felii – 2-3 min.
La abur: 7-10 min.
Fierbere: Proaspătă – 5-7 min./ Congelată – 10-12 min.
Coacere: 30-35 min., 200°C

Broccoli
Prăjire: 5-7 min.
La abur: 5-10 min.
Fierbere: 4-8 min.
Coacere: 25 min., 180°C

Citeste si: Rețetă ciorbă de lobodă. Nu te-ai fi gândit niciodată că loboda te poate apăra chiar de CORONAVIRUS!


 
Conopidă
Prăjire: 15-20 min., cu prefierbere 7 min.
La abur: 30 min.
Fierbere: 10-15 min.
Coacere: 20 min., 180°C
 
Ceapă
Prăjire: Jumătăţi de rondele, cuburi – 10 min.
La abur: 5 min.
Fierbere: 10 min.
Coacere: 30-35 min., 200°C

Dovlecei
Prăjire: Rondele – 5-7 min. pe fiecare parte
La abur: Cuburi mari, felii – 20-25 min.
Fierbere: Bucăţi mari – 15-20 min./ Decojit şi fără seminţe înainte de feliere – 10 min
Coacere: Bucăţi – 20 min., 200°C/Întreg – 35 min.
 
Varză
Prăjire: Înăbuşită pentru 30-40 min.
La abur: Tocată – 20-30 min. 
Fierbere: Tocată – 15-25 min.
Coacere: Wedges – 35-45 min., 180°C

Ardei
Prăjire: Întregi, la temperatură moderată, într-o cratiţă neacoperită – 15 min./Inele, la flacără mică- 10 min.
La abur: 2-4 min.
Fierbere: 3 min.
Coacere: 15 min., 200°C

 

Citeste si: Penne cu pui Alfredo – alegere ideală pentru o cină rapidă, sățioasă și delicioasă, pentru întreaga familie

Cartofi
Prăjire: Cuburi – 20-25 min. la o temperatură moderată/Cartofi noi – 12-15 min.
La abur: 35 min.
Fierbere: 20-25 min.
Coacere: Cuburi sau rondele – 25-30 min., 180°C/Cartofi noi – 15-20 min., 180°C/ În coajă – 60-90 min.
 
Sfeclă roşie
Prăjire: Tocată – 20 min. la temperatură moderată
La abur: Cuburi, felii subţiri – 20-30 min.
Fierbere: 40-80 min. în funcţie de mărime
Coacere: Întreagă, acoperită sau în foi – 1 oră, 180°C
 
Păstăi de fasole verde
Prăjire: Congelată – 15 min., înăbuşită la temperatură moderată cu capacul pus/ Proaspătă – 10 min., la temperatură moderată, fără capac
La abur: 15-25 min., în funcţie de mărime şi vârstă
Fierbere: Proaspărtă – 5-7 min./Congelată – 10-12 min. după coacere 
Coacere: 30-40 min., 200°C
 

Sursă: Bright Side

Citeste si: Rețetă de ciorbă de porc cu os. Dacă o faci așa, membrii familiei se vor bate pe ea

Cum să prepari o ciorbă delicioasă de legume

Ingrediente
   2 morcovi
   2 dovlecei
   1 legatura ceapa verde
   1 legatura patrunjel proaspat
   1 legatura leustean proaspat
   o jumatate de telina
   o jumatate de ardei rosu si o jumatate de ardei verde
   1 ceapa uscata medie si 1 ceapa uscata mica pentru la sfarsit
   2 cartofi medii
   bors proaspat de casa
   rosii pasate sau pasta de tomate

Pentru a pregăti o ciorbă de legume ca la mama acasă, primul pas este să alegeți o oală voluminoasă, în care încap 4-5 litri de apă. Adăugați o cană cu apă și 4 linguri de ulei, în primă fază, pentru a înăbuși ceapa uscată, țelina, cartofii tăiați cubulețe și morcovii.

În acest timp, tăiați ceapa verde și ardeii, apoi adăugați-le în oală. Acoperiți cu un capac și lăsați legumele la înăbușit timp de 10-15 minute.

Adăugați apoi 1.5-2 litri de apă clocotită, o parte din verdeață și dovleceii tăiați cubulețe.
Acoperiți din nou cu un capac și lăsați la fiert amestecul timp de 10-15 minute.

În acest timp, puneți borșul la fiert într-o altă oală. Trebuie să știți că acesta se fierbe înainte de a fi adăugat în ciorbă, întotdeauna.

Adăugați borșul fiert în oala cea mare și puțină apă, dacă este necesar, apoi lăsați ciorba la foc mic timp de 10 minute.
Puteți adăuga fidea de orez.

Pentru un plus de savoare, înainte de a lua ciorba de pe foc, adăugați ceapă dată pe răzătoare și verdeață, puneți capacul și opriți focul.


Abonează-te pe

Citește și:

Cât timp se fierbe lintea. "Prin conţinutul în zinc şi magneziu, lintea stimulează sistemului imunitar şi accelerează vindecarea rănilor"

Adio, Salman Khan! Iulia Vântur se întoarce acasă. Cine a convins-o!

Cât timp se fierbe broccoli. Beneficiile consumului de broccoli

Cât timp se fierbe vița de vie. Beneficiile frunzelor de viță de vie

Cât timp se fierbe dulceața de căpșuni. "Căpșunile au o serie întreagă de proprități grație cărora consumul de căpșuni poate să diminueze riscul apariției următoarelor...

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Vedete
Cât a costat inelul de logodnă al Ramonei Olaru. Cătălin Cazacu a scos din buzunar o avere
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri