Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

 Cât timp se fierbe conopida
Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Află cât timp se lasă la fiert conopida și ce efecte extraordinare poate avea această legumă dacă este consumată în mod regulat.

Conopida este o legumă hrănitoare care aduce un aport semnificativ de nutrienți în organism.
Conopida este extrem de bogată în antioxidanți, mangan, fosfor, acid folic și conține vitaminele B6, C și K, fiind considerată una dintre cele mai sănătoase legume.

Beneficiile conopidei

Conopida reglează tensiunea arterială, deoarece conține un compus sulfuros, numit sulforan.
De asemenea, conopida are proprietăți care țin la distanță diversele forme de cancer, blocând dezvoltarea tumorilor.


Sulforanul din conținutul acestei legume inhibă dezvoltarea celulelor canceroase la nivelul plămânilor, stomacului, ficatului, sânilor și colonului.

Citeste si: GĂTEȘTE: 4 rețete de salată de vinete pe care să le încerci

conopida beneficii

Cât timp se fierbe conopida

Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţia dumneavoastră, deoarece conţine o varietate impresionantă de nutrienţi, incluzând aici vitamine, minerale, antioxidanţi şi alte substanţe fitochimice.

Când cumpăraţi o căpăţână de conopidă, fiţi atenţi ca aceasta să fie tare şi să nu aibă pete galbene sau maro, iar dacă este acoperită cu frunze verzi înseamnă că este foarte proaspătă şi deci, numai bună de consumat”, explică dr. Cătălin Luca, medic internist, cu competenţă în apifitoterapie.

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe broccoli

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timpul de fierbere al conopidei- 20 de minute


1. Conopida proaspătă se așază într-o oală medie plină cu apă. Inflorescența acesteia trebuie împărțită în bucăți mici, astfel încât tratamentul termic să dureze cât mai puțin.
La fierbere, se adaugă sare(focul trebuie să fie ținut la nivel mediu).
Timpul de fierbere este de 20 de minute. La final, conopida se verifică cu o furculiță sau cu un cuțit.

2. Pentru conopida congelată, procedeul este asemănător, diferența constând în faptul că durata de fierbere este de 10 minute pentru a obține o garnitură simplă și aproximativ 15 minute pentru piureuri sau sosuri.

3. Cel mai rapid mod de a prepara conopida este acela de a o găti la cuptorul cu microunde.

cat se lasa la fiert conopida

Citeste si: //DESCOPERĂ// Cât timp se fierbe un cartof

Citește și: Urșii circulă liberi pe șoselele din România, iar turiștii se opresc să se fotografieze cu ei! Riscurile la care se expun cei care interacționează cu urșii- kanald.ro

Citește și: Ireal ce i-a făcut criminalul Marinei Gavril după mai multe lovituri de cuțit- stirilekanald.ro

În acest caz, se așază influorescențele într-un vas special, se acoperă cu apă și se introduc în cuptorul cu microunde, setat la putere maximă.
În acest caz, timpul de fierbere este de doar 3-4 minute. Se adaugă sare, se reduce puterea cu 15-20% și se mai lasă la fiert câteva minute.

4. Conopida poate fi fiartă și într-un multicooker preț de câteva minute.


După fierbere, conopida trebuie scoasă din apă și lăsată la scurs.
Conopida conține o mare cantitate de vitamine, de aceea este foarte important sa fie preparată corect.

Rețetă de conopidă fiartă cu maioneză

Se fierbe conopida preț de câteva minute într-o oală sub presiune, se lasă la răcit și se amestecă cu maioneză.
„Acest preparat neobișnuit și foarte gustos e cât se poate de simplu: conopidă fiartă cu maioneză și usturoi din belșug.

Se servește rece, ca aperitiv, precum o salată de boeuf.
Și pentru a-i da un aer sofisticat, am să folosesc sosul Aioli, care e varianta spaniolă a maionezei cu usturoi...dar sună exotic, nu-i așa?! Indiferent ce nume poartă, ingredientele sunt aceleași: ulei (de rapiță în acest caz), gălbenuș de ou și usturoi. Iar caloriile sunt și ele din belșug, aproape 100cal/lingură, deci fiți zgârciți." a spus Mihaela Bilic, nutriționist.
Preparatul se consumă rece, ca aperitiv, precum salata boeuf, dar și ca garnitură pentru o porție de pește. De cele mai multe ori, se lasă peste noapte la rece, în frigider.
„E mai bună a doua zi, după o noapte de stat la frigider. Și merge perfect ca și garnitură la pește”, a adăugat Mihaela Bilic.

Citeste si: Ce să gătesc azi? Idei de rețete gustoase dacă nu știi ce să faci de mâncare



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

La ce temperatură se coace pizza. Cât de fierbinte trebuie să fie cuptorul pentru a obține o pizza delicioasă!

Vedetele din România au arătat TOT la plajă! Cele mai frumoase femei au pus pe jar fanii cu formele lor

Andreea Marin și Mihai Petre, filmați într-un hotel! Cum au fost surprinși cei doi?! Imaginile au ajuns pe internet

Mesaje de Sf. Ilie 2024: Cui trebuie să îi spui „La mulți ani!” pe 20 iulie

Cât timp se fierb URZICILE. ”100 g mâncare de urzici înseamnă o friptură"

Duminică, de la ora 14:30, la ”Asta-i România”, urșii ”cerșetori” de pe Transfăgărășan

Calvarul de nedescris prin care a trecut doctorița Marina, înainte să fie găsită moartă în cabinet!


Cookies