Rețetă de Gulas unguresc: mod de preparare și ingrediente


Rețetă de Gulas unguresc: mod de preparare și ingrediente

Gulașul unguresc se prepară destul de repede și veți obține o mâncare senzațională, dacă știți câteva trucuri.


In articol:

Gulașul unguresc este o rețetă tradițională a vecinilor noștri, dar a fost preluată cu succes și de bucătăria românească. Noi vă învățăm cum să preparați acest fel de mâncare și ce ingrediente trebuie să folosiți.

Cea mai simplă rețetă de gulaș unguresc

Din start trebuie să știți că gulașul se prepară din carne de vită. Un alt ingredient de bază este, bineînțeles, clasica gălușcă, preparată din făină, ouă și apă.

Gulașul unguresc este un preparat devenit celebru în toată lumea și nu este de mirare. Are un gust senzațional și o tehnică de preparare specială. Rețeta de bază cere ca gulașul să fie preparat la ceaun.

Dacă nu aveți cum să faceți asta, îl puteți găti și pe aragaz, într-o oală mai mare sau într-un tuci.

Vecinii noștri numesc acest fel de mâncare gulyas, care înseamnă, de fapt, pastor de vite. Carnea este fragedă, iar sosul este picant și cremos.

Ingrediente pentru gulaș:

  • un kg carne de vită
  • 50 g untură sau ulei
  • ceapă roșie
  • cartofi
  • morcovi
  • roșii
  • ardei gras
  • pătrunjel
  • căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • paprica

Ingrediente pentru găluște:

  • două ouă
  • două linguri de apă
  • 150 g făină
  • un praf de sare

Cum se prepară gulașul unguresc

Spălați foarte bine carnea de vită și o tăiați în cubulețe, potrivite ca mărime. Puneți uleiul sau untura să se încingă, într-o oală, într-un tuci sau în ceaun.

Apoi adăugați ceapa tocată mărunt, pe care o veți căli, până se rumenește.

Puneți și carnea peste ceapă și lăsați-o să se prăjească. După ce este gata, începeți să adăugați sare, piper și paprica. Turnați puțină apă și lăsați carnea să fiarbă. În timpul acesta, acoperiți oala cu un capac.

Dacă vedeți că apa se evaporă, mai adăugați, dar tot câte puțină, ca să nu fie foarte multă din prima.

În timpul acesta, spălați, curățați și tocați legumele. Pisați usturoiul și puneți-l în oală. Când carnea e aproape gata, puteți să adăugați și legumele, turnați apă, cât să le acopere, și lăsați-le să fiarbă.

Între timp, pregătiți găluștele. Bateți ouăle cu un praf de sare și începeți să adăugați făina, în timp ce amestecați cu un tel, ca să nu fie cocoloașe.

La final, adăugați apă și omogenizați. Din acest aluat, luați cu lingura câte o gălușcă și o puneți în gulaș, când toate legumele sunt aproape fierte.

După ce ați adăugat găluștele, lăsați mâncarea pe foc încă 15 minute. Opriți focul și adăugați din belșug pătrunjel tocat mărunt.


Abonează-te pe

Citește și:

NOUTATE: Cine este IOANA FILIMON. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Emma Răducanu are un IUBIT celebru! Detalii picante despre idila lor

DESCOPERĂ: Cine este ANDA ADAM, noua concurenta de la Bravo ai Stil! Celebrities

DESCOPERĂ: Cine este Ruxi (Roxana Erdei). Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

NOUTATE: Cine este SENSY. Biografia concurentei de la Bravo ai stil! Celebrities

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscopul lunii

Horoscop LEU octombrie 2021. Nativii zodiei Leu se mută în casa nouă!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Cooking
Parteneri