Cozonac în formă de floare, pregătit de Geta Sterp! Află modalitatea de preparare a unui desert tradițional, de post: "Punem un pahar în mijlocul cozonacului!"

Cozonac în formă de floare, pregătit de Geta Sterp! Află modalitatea de preparare a unui desert tradițional, de post:
Cozonac în formă de floare, pregătit de Geta Sterp! Află modalitatea de preparare a unui desert tradițional, de post: "Punem un pahar în mijlocul cozonacului!"

Deși a devenit mămică de foarte puțin timp, Geta Sterp nu poate sta departe nici de bucătărie, pregătind un delicios cozonac.

Deși în prezent, Geta Sterp a mai renunțat la treburile gospodărești pe care le făcea în timpul sarcinii, de când a născut totuși, se pare că nu poate sta prea departe de bucătărie. Astfel, în cursul zilei de ieri, aceasta a postat pe contul său de Instagram, o rețetă de cozonac, însă nu orice cozonac. Pe lângă faptul că este o rețetă de post, acest cozonac are și o formă deosebită, de floare.

Cu doar câteva ingrediente și cu ajutorul surorii sale, Ileana, Geta a pregătit o frumusețe de cozonac, cu care vei impresiona toți invitații de Crăciun și care va avea un gust nemaipomenit.

Cozonac în formă de floare, pregătit de Geta Sterp

Citește și: VIDEO Cât de des obișnuiește Ileana Sterp să meargă la biserică? Sora lui Culiță Sterp este îndemnată de mama Geta să o facă, în special de sărbători! "Soacra mea e o femeie foarte credincioasă!"

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Citește și: VIDEO Ileana Sterp a vorbit despre dragostea pe care sora ei, Geta, o are pentru oile familiei! Ce mărturisiri a făcut despre Iancu: "Ar vrea să trăiască o viață, pur și simplu acolo lângă oi!"

Ingrediente

  • 500 g făină
  • 300 ml lapte de cocos
  • 200 g cremă de alune și cacao
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 50 g de margarină
  • o esență de vanilie
  • 10 g drojdie uscată
  • un praf de sare

Mod de preparare

  1. “Pentru început, punem drojdia într-un bol, peste care adăugăm 100 ml de lapte călduț, câteva linguri de făină și amestecăm până se formează o maia, pe care o lăsăm 10 minute deoparte.
  2. Apoi, în bolul unui mixer punem restul de făină, adăugăm maiaua, margarină, esența de vanilie, zahărul pudră, sarea, restul de lapte călduț și frământăm până obținem un aluat potrivit, pe care îl lăsăm la dospit, aproximativ o oră sau până când își dublează volumul.
  3. După ce s-a dospit, îl punem pe blatul de lucru, îl împărțim în patru părți egale, întindem cu un sucitor prima foaie, o punem într-o tavă unsă cu margarină, peste ea întindem crema de alune și cacao și facem așa cu toate.
  4. La final, punem un pahar în mijlocul cozonacului, îl tăiem în 4 părți egale, iar apoi fiecare parte, până obținem 16 părți egale.
  5. Răsucim fiecare parte spre exterior și le unesc în vârf. Băgăm cozonacul la cuptor!”, a explicat Geta Sterp, într-un filmuleț postat pe contul său de Instagram.



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

VIDEO Ileana Sterp a vorbit despre dragostea pe care sora ei, Geta, o are pentru oile familiei! Ce mărturisiri a făcut despre Iancu: "Ar vrea să trăiască o viață, pur și simplu acolo lângă oi!"

Donald Trump, înșelat de a doua soție chiar cu garda lui de corp! Detalii halucinante

Ioana Tufaru, ceartă cu soțul: "Mi-am făcut bagajele și am plecat. Nu mai suportam..." | Declarații exclusive

Regiunea din România unde vor fi 0 grade. A fost emis cod galben și cod portocaliu de furtuni

Singurele 2 ZILE în care ai voie să speli în Săptămâna Mare!

Obiectul din România care a fost pus în sicriul Papei Francisc

Sicriul Papei Francisc, sărutat la ieșirea din Bazilica Sf. Petru. Gestul de la slujba de înmormântare care a emoționat o lume întreagă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies