Cozonac fără frământare, pregătit de bunica Gherghina! Care este secretul pentru a scăpa de orele întregi de frământat? "Pentru aluat ne trebuie 1 kilogram de făină!"

Cozonac fără frământare, pregătit de bunica Gherghina! Care este secretul pentru a scăpa de orele întregi de frământat?
Cozonac fără frământare, pregătit de bunica Gherghina! Care este secretul pentru a scăpa de orele întregi de frământat? "Pentru aluat ne trebuie 1 kilogram de făină!"

Bunica Gherghina a explicat, pas cu pas, cum pregătește cozonacul fără frământare și care este secretul folosit.

Bunica Gherghina și-a obișnuit urmăritorii din mediul online cu diverse trucuri și rețete pe care le gătește pas cu pas și le postează pe rețelele de socializare. În urmă cu doar o oră, aceasta a postat un filmuleț pe contul său de Instagram, acolo unde prepară un cozonac, însă nu orice cozonac, ci unul care nu necesită frământare, rețetă care scapă gospodinele de timpul îndelungat de preparare.

Cozonac fără frământare, pregătit de bunica Gherghina

Citește și: Plăcintă cu gutui, rețeta pregătită de bunica Gherghina de pe Tik-Tok. “Faceți foile în funcție de cum aveți tava.”

Citește și: Prăjitură cu dovleac, desertul sezonului pregătit de bunica Gherghina! De ce este important sa folosim amoniac? „Cam așa arată aluatul pentru prăjitură.”

Citește și: O nouă concurentă va intra în „Casa iubirii”, iar fetele vor rămâne mască! Incredibil ce se va întâmpla în ediția de marți, 9 decembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D- kanald.ro

Citește și: Anunțul momentului pentru români!- stirilekanald.ro

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 10 ouă
  • 200 g unt
  • 300 g lapte
  • 300 g zahăr
  • 100 ml ulei
  • 2 plicuri de zahăr vanilinat
  • Coaja rasă de la o lămâie
  • Sare
  • 10 g drojdie uscată

Mod de preparare

  1. “Să trecem la pregătit cozonacul!
  2. Pentru aluat ne trebuie 1 kilogram de făină. (…) Următoarele ingrediente sunt: 10 ouă, 200 de grame de unt, o cană de lapte, o cană de zahăr, 100 de mililitri de ulei, 2 plicuri de zahăr vanilinat, o lămâie rasă și sare.
  3. Separăm ouăle, punem în bol 1 kilogram de făină, facem spațiu în mijloc și adăugăm cele 300 de grame de zahăr, urmează 300 de mililitri de lapte, 10 grame de drojdie uscată, punem și cele 10 gălbenușuri de ou, 200
    de grame de unt topit, 100 de mililitri de ulei, sare, coaja de la o lămâie si aici 2 plicuri de zahăr vanilinat.
  4. Amestecăm. Uitați, așa trebuie să arate aluatul. Îl aranjăm frumos și îl punem la crescut, după ce a crescut, îl bagăm la frigider și mâine dimineață îi întindem. Pentru dospit folosim folie alimentară. (…) Îl lăsăm la dospit o oră și jumătate, după care îl lăsăm 13 ore la frigider.
    (…)
  5. Acum e tocmai bun de întins, pentru pus la tavă. Am tăiat coca, am împărțit-o în trei. Depinde acum ce forme aveți, dacă aveți forme mai mari, împărțiți în două, dacă sunt mai mici, în trei. (…)
  6. Aproape sunt gata să termin cozonacul. (…) Pentru copt cozonac, folosim hârtie de copt.
  7. Acum să umplem cozonacul.
    Umpleți cu ce vreți, cu cacao, cu nucă, cu rahat, cu ce vă place. Ungem cozonacul cu ou, la urmă punem susan, iar acum merg cu el la cuptor.
  8. Uitați cozonăcelul fără frământare!”, a explicat bunica Gherghina, pe contul său de Instagram.  



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Prăjitură cu dovleac, desertul sezonului pregătit de bunica Gherghina! De ce este important sa folosim amoniac? „Cam așa arată aluatul pentru prăjitură.”

Fosta iubită a lui Liviu Dragnea, din nou în vizorul presei! Ce a făcut Irina Tănase...

Vești de ultimă oră despre starea lui Dan Petrescu. Fiicele lui au venit de urgență în țară: „A slăbit 30 de kilograme”

Fanii emisiunii Casa Iubirii sunt în șoc după aceste declarații INCENDIARE: "Vreau să înțelegeți că...". Ce a putut să spună Roberta despre participarea ei, dar și despre două dintre concurentele din acest sezon: "Puteam să ies câștigătoare"

Alina Sorescu, despre primele semnale de alarmă din fosta sa relaţie – confesiune tulburătoare la „În oglindă” „Chiar am crezut că poate fi prințul pe cal alb pe care mi-l imaginam”

Cum arăta Cihangir Ceyhan, actorul care joacă rolul Hayri în serialul "Fata de la fereastră", când a debutat pe platourile de filmare

Zece studenți arși de vii într-un incendiu devastator într-un restaurant! Tragedie de nedescris în Peru


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies