Cornuri de POST cu gem şi nucă, fragede şi pufoase - reţetă super simplă


Aşa faci cele mai fragede cornuri de post cu gem şi nucă. Sunt fragede şi pufoase si se fac super simplu.

Ingrediente:

1 pachet margarina

250 ml apa calduta

4 linguri de ulei

6 linguri zahar

25 gr drojdie proaspata

500 gr faina

Citeste si: Mini gogoşi crocante de post - Te vei îndrăgosti de această reţetă simplă

Citeste si: Reţete de post: 30 de preparate populare

Citeste si: Cum faci cel mai pufos CHEC de POST! Nici nu zici că nu are lapte şi ouă

coaja rasa si zeama de portocala

coaja rasa de lamaie

200 gr gem de prune

150 gr miez de nuca maruntit

1 varf lingurita bicarbonat de amoniu

1 lingura otet de mere

sare

Mod de preparare:

Am frecat drojdia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta. Intr-un vas am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului. A rezultat un sirop din care am oprit putin pentru a unge cornurile, iar restul l-am folosit la aluat. Am frecat margarina cu 4 linguri de zahar farin, am adaugat drojdia lichefiata, apoi siropul caldut, otetul in care am stins bicarbonatul si am inceput sa incorporez faina.

Citeşte continuarea aici.


Clipul zilei pe KFETELE.RO:
DISTRIBUIE
acest articol


Specialisti

Mircea N. Stoian e "profu' de comunicare"! Specialistul îţi spune care sunt cele şapte semne tăcute că vrea să se despartă de tine! Fii foarte atentă! KFETELE EXCLUSIV!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...


Parteneri

Pentru tine

Din Cooking

Parteneri