Condimentele care contribuie la cresterea temperaturii organismului

Condimentele care contribuie la cresterea temperaturii organismului
Condimentele care contribuie la cresterea temperaturii organismului

Una dintre cele mai simple si mai sanatoase modalitati prin care ii putem asigura organismului o temperatura corespunzatoare in perioada rece a anului este reprezentata de consumul asa-numitelor alimente de incalzire.

 

Scortisoara
Probabil cel mai popular dintre cele cinci condimente prezentatate este scortisoara, un condiment dulce si aromat obtinut din coaja interioara a arborelui de scortisoara Ceylorn. Actiunile astringente ale taninurilor din scortisoara au un efect de uscar si de tonifiere asupra membranelor mucoase ale organismului, ridicand astfel temperatura organismului. In plus, scortisoara este un anticoaculant natural, care poate contribui la cresterea circulatiei sanguine si la stimularea activitatii metabolice.
Turmeric
Timp de secole, sistemul de vindecare traditional indian Ayurveda a clasificat acest condiment ca fiind unul dintre cele mai bune de incalzire, iar stiinta intelege acum de ce. Asemenea scortisoarei, curcuma este foarte bogata intr-un numar foarte mare de taninuri astringente care contribuie la strangerea tesuturilor si la absorbtia excesului de apa din organism. Rezultatul este un efect de uscare care contribuie la cresterea temperaturii organismului.
Mai mult decat atat, turmericul este in mare parte compus dintr-o substanta activa numita curcumina, care are proprietatea de a normaliza circulatia sanguina si de a contribui la imbunatatirea sanatatii vaselor sanguine.
Sursa

Scortisoara

Probabil cel mai popular dintre cele cinci condimente prezentatate este scortisoara, un condiment dulce si aromat obtinut din coaja interioara a arborelui de scortisoara Ceylorn. Actiunile astringente ale taninurilor din scortisoara au un efect de uscar si de tonifiere asupra membranelor mucoase ale organismului, ridicand astfel temperatura organismului.

In plus, scortisoara este un anticoaculant natural, care poate contribui la cresterea circulatiei sanguine si la stimularea activitatii metabolice.

Turmeric

Timp de secole, sistemul de vindecare traditional indian Ayurveda a clasificat acest condiment ca fiind unul dintre cele mai bune de incalzire, iar stiinta intelege acum de ce. Asemenea scortisoarei, curcuma este foarte bogata intr-un numar foarte mare de taninuri astringente care contribuie la strangerea tesuturilor si la absorbtia excesului de apa din organism.
Rezultatul este un efect de uscare care contribuie la cresterea temperaturii organismului. Mai mult decat atat, turmericul este in mare parte compus dintr-o substanta activa numita curcumina, care are proprietatea de a normaliza circulatia sanguina si de a contribui la imbunatatirea sanatatii vaselor sanguine.

Sursa

 



Citește și:

Tapioca: ce este și cum poate fi utilizată în bucătărie

Marius Elisei s-a despărțit de cea cu care se afla într-o relație sau nu? "Când inima devine prea grea, nu mai plângi… ci devii tăcut!"

I-a spus aceste cuvinte surorii ei mai mari, iar după câteva ore, s-a sinucis, din cauza examenului de evaluare

Anna, soția lui Mihai Leu, interviu în lacrimi: „I-am spus să se odihnească… și el mi-a răspuns cu o lacrimă, deși era în comă profundă”. Ultimele clipe ale campionului povestite în exclusivitate

Patricia, adevărul pe care l-a ascuns în emisiune. NU te-ai fi așteptat: "Am făcut ce am simțit și nu îmi pare rău". CONFESIUNEA care a aruncat totul în aer. Ce a spus fosta concurentă din Casa Iubirii despre Moldo

Mănâncă mai sănătos încă de la prima oră a dimineții! 7 preparate pe care trebuie să le încerci vara asta

O nouă zi liberă pentru angajații din România. Cele șase sărbători care ar putea fi eliminate

O fetiță de 9 ani a îndurat șase ore de chin până când a murit. Propria mamă a lăsat-o în mașină, în soare, cât ea era la muncă


Video
Clipul zilei pe kfetele.ro
Cookies