Condimentele care contribuie la cresterea temperaturii organismului


Una dintre cele mai simple si mai sanatoase modalitati prin care ii putem asigura organismului o temperatura corespunzatoare in perioada rece a anului este reprezentata de consumul asa-numitelor alimente de incalzire.

 

Scortisoara
Probabil cel mai popular dintre cele cinci condimente prezentatate este scortisoara, un condiment dulce si aromat obtinut din coaja interioara a arborelui de scortisoara Ceylorn. Actiunile astringente ale taninurilor din scortisoara au un efect de uscar si de tonifiere asupra membranelor mucoase ale organismului, ridicand astfel temperatura organismului. In plus, scortisoara este un anticoaculant natural, care poate contribui la cresterea circulatiei sanguine si la stimularea activitatii metabolice.
Turmeric
Timp de secole, sistemul de vindecare traditional indian Ayurveda a clasificat acest condiment ca fiind unul dintre cele mai bune de incalzire, iar stiinta intelege acum de ce. Asemenea scortisoarei, curcuma este foarte bogata intr-un numar foarte mare de taninuri astringente care contribuie la strangerea tesuturilor si la absorbtia excesului de apa din organism. Rezultatul este un efect de uscare care contribuie la cresterea temperaturii organismului. Mai mult decat atat, turmericul este in mare parte compus dintr-o substanta activa numita curcumina, care are proprietatea de a normaliza circulatia sanguina si de a contribui la imbunatatirea sanatatii vaselor sanguine.
Sursa

Scortisoara

Probabil cel mai popular dintre cele cinci condimente prezentatate este scortisoara, un condiment dulce si aromat obtinut din coaja interioara a arborelui de scortisoara Ceylorn. Actiunile astringente ale taninurilor din scortisoara au un efect de uscar si de tonifiere asupra membranelor mucoase ale organismului, ridicand astfel temperatura organismului. In plus, scortisoara este un anticoaculant natural, care poate contribui la cresterea circulatiei sanguine si la stimularea activitatii metabolice.

Turmeric

Timp de secole, sistemul de vindecare traditional indian Ayurveda a clasificat acest condiment ca fiind unul dintre cele mai bune de incalzire, iar stiinta intelege acum de ce. Asemenea scortisoarei, curcuma este foarte bogata intr-un numar foarte mare de taninuri astringente care contribuie la strangerea tesuturilor si la absorbtia excesului de apa din organism. Rezultatul este un efect de uscare care contribuie la cresterea temperaturii organismului. Mai mult decat atat, turmericul este in mare parte compus dintr-o substanta activa numita curcumina, care are proprietatea de a normaliza circulatia sanguina si de a contribui la imbunatatirea sanatatii vaselor sanguine.

Sursa

 


Clipul zilei pe KANALD.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Cooking

Cum să faci clătite curcubeu? Reţeta simplă pe care trebuie neapărat să o încerci!

Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri