De ce e bine să mănânci 12 boabe de struguri de Anul Nou


Vezi mai jos de ce trebuie să mănânci 12 boabe de struguri de Anul Nou, dar și alte tradiții și obiceiuri de Anul Nou în România.


In articol:

  Află motivul pentru care este bine să mănânci boabe de struguri în noaptea de Anul Nou. În noaptea dintre ani, lumea respectă o serie de tradiții și de superstiții pentru a avea parte de un an nou îmbelșugat și fără probleme. Una dintre cele mai populare dintre tradițiile românilor presupune ca în noaptea dintre ani să consume 12 boabe de struguri de Anul Nou.

  Din moși strămoși, această tradiție a fost respectată cu sfințenie de multe familii. În trecut, atunci când nu existau frigidere și nici magazine pentru a cumpăra totul, familiile păstrau cu grijă tot ce trebuia pentru Anul Nou. Iar strugurii erau nelipsiți de pe masă.

  De ce se mănâncă 12 boabe de struguri în noaptea de Revelion

  Citeste si: CITEȘTE: Masa festivă de REVELION 2022. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

  Obiceiuri de Anul Nou în lume

  Ce obiceiuri de Anul Nou există în lume 

  [Sursa foto: Unsplash]


  Se spune că acest obicei al boabelor de strugure provine din Spania și din America Latină, unde oamenii consumau la miezul nopții 12 boabe de strugure. Celelalte popoare au preluat rapid această datină, iar primul lucru consumat pe 1 ianuarie sunt cele 12 boabe de strugure, pentru a avea parte de 12 luni îmbelșugate și pline de sănătate.

  Fiecare boabă reprezintă câte o dorință pentru noul an, așa că gândiți-vă cu atenție la ce vă doriți cel mai mult să se împlinească în noul an.


  Alte tradiții de Anul Nou

  Noaptea de 31 decembrie spre 1 ianuarie este una dintre cele mai importante din an și este momentul pentru a pune în aplicare toate tradițiile, ca totul să meargă bine.

  Fetele nemăritate pun într--un vas cu apă busuioc, o ramură de măr și o monedă, pentru a visa în această noapte pe cel care le este sortit să se căsătorească.  În noaptea de Anul Nou, este bine să aveți aproape bani. Noul an nu trebuie să vă prindă fără bani în buzunar, așa că gândiți-vă cu atenție la ținuta pe care o purtați în ultima zi a anului, ca să țineți banii aproape.

  Citeste si: CITEȘTE: Ce trebuie să faci neapărat în noaptea de REVELION. Obiceiurile care aduc noroc

  De asemenea, nu există noaptea de Anul Nou fără paharul de șampanie. Noul an trebuie să vă prindă cu zâmbetul pe buze, veseli și efervescenți, cu un pahar de șampanie în mână.

  Traditii de anul nou

  Ce traditii de Anul Nou trebuie sa respecti

  [Sursa foto: Unsplash]

  Citeste si: PREGĂTEȘTE: Garnituri inedite pentru PEȘTE

  În plus, noaptea de Revelion trebuie petrecută cu zgomot, pentru a alunga spiritele rele. Artificiile vor aduce o stare de bine și vor contribui din plin la atmosfera festivă.

  Citeste si: 95 MESAJE de Anul NOU 2022. Trimite un mesaj, o urare sau o felicitare de REVELION!

  La miezul nopții, puneți-vă o dorință, iar pentru a avea șanse să se împlinească, purtați ceva nou, roșu.

  Masa de Anul Nou trebuie să fie bogată, cu alimente de tot felul: piftie, aperitive, pește, linte. Evitați puiul de pe masa de Anul, deoarece se spune că alungă norocul și vă pot trage în trecut. De pe masa de Anul Nou nu trebuie să lipsească nici fructele rotunde, care sunt asociate cu infinitul și cu sănătatea. Iar citricele sunt perfecte pentru această perioadă.

  traditii si obiceiuri de anul nou in romania

  Ce

  Traditii si obiceiuri de anul nou sunt in Romania

   

   

  [Sursa foto: Unsplash]

  Nu există masă de Anul Nou fără pește, fiind un echivalent biblic al abundenței. Acesta se consumă întreg, nu tăiat felii sau bucățele. Este un simbol al renașterii și de bun augur, așa că, alături de struguri, peștele vine cu noroc în noul an.
  În Turcia, locuitorii consumă rodii în noaptea dintre ani, spunându-se că aduce noroc.

  Pentru sănătate și prosperitate, consumă și verdețuri. Acestea te ajută, în primul rând, la digestie, dar se spune că verdele simbolizează abundența bănească.

  Iar pentru a avea parte de un an mai bun și mai liniștit, se spune că nu trebuie să vă certați cu nimeni în noaptea de 31 decembrie, deoarece nimeni nu trebuie să termine anul neliniștit sau supărat.


  Abonează-te pe

  Citește și:

  Unde facem REVELIONUL. 7 Idei de petreceri pentru noaptea dintre ani

  Alina Sorescu are un nou iubit!!? Ce cadou romantic a primit în plin divorț

  Masa festivă de REVELION 2022. Meniul ideal pentru Noaptea dintre Ani!

  Unde sa pleci de revelion. Cea mai tare destinatie

  „La mine e mai greu”. Jador, dezvăluiri despre motivul pentru care nu își dorește să devină tată

  Clipul zilei pe KFETELE.RO:

  DISTRIBUIE
  acest articol

  Vedete
  Anamaria Prodan a recunoscut totul! Ce spune impresara despre viața sa amoroasă
  Citește mai departe

  Te-ar putea interesa si...

  Parteneri
  Pentru tine
  Din Lifestyle
  Parteneri