Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Cum se scot petele de cafea de pe hainele preferate
Cum se scot petele de CAFEA de pe hainele preferate

Iată câteva metode prin care poți scăpa rapid de petele de cafea de pe haine.

Petele de cafea apar adesea pe haine, tapițerii, covoare, pe mobilier sau chiar pe pereții celor care iubesc băutura energizantă, extrem de aromată, care ne trezește în fiecare dimineață și ne aduce bună dispoziție.

Cafeaua nu ține cont de faptul că porți costumul preferat sau cea mai scumpă rochie din garderobă. O mână tremurândă, un pas greșit sau o simplă picătură care a scăpat pe marginea cănii sunt suficiente pentru a produce un adevărat dezastru.

Un termos poate împiedica stropii de cafea să zboare către outfitul tău, când alergi spre birou sau când ești la volan, însă nici măcar acesta nu îți poate garanta că hainele tale vor rămâne imaculate.

pete de cafea

Citeste si: Cum scoti petele de ruj de pe hainele delicate! Cele mai simple trucuri

Cum poți scoate petele de cafea de pe țesături

Cea mai simplă modalitate prin care poți scoate o pată de cafea de pe o țesătură este prin clătirea imediată cu apă rece și aplicarea unui detergent lichid direct pe pată, lăsându-l să acționeze timp de câteva minute.

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Dacă ai pătat tapițeria canapelei preferate cu o picătură de cafea, soluția este tamponarea locală cu un prosop din hârtie(nu trebuie să freci niciodată petele umede, pentru că lichidul se va impregna mult mai adânc în țesătură).

Citeste si: Cum sa scoti toate petele dificile de pe covor! Sigur nu stiai aceste trucuri!

cu ce se scot petele de cafea de pe haine

Pulverizați apoi o soluție specială pentru îndepărtarea petelor, care va acționa eficient atât în cazul materialelor albe, cât și în cazul celor colorate. Dacă nu ai o astfel de licoare magică, poți folosi o soluție care se prepară din oțet și apă, pe care o poți transfera într-un recipient pulverizator.

Dacă ai vărsat cafea pe blugii preferați, prepară imediat o soluție din oțet alb și apă rece, pe care va trebui să o aplici cu ajutorul unui burete sau cu o cârpă de culoare albă. Tamponează zona cu o lavetă uscată, apoi spală blugii, ca de obicei, în mașina de spălat. 

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Citeste si: Cum cureti rapid petele lasate de zapada si sare pe incaltari

Cum scoți petele proaspete de cafea

Se duce cafeaua de pe haine

Dacă tocmai ai vărsat cafea pe cămașa albă de care erai atât de mândră, va trebui să acționezi rapid, chiar dacă ești la serviciu, acasă sau la restaurant. Cafeaua va fi înlăturată din fibra materialului cu ușurință dacă nu a avut timp să se usuce.

Cel mai bine ar fi să clătești țesătura sub jet de apă rece imediat, să presari sare direct pe pată și să o lași să pătrundă în fibră. După câteva minute, poți să îndepărtezi cu ajutorul unui prosop de hârtie sarea și chiar dacă pata nu va dispărea imediat, în mod sigur nu se va mai întinde și nici nu va mai fi atât de vizibilă.

Dacă nu ai sare sau o chiuvetă prin preajmă, poți tampona zona cu un șervețel îmbibat cu apă minerală.

Citeste si: Cum scoti petele de autobronzant? Iata ce sfaturi iti da Laura Cosoi!



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Cât timp se fierbe conopida. „Conopida este o legumă pe care merită să o includeţi în mod regulat în alimentaţie"

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Trucuri pentru dinți albi și un zâmbet de Hollywood

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies