Cu ce se curăță mobila lucioasă. Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru curățenie

Cu ce se curăță mobila lucioasă. Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru curățenie
Cu ce se curăță mobila lucioasă. Cele mai bune trucuri și sfaturi pentru curățenie

Mobila lucioasă este foarte plăcută la casa omului. Însă nu și atunci când vine vorba de curățarea acesteia, proces ce poate deveni destul de dificil.

Dacă dețineți o mobilă lucioasă în casă, a venit timpul să aflați și cum anume o puteți curăța, astfel încât să nu o distrugeți. În rândurile următoare veți putea afla cum puteți realiza acest lucru.

 

Cu ce se curăță mobila lucioasă

cu ce se curata mobila lucioasa

Pe lângă ștergerea prafului și a petelor care se observă la prima vedere, curățarea mobilei, mai ales a celei lucioasă, poate să fie de cele mai multe ori, o adevărată provocare.

Prin urmare, veți avea nevoie de un pămătuf sau o perie pentru praf, o lavetă (microfibră, microfibră universală, microfibră z general, mirofibră pentru geamuri sau mirofibră pentru sticlă), mănuși (din latex, de mesaj sau de unică folosință), soluție specială pentru piesele de mobilă cu oglinzi sau geamuri.

Lavetele trebuie să fie moi, fără să fie abrazive, iar în cazul în care respectiva mobilă are și oglinzi, alegeți o lavetă specială pentru sticlă sau geamuri.

Iar în ceea ce privește mănușile, se recomandă să le folosiți, pentru a lucra mai eficient, dar și pentru a vă proteja mâinile de soluțiile pe care le veți folosi și de praf, dar totodată și pentru a nu lăsa amprente pe mobila   abia curățată.

cu ce se curata mobila mata

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță carioca

Curățarea mobilei lucioase

Primul pas este de a șterge praful cu ajutorul unei lavete moi și a soluțiilor speciale pentru respectivul tip de mobilă (lucioasă) sau dacă nu aveți o lavetă, puteți utiliza un pămătuf. Astfel, veți evita să zgâriați într-un fel sau altul respectiva suprafață pe care o curățați, a mobilei.

Citește și: Hemoglobina: Ce este si ce se ascunde o valoare scazuta a acesteia?- catena.ro

Al doilea pas este reprezentat de aplicarea regulată de ceară specială, pentru această mobilă lucioasă. Astfel, cu ajutorul acestei creme, veți reuși să păstrați luciul mobilei și aspectul îngrijit pe care doriți să îl aibă pentru o perioadă mai lungă de timp.

Al treilea pas este de a vă recomanda și a vă indica faptul că ar trebui să vă obișnuiți să păstrați o perioadă regulată, pentru a vă curăța această mobilă lucioasă.

Dacă optați să curățați în această formă mobila, cel puțin la trei săptămâni, atunci cu siguranță vă veți bucura de o mobilă curată, fără griji.

cu ce se curata petele de grasime de pe mobila

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță mobila din lemn

Curățarea mobilei mate

În cazul în care mobila voastră nu este lucioasă, ci exact opusul, adică mată, modul de curățare este într-adevăr puțin mai dificil decât în cazul mobilei lucioase.

Iar din cauza tipului de suprafață pe care o are această mobilă, este nevoie să fie curățată și mai des, pentru a evita situațiile neplăcute unde poate ieși în evidență praful sau petele, tocmai din cauza faptului că sunt mult mai vizibile.

Un alt aspect care ține de curățarea corectă a mobilei mate, este legat de faptul că trebuie să utilizați anumite soluții speciale pentru curățat, iar atunci când o faceți, să nu aplicați niciodată direct pe mobilă.

Trebuie să pulverizați soluția mai întâi pe o lavetă, iar apoi să curățați cu ajutorul acesteia, întreaga mobilă.

Acest lucru este mai dificil din cauza faptului că mobila mată, nu deține un strat mai gros de lac protector, prin urmare, este nevoie să aveți mult mai multă grijă la cât timp lăsați soluția pe suprafață. Se recomandă ca această perioadă să fie una scurtă, pentru că se absorb mult mai rapid de pe o suprafață mată, decât de pe cea lucioasă.  

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

cum se curata scociul de pe mobila

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se curăță husa de telefon

Cu ce se curăță super glue, scociul și grăsimea de pe mobilă

Bineînțeles că în unele momente, există un grad destul de ridicat atunci când vine vorba de o pată. Acesta este și cazul în care suntem nevoiți să curățăm o pată de super glue care se află pe mobilă. Însă cea mai bună soluție pe care puteți să o utilizați este dizolvantul pe bază de acetonă, însă în cantități mici. Turnați acetona pe o dischetă de vată și frecați zona pătată.

Știm prea bine cât de enervant poate să fie acel lipici care rămâne după ce am dezlipit un scotch sau un sticker de pe mobilă. În acest caz, veți avea nevoie de o soluție specială pe care o veți lăsa să acționeze puțin timp, iar apoi o veți șterge, astfel eliminând lipiciul sau alte bucăți din scotch.

De această dată, dacă este vorba e o pată de grăsime care a ajuns pe mobilă, puteți utiliza o soluție de geamuri, dar fără alcool. Sau alte două variante pot fi reprezentate de oțetul diluat sau puțin ulei combinat cu bicarbonat. Odată ce vă decideți la o soluție dintre cele enumerate, ștergeți zona respectivă de pe mobilă cu puțin detergent și apă călduță. 

cu ce se curata mobila

Citeste si: CITEȘTE: Cu ce se scot PETELE de pe HAINE ALBE



Citește și:

Plachetocrit crescut – semnificații și implicații clinice

Cu ce se curăță burtă de porc. Ce aliment poți folosi pe curățare?

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cu ce se curăță mobila din lemn. Care este secretul?

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies