Cine este Dr. WARGHA ENAYATI. "Îl ajutam pe tata să vândă şi căram în cârcă în sus şi-n jos ca să le aratăm clienţilor în magazinul en gros de covoare“


Descoperă în articolul de mai jos cine este Wargha Enayati și de ce a decis să se stabilească în România, unde a deschis o afacere de succes.


In articol:

Wargha Enayati este unul dintre investitorii emisiunii „Imperiul leilor”. Iată mai jos cine este dr. Wargha Enayati și cum a devenit un nume cunoscut în România și în străinătate.

Dr. Wargha Enayati s-a născut în Germania, în 3 februarie 1964 și are 57 de ani, având religia  Baha’i. Acesta are triplă cetățenie: germană, iraniană și română. Părinții săi sunt de origine persană, iar el este de origine germană, după ce părinții s-au stabilit în Germania. Wargha Enayati a venit în România în 1983, atunci când România era în plin regim comunist și s-a stabilit în țara noastră.

Cine este Wargha Enayati

wargha enayati si fiica

Wargha Enayati alături de fiica lui, Seida

[Sursa foto: Instagram]

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este Sebastian Dobrincu. Biografie: data nașterii, afaceri, iubită

Cum a luat Wargha Enayati decizia de a veni în România

Bunicul său de origine persană era un negustor cunoscut în Teheran, unde vindea lână și mătase adusă din China, pe care le exporta apoi în toată Europa.

Tatăl său, medic de profesie, și-a început studiile la Freiburg, dar a ajuns să construiască un imperiu al covoarelor persane, cu sediul la Frankfurt.

Wargha Enayati copii

Wargha Enayati are 3 copii

[Sursa foto: Facebook]

Citeste si: CITEȘTE: Cine este DRAGOȘ PETRESCU. Biografie: data nașterii, vârstă, afacere

Ce studii are Wargha Enayati

Dr. Wargha Enayati a început să studieze Facultatea de Medicină în Regensburg, Germania. Ulterior, el a absolvit Facultatea de Medicină din Cluj-Napoca. La Spitalul Fundeni din București, medicul a făcut specializarea de cardiologie.

Dr. Wargha Enayati este căsătorit cu Mitra Tai Enayati, născută în Iran. Mitra a studiat fizica la Paris și l-a cunoscut pe soțul său în 1987. S-au revăzut în 1992 în România, iar în 1994 s-au căsătorit. Cei doi au împreună trei copii.

În anul 1995, susținut de soția sa, Dr. Wargha Enayati a fondat ceea ce urma să devină Centrul Medical Unirea, apoi rețeaua de servicii de sănătate Regina Maria. Totodată, la un an după lansare, a vândut primele abonamente medicale din România.

Citeste si: DESCOPERĂ: Cine este DAN ȘUCU. Biografie: data nașterii, vârstă, afacere, divorț, căsătorie, copii

„Provin dintr-o familie care a îmbinat mereu antreprenoriatul cu me­dicina. Tatăl meu a fost medic gine­colog şi a avut şi o afacere cu covoare. Cred că primul mo­ment în care am simţit că pot face business a fost cel în care, copil fiind, îl ajutam pe tata să vândă şi căram în cârcă în sus şi-n jos ca să le aratăm clienţilor în magazinul en gros de covoare“, a spus Wargha Enayati în cadrul unui interviu pentru zf.ro.

Cine este Wargha Enayati

Cine este Wargha Enayati si cum a devenit cunoscut in Romania

[Sursa foto: Instagram]

„Sunt dintr-o familie de medici, a treia generaţie e reprezentată de fiul meu, Anis, care a terminat UMF Carol Davila şi vrea să se specializeze în psihiatrie. Tatăl meu a fost medic ginecolog şi a profesat până în ultimii săi ani de viaţă“, a mai spus medicul Enayati.

Citeste si: CRISTINA BÂTLAN: Cine este și cu se ocupă in viata de zi cu zi

Ce afacere deține Wargha Enayati

Primele afaceri în România au fost bazate pe vânzarea de ceasuri aduse din Germania și apoi s-a lansat în afaceri în domeniul imobiliar.

Wargha Enayati avere

Wargha Enayati are o avere impresionantă

[Sursa foto: Facebook]

Cu banii strânşi din imobiliare în cinci ani, între 1990 şi 1995, a deschis prima clinică privată de cardiologie într-unul dintre apartamentele pe care le avea.

„Pot spune, fără modestie, că sistemul medical privat din România a început într-un apartament de la Unirii. 30 noiembrie 1995- este ziua în care am deschis cabinetul de cardiologie, ziua pe care anul acesta o rememorez cu drag pentru că se împlinesc 25 de ani de la acel moment. Acel moment în care am pornit fără să mă gândesc că va deveni ceea ce este astăzi. Atunci am început să mă gandesc să le vând abo­na­mente pentru angajaţii din companiile din Bucureşti şi trebuia să aduc mai multe spe­cialităţi în clinică. Aşa că apartamentul de la etajul 5 nu mai era funcţional şi după trei ani am deschis prima clinică plu­ri­disci­pli­nară la parterul unul bloc de pe Bulevardul Unirii“, spunea medicul Enayati într-un interviu din anul 2020.


Abonează-te pe

Citește și:

Cine este CRISTINA BÂTLAN. „Eram ultima persoană care s-ar fi gândit vreodată că Roberto mă minte sau mă înșală"

Claudia Pătrășcanu și Gabi Bădălău, împreună de ziua fiului lor. Cum au petrecut toți 4, ca o adevărată familie?

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cine este DRAGOȘ PETRESCU. "Am început acel restaurant cu 60 de locuri în care, în mai puţin de 3 săptămâni, era coadă la intrare."

Cine este SEBASTIAN DOBRINCU. "Nu, nu sunt un copil de bani gata. M-aș considera exact opusul. Am origini foarte modeste, dar și ambiție"

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Sfatul zilei din 6 decembrie. O zodie are nevoie de o schimbare majoră
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Vedete
Parteneri