Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită
Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită

Carnea de vită este mai pretențioasă, spre deosebire de alte tipuri de carne. Noi vă învățăm cum să o fierbeți corect, ca să nu dați greș.

Carnea de vită are foarte multe beneficii pentru organismul uman, dar poate deveni și periculoasă, mai ales dacă nu este gătită corect. Iată cât timp trebuie fiartă, ca să-și păstreze toate valorile nutritive. 

Cum se fierbe carnea de vită

Nu toată lumea consumă carne de vită, fie din cauza aspectului, fie din cauza mirosului mai pătrunzător.

Cei care preferă însă acest tip de carne trebuie să învețe și să-l prepare așa cum trebuie. 

În primul rând, țineți cont de partea de carne pe care o preparați, pentru că nu toate au același timp de fierbere și de gătire. 

De exemplu, dacă vreți să mâncați file, acesta trebuie preparat mai în sânge. În schimb, mușchiul de vită se gătește cel mai greu.

Acesta are nevoie și de o oră, pentru a fi perfect. 

Fiți foarte atenți atunci când gătiți carne de vită! Dacă nu este preparată corespunzător, aceasta vă poate îmbolnăvi. Conține anumite bacterii, care sunt eliminate doar în momentul în care carnea este gătită așa cum trebuie. În caz contrar, poate să apară toxiinfecția alimentară. Atunci când cumpărați carnea de vită, uitați-vă să aibă culoarea roșu închis.

Dacă este roz, înseamnă că provine de la un vițel. Aceasta din urmă este mai moale. 

Citește și: Durere in partea dreapta a corpului – cauze si remedii- catena.ro

După ce spălați foarte bine carnea, o puneți la fiert în apă cu sare. Aveți grijă ca focul să fie mic, iar oala să fie acoperită cu un capac.

Țineți cont de faptul că acest tip de carne este mai tare decât cea de porc, motiv pentru care va fierbe mai greu. 

Cel mai bine ar fi să folosiți o oală sub presiune, pentru ca bucățile de carne să fiarbă mai repede și să nu se întărească. 

Nu înțepați carnea cu furculița, pentru că își va pierde sucurile naturale. Carnea de vită ar trebui să fie fiartă în aproximativ 40 de minute, dar dacă vita a fost mai bătrână, procesul poate dura chiar și mai mult de o oră.

Beneficiile aduse de carnea de vită

Carnea de vită este bogată în proteine, vitamine și în substanțe nutritive. Are toți cei 9 aminoacizi esențiali pentru o bună dezvoltare a corpului. 

Citește și: Roberta își dorește să părăsească Casa iubirii! Concurenții o pun la zid: "Un bărbat serios nu caută așa ceva la o fată!"- kanald.ro

Citește și: "Te iubesc, îngerul meu". Mesajul cutremurător al mamei Ioanei Beatrice, tânăra ucisă de proprietarul magazinului în care muncea. Familia fetei se pregătește pentru procesul criminalului - stirilekanald.ro

În plus, are și creatină, care vă ajută să vă dezvoltați masa musculară și care asigură energie mușchilor. 

100 de grame de carne de vită conține:

  • 217 Calorii
  • 61% Apă
  • 26,1 g Proteine
  • 11,8 g Grăsime

Vita conține fier, zinc, magneziu și potasiu, dar și alanină, un aminoacid care crează zaharuri din proteinele provenite din alimente.

În plus, acest tip de carne este foarte sărac în grăsimi, deci este perfect pentru o dietă sănătoasă.  Carnea slabă are aproximativ 5-10% grăsime, compusă mai ales din grăsimi saturate și monosaturate.

De asemenea, carnea de vită este plină de vitaminele B3, B6 și B12, esențiale pentru întărirea sistemului imunitar, dar și pentru producerea celulelor roșii. 

Vitamina B3 vă ajută să preveniți apariția bolilor de inimă.

Cât timp fierbe carnea de vită. Ce beneficii are carnea de vită



Citește și:

Durere de ovare – cauze subiacente și tratament

Care este temperatura optimă pentru a coace un cozonac. Ce secrete au gospodinele pentru acest preparat

Imagini BOMBĂ cu Delia topless! Ipostaze incendiare, pozele pe care le-ar vrea șterse

Cum se simte Bianca Comănici după ce a ieșit din operație: „Ai vrea să dai timpul înapoi”

Care au fost primele cuvinte rostite de Florin Piersic, după ce s-a trezit din anestezie? Medicii, noi detalii despre procesul de recuperare

Miracol de Paște! Oana Roman a primit un semn divin de la mama ei: „Îmi trimite mesaje...”

Robi o va pune la punct pe Roberta! „Mie nu-mi place modul tău de a aborda situațiile!” Aflați ce discuții aprige se vor isca din nou în Casa iubirii, sâmbătă, 18 mai, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Cine e, de fapt, bărbatul omorât în bătaie în Crângași! Breaking news


Cookies