5 Filme de dragoste românești pe care trebuie să le vezi dacă ești romantică


Dacă ești o fire romantică care transmite acest lucru prin filmele pe care le vizionează, iată câteva filme romantice românești care îți pot atrage interesul!


In articol:

Multe persoane sunt tentate să urmărească cele mai noi filme apărute în ultima vreme, omițând faptul că România are o cultură aparte atunci când vine vorba de filme. Fie că vorbim despre filme vechi sau apărute recent, ele sunt capabile să livreze un mesaj impresionant. Iată cele

mai romantice filme românești!

Filme de dragoste românești 

Poveste de dragoste

Lungmetrajul "Poveste de dragoste" prezintă istoria a doi tineri artiști din zilele noastre, care se cunosc într-un orășel din Transilvania și se îndrăgostesc. Odată cu trecerea timpului, iubirea lor devine problematică din cauza tinerei care se află sub influența a trei bărbați cu personalități puternice. Protagonista este nevoită să găsească un echilibru între viața de adult și alegerile unei inimi de copilă. Alegerile pe care le ia îi pot schimba viața.

Citeste si: 5 Filme pe care să le vezi dacă ți-a plăcut Game of Thrones

5 Filme de dragoste românești pe care trebuie să le vezi dacă ești romantică

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: Cele mai așteptate filme ale anului 2022. Unul chiar de mai bine de 10 ani

Liceenii

Filmul "Liceenii", deși este destul de vechi, continua sa impresioneze fiecare generație care îl vizionează. Filmul prezintă momente ale perioadei de liceu prin care trec personajele principale. Povestea de dragoste începe atunci când doi dintre “boboci” se îndrăgostesc unul de celălalt.

Iubirea celor doi este presărată cu mici conflicte, probe de prietenie și multe surprize. În același timp, se mai remarca o poveste de dragoste care se înfiripă între doi dintre prietenii acestora. 

Dincolo de calea ferată

După ce Radu se întoarce din Italia, își găsește soția total schimbată în urmă absenței lui de un an din țară. Distanță dintre cei doi a creat confuzie și o oarecare neîncredere între ei, însă, Radu speră la posibilitatea unui nou început. În timp ce soția este convinsă că relația celor doi s-a terminat, dincolo de calea ferată are loc o  nuntă  de cartier. Aceasta devine locul unde cei doi tineri încearcă să își dea seama dacă lucrurile se mai pot repara. Calea ferată dincolo de care se află casa tinerilor funcționează ca simbol al trecerii dintr-o zonă în alta, două spaţii cu logici diferite. Scenele cu nunta ocupă o bună parte din film și este folosit ca element de contrast pentru reglarea de conturi sentimentală dintre Adrian și Monica.

5 Filme de dragoste românești pe care trebuie să le vezi dacă ești romantică

[Sursa foto: Freepik]

Citeste si: 5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Pas în doi 

„Pas în doi” este un film regizat de Dan Pița, care prezintă povestea unui tânăr student îndrăgostit în acelaşi timp de două fete, neștiind pe care să o aleagă. Povestea începe când prietenul său cu care muncește împreună, stă în aceeaşi cameră și cântă împreună se îndrăgostește de o femeie care își crește singură copilul. Tânărul deși era deja îndrăgostit de o altă tânăra frumoasă, el reușește să se  îndrăgostească  și de iubita prietenului său, care îi răspunde înapoi cu aceeași dragoste. În fiecare găseşte altceva, iar lucrurile încep să ii dea bătăi de cap. Dan Pița reușește să construiască, pentru prima dată în filmul românesc, o poveste în mediul muncitoresc, în care tinerii au păcate și preocupări extraprofesionale.

5 Filme de dragoste românești pe care trebuie să le vezi dacă ești romantică

[Sursa foto: Freepik]

Minte-mă frumos

Filmul reflectă istoria a patru tineri, fiecare având vieți destul de neobișnuite. Dani e part-time furnizor de servicii IT și part-time gigolo, iar Toni e full-time hacker iscusit, care își înșeală partenerul de viață, computerul, cu o tipă cunoscută pe internet, Oana.

Oana împreună cu colega sa de apartament lucrează ca ucenice într-o cofetărie , fiind în același timp tinere cu personalități extrem de diferite. Oana iubește prăjiturile, de unde și formele mai rotunjioare, iar  Dana iubește să atragă privirile bărbaților. Discuțiile lungi în mediul online între Toni și Oana nu rămân veșnic virtuale, așa că vine momentul mult așteptat în care cei doi trebuie să se vadă în realitate. Însă, apare o problema destul de mare: Toni nu seamănă deloc cu cel din poza de profil, iar Dani ajunge la întâlnire în locul lui. Dar oare la întâlnire se prezintă chiar Oana? 


Abonează-te pe

Citește și:

Cele mai bune filme romantice pe NETFLIX în 2022

Crăciunița, floare de Sărbătoare: Tot ce trebuie să știi despre această plantă

BOMBĂ! Theo Rose și Anghel Damian se despart: 'Sunt probleme multe în relație...'

Cum arată astăzi Fernando Carillo, actorul care a jucat alături de Thalia, în urmă cu 23 de ani

5 filme de familie pe care să le vezi cu cei dragi

Clipul zilei pe KFETELE.RO:

DISTRIBUIE
acest articol

Horoscop
Zodiac 3 decembrie 2022. Află ce zodie reușește să-și controleze un impuls de moment
Citește mai departe

Te-ar putea interesa si...

Parteneri
Pentru tine
Din Lifestyle
Parteneri