Cine este Tudor Chirilă. „Eu nu am fost vreun copil precoce, nu eram cel mai bun la recitat poezii pe de rost"

cine este tudor chirila
Cine este Tudor Chirilă. „Eu nu am fost vreun copil precoce, nu eram cel mai bun la recitat poezii pe de rost"

Tudor Chirilă este unul dintre cei mai apreciați artiști de la noi din țară. Însă știați că acesta este și un compozitor, dar și un producător de succes?

Aflați din rândurile următoare cine este mai exact Tudor Chirilă. În plus, descoperiți și cum a ajuns acesta să se bucure de succesul pe care îl are în prezent, în domeniul muzicii, al teatrului și nu numai.

 

Cine este Tudor Chirilă

Tudor Chirilă, s-a născut pe data de 28 mai, în București.

Prin urmare, în prezent, are frumoasa vârstă de  48 de ani. Acesta este un cunoscut actor, muzician, compozitor, producător și critic politic român. Tudor Chirilă a absolvit Colegiul Național “Ion Neculce” din București, iar odată cu trecerea timpului, acesta a absolvit în anul 1996, Academia de Teatru și Film (UNATC), la secția Actorie.

În anul 2012, Tudor Chirilă a publicat prima sa carte, denumită “Exerciții de echilibru”, care conține mai multe texte de pe blogul său personal.

Acesta a susținut și campania de strângere de fonduri pentru copiii bolnavi de cancer, denumită "Nu mă ignora", campanie care a fost inițiată de Asociația Salvează Vieți. De asemenea, alături de "Agenția de Vise", compania sa de management și booking artistic, a reușit să realizeze mai multe proiecte cu impact social și cultural, printre care și “Chirilă în licee”, turneul de mentorship în liceele din București, “Cruciada Culturii”, “Premiile Ioan Chirilă” și multe alte astfel de proiecte.

În anul 2014, Tudor Chirilă a devenit antrenor în cadrul show-ului de muzică, “Vocea României”, alături de Loredana Groza, Smiley și Marius Moga. În prezent, lucrurile par că s-au mai schimbat puțin în ceea ce-i privește pe jurații show-ului.

 

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

tudor chirila varsta

Citeste si: Cine este ERNEST TAKACS. „Sunt inginer automatist și pot spune că mi-ar fi plăcut să devin psiholog”

„Eu nu am fost vreun copil precoce, nu eram cel mai bun la recitat poezii pe de rost, iar ai mei au fost destul de înțelepți cât să mă lase să fac ce vreau. Prima dată cred că și-a dat seama că am ceva talent chiar mama, când, exasperată că nu mă hotărăsc unde dau (eram la mijlocul clasei a XII-a), m-a scuturat și am ajuns să-i recit o poezie („Confesiune” – Geo Bogza) de pe o zi pe alta.

Și a considerat că merită să dau la Teatru”, a precizat Tudor Chirila.

Debutul lui Tudor Chirilă în carieră

Teatru

Atunci când vine vorba despre cariera sa în domeniul teatrului, acesta a debutat în anul 1994, iar de atunci a jucat în nenumărate filme de scurt și lung-metraj și a interpretat roluri chiar și în spectacolele de teatru. 

Tudor Chirilă  a colaborat cu nenumărați regizori români de teatru, de-a lungul timpului, printre care și Alexandru Tocilescu, Alexandru Darie, Alexandru Dabija, Iarina Demian, Gelu Colceag și Horațiu Mălăele.

  • 1994- un rol de figurație în “Nobody’s children”
  • 1995 – a demarat proiectul UNITER de teatru, “Trupa pe butoaie”, coordonat de regizorul Victor Ioan Frunză
  • 1996 – a început să facă parte din trupa Teatrului de Comedie
  • 1999 – un rol al unui refugiat în pelicula austriacă "Nordrand”, regizată de Barbara Albert
  • 2001 – rolul lui Dimitrij într-un episod al seriei “Kommissar Rex”
  • 2004- a filmat pentru “Milionari de weekend”, în regia lui Cătălin Saizescu și a câștigat un premiu UNITER pentru rolul Malvolio din “A douăsprezecea noapte” în regia lui Gelu Colceag
  • 2006- a jucat în filmul lui Tudor Giurgiu, "Legături bolnăvicioase"
  • Între 2006 și 2012- a filmat mai multe scurtmetraje românești printre care “Eu sunt eu” și “Love Marketing”
  • 2014- rolul unui șef de bandă de spărgători în pelicula grecească “The Enemy Within”, regizată de Yorgos Tsemberopoulos

tudor chirila vama veche

Ce vârstă are Tudor Chirilă

Citeste si: Armin Nicoară şi Claudia Puican se căsătoresc! “E oficial, a spus DA!”

Citește și: Greșeala pe care o face Jador în relațiile sale: „Sunt căsătorit cu..” Artistul a recunoscut cine este marea sa iubire la care nu va putea renunța niciodată- kanald.ro

Citește și: 'O minciună, o înscenare!' Fiica suspectului crimei din Brăila face acuzații grave- stirilekanald.ro

Muzică

Tudor Chirilă  este solistul și co-fondatorul formațiilor Vama Veche și Vama. În anul 2006 membrii trupei Vama Veche se despart, iar Tudor Chirilă, împreună cu Eugen Caminschi alcătuiesc o nouă formație, Vama.

Vama Veche

  • 1996- fondează formația Vama Veche alături de Traian Bălănescu și Liviu Mănescu
  • 1998- debutează cu albumul “Nu am chef azi”  
  • 1999- “ Vama Veche
  • 2000- “Nu ne mai trageți pe dreapta”  
  • 2002- “Am să mă întorc bărbat”  
  • 2005- “Best of Vama Veche”  
  • 2006- “Fericire în rate”  

Vama

  • 2007- apare primul single “Bed for love”
  • 2008- Vama lansează primul album “Vama”. Printre single-urile de pe albumul acestuia se mai numără și “Pe sârmă”, “Suflet normal”, “Dumnezeu nu apare la știri” și “E plin de fete/Sâmbătă seară”.
  • 2011- Tudor Chirilă scrie scenariul videoclipului “Copilul care aleargă către mare”, pe care îl și regizează.
  • 2012- Următorul album, “2012”. Printre cele mai cunoscute piese de pe acest album se află și “Copilul care aleargă către mare”, “Față în boxeri și în tricoul alb”, “Post iubire”, “Cântec de găsit”.

tudor chirila wikipedia

Citeste si: Cine este Carmen Chindriș. „Îmi place să pescuiesc și să joc fotbal cu colegii mei din taraf. Știu foarte bine, am învățat de la fratele meu"

 


Citește și:

Ce semnifică cifrele de pe cutiile de vopsea de păr!

Cine este Anisia Gafton. „Eu nu ţin neapărat să mă căsătoresc, dar nu cred că aş refuza dacă cineva ar veni cu un ineluş cu diamant."

Andreea Marin a făcut SENZAȚIE într-un costum de baie DECOLTAT. Vedeta are o siluetă perfectă, după ce a slăbit considerabil FOTO

Imagini tulburătoare cu trupul neînsuflețit al lui Andrei Versace: zăcea într-o baltă de sânge de zile bune

Mesajul transmis de Laura Cosoi celor care o criticată că are prea mulți copii: ”Gata, s-a terminat!”

Cine este Theo Rose. ”Totul vine din copilărie. Toate lucrurile de care m-am temut atunci când eram copil și pe care am încercat să le ascund sub preș de-a lungul timpului"

Ezgi Mola, actrița care joacă rolul Safiye în serialul “Vinovați de iubire”, nuntă de poveste cu alesul inimii sale! Iată cum au strălucit cei doi miri în cea mai fericită din viața lor

Filmul complet al măcelului din Padina! 'Băi, omule, îl omori!''- Ultimele clipe din viața lui Sorin Anghel


Cookies